Şimdi Ara

Örgün Öğretimden Açık Öğretime Geçiş Hakkı Var Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
18.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, inşallah bu konuda kesin bilgisi olan bi kardeşimiz çıkar.

Ben Eskişehir Anadolu Üni. İktisadi Bİlimlerde Çalışma EKonomisi ve End.İlişkileri Okuyorum.

Halkbank'ın personel alım sınavını kazandım, mülakata kaldı falan neyse... Konuya gelelim. Eğer banka işi olur da çalışmaya başlarsam,

2 yıldır örgün öğretimdeyim, bölümümün açık öğretim fakültesinde de bölümü var. Örgün öğretimde verdiğim dersleri geçerli sayarlar mı ?

Şimdiden sağolun

• Yapay Zekanın Yanıtı

Örgün Öğretimden Açık Öğretime Geçiş Hakkı

Üniversitede örgün öğretim gören öğrenciler, belirli koşullar altında açık öğretime geçiş hakkına sahiptirler. Bu hak, Yükseköğretim Kanunu ve Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen yönetmelikler kapsamında düzenlenmiştir.

Geçiş Hakkına Sahip Olma Koşulları

Örgün öğretimden açık öğretime geçiş hakkına sahip olmak için aşağıdaki koşulları sağlaman gerekir:

• Örgün öğretim programında en az bir yıl başarıyla öğrenim görmüş olmak
    • Geçiş yapmak istediğin açık öğretim programının koşullarını karşılamak
    • Geçiş talebinde bulunmak için geçerli bir nedenin bulunması (örneğin, sağlık sorunları, askerlik, ailevi nedenler)

Geçiş Talebinde Bulunma Süreci

Geçiş talebinde bulunmak için üniversitenin öğrenci işleri müdürlüğüne başvurman gerekir. Başvuru formu ve gerekli belgelerle birlikte başvurunu yapmalısın. Belgeler arasında örgün öğretimdeki not dökümlerin, kimlik belgen ve geçiş nedenini açıklayan bir dilekçeyi içermelidir.

Değerlendirme Süreci

Üniversite, başvurunu değerlendirdikten sonra geçiş talebinin onaylanıp onaylanmayacağına karar verir. Değerlendirme sürecinde not ortalaması, geçiş nedeninin geçerliliği ve açık öğretim programının koşulları dikkate alınır.

Onaylanması Durumunda

Geçiş talebin onaylanırsa, açık öğretim programına kaydın yapılır. Açık öğretimde aldığın dersler, örgün öğretimde tamamladığın derslerle eşdeğer sayılır. Ancak, bazı derslerde ek sınav veya proje yapman gerekebilir.

Önemli Notlar

• Örgün öğretimden açık öğretime geçiş hakkı, yalnızca bir kez kullanılabilir. Yani, açık öğretime geçen bir öğrenci tekrar örgün öğretime geçemez.
    • Geçiş talebinin onaylanması, açık öğretim programına kabul edildiğin anlamına gelmez. Açık öğretim programının koşullarını da sağlaman gerekir.
    • Açık öğretim programları, örgün öğretim programlarından farklı eğitim yöntemleri ve sınav sistemlerine sahiptir. Bu nedenle, geçiş yapmadan önce açık öğretim sistemini iyi araştırman önerilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • geçiş yapılır diye biliyorum ama ders saydırma nasıl olur bilemiyorum
  • Ya boşver aga napçan okuyup yaa.gir bankaya takıl hayata.

YuRock
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinati

Ya boşver aga napçan okuyup yaa.gir bankaya takıl hayata.

YuRock

• İstediğin şeyin yatay geçiş olduğunu biliyorum fakat ders konusunda AÖF bürosuna danışmanda fayda var derim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Keşiş

İstediğin şeyin yatay geçiş olduğunu biliyorum fakat ders konusunda AÖF bürosuna danışmanda fayda var derim..

Eyvallah dostum, soracağım artık. Pazartesi'ye kaldı.
  • Saymazlar senin geçtiğin dersler geçersiz sayılır.Örgünden veya açıktan böyle şeyler kabul olmuyor.İktisat 4. sınıfta olsan geçtiğin dersleri aofte saymazlar 1. sınıftan başlarsın.Aynı olay tersi bir durumda da geçerli.Garip ama gerçek.Okulu bırakman gerekecek sanırım sen işini bulmuşsun işe gitmeyip okula gitsen 2 yıl sonra tekrar iş aramaya çıkacaksın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Saymazlar senin geçtiğin dersler geçersiz sayılır.Örgünden veya açıktan böyle şeyler kabul olmuyor.İktisat 4. sınıfta olsan geçtiğin dersleri aofte saymazlar 1. sınıftan başlarsın.Aynı olay tersi bir durumda da geçerli.Garip ama gerçek.Okulu bırakman gerekecek sanırım sen işini bulmuşsun işe gitmeyip okula gitsen 2 yıl sonra tekrar iş aramaya çıkacaksın.

çok sağol dostum.

Çok karışık kafam bu konuda. Karar vermeye çalışıyorum. Bazı şeyler korkutuyor ilerisi için açıkçası. Okulu bıraktıktan sonra ,mecbur bi yaşta askerlik var. Askerlik dönüşü işim devam eder mi ? Eğer etmezse lise diplomasıyla kalırım ortada. Bi de açık öğretime başlarım yeniden işte.

Tamam, devlet kadrolu iş, güzel . Yarın bi gün özelleşir de kapı dışarı kalırsak...

Çok kafamı kurcalıyo

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.