Şimdi Ara

Örgün öğretim nedir? ÖNEMLİ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
37.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi akşamlar. Ben Sakarya Üniversitesi MYO'da okuyorum. 27 martta ygs sınavına girip açık öğretime geçmek istiyorum ama duyduğuma göre iki okula birden gidiliyormuş yani üniversiteyi bırakmadan aöf de de okunabiliyormuş buna da örgün öğretim mi deniyor?
    Biri beni aydınlatabilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Örgün Öğretim Nedir?

Örgün öğretim, öğrencilerin belirli bir program ve zaman çizelgesi kapsamında fiziksel olarak bir eğitim kurumunda derslere katıldığı geleneksel bir eğitim yöntemidir. Üniversite örgün öğretim nedir sorusunun cevabı da bu kapsamdadır.

Örgün öğretimde, öğrenciler sınıf ortamlarında öğretim görevlilerinden doğrudan bilgi alırlar. Derse katılım, ödev ve sınavlar aracılığıyla değerlendirilirler. Öğrenciler, genellikle yarıyıl veya çeyreklik bir sistem dahilinde krediler kazanırlar ve belirli sayıda krediyi tamamladıktan sonra mezun olurlar.

Örgün Öğretimin Faydaları

• Doğrudan Öğretim: Öğrenciler, öğretim görevlileriyle yüz yüze etkileşime girerek konu hakkında daha derinlemesine bilgi edinirler.
    • Yüksek Kaliteli Eğitim: Örgün öğretim programları genellikle saygın eğitim kurumları tarafından sunulur ve yüksek kaliteli eğitim standartlarını karşılar.
    • Sosyal Etkileşim: Örgün öğretim, öğrencilerin sınıf arkadaşlarıyla sosyalleşmelerine ve bağlantılar kurmalarına olanak tanır.
    • Yapı ve Disiplin: Örgün öğretim, öğrencilere yapı ve disiplin sağlar ve akademik ilerlemelerini takip etmelerini kolaylaştırır.
    • Kariyer Fırsatları: Örgün öğretim programları, öğrencileri işgücünde başarılı olmaları için gerekli bilgi ve becerilerle donatır.

Örgün Öğretim İçin Uygunluk

Örgün öğretim, tam zamanlı olarak derslere katılmaya ve belirli bir programa uymaya hazır olan öğrenciler için uygundur. Çalışan veya diğer sorumlulukları olan kişiler için daha esnek eğitim yöntemleri mevcuttur.

Özet

Örgün öğretim, öğrencilerin fiziksel olarak bir eğitim kurumuna giderek eğitim aldıkları geleneksel bir eğitim yöntemidir. Doğrudan öğretim, yüksek kaliteli eğitim, sosyal etkileşim, yapı ve disiplin gibi faydaları vardır. Örgün öğretim, tam zamanlı olarak derslere katılmaya hazır olan öğrenciler için uygun bir eğitim seçeneğidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • gündüz eğitimi.Açıktan veya gece eğitiminin yok olanı

Anlatamadım anla işte
  • abi normal saatlerde gittiğin eğitim işte akşam olanı ikinci öğretim işte gündüz olanı örgün öğretim
  • Kusura bakma ama üniversite de okuyan bir kişinin bunu bilememesi memleket meselesi
  • Oğlum anlatamadım ki derdimi ben.şimdi gündüz meslek yüksek okuluna giderken akşam da açık öğretime gitme işine mi deniyor örgün öğretim
  • Üniversite okuyorsun ve örgün ve ikinci öğretimi bilmiyorsun ha ilginç.Meseleye gelirsek gündüz gidenlere "örgün öğretim" senden sonra akşam ya da öğlen derse girenlere de "ikinci öğretim" deniliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZekaKutbu
    Üniversite okuyorsun ve örgün ve ikinci öğretimi bilmiyorsun ha ilginç.Meseleye gelirsek gündüz gidenlere "örgün öğretim" senden sonra akşam ya da öğlen derse girenlere de "ikinci öğretim" deniliyor.

Ya siz beni anlamadınız ki ben mi anlatamadım bilmiyorum.bakın şimdi ben birinci öğretim okuyorum tamam mi sakarya ünide ama ben sakarya üni devam ederken açık öğretime geçip iki okulda birden okumak istiyorum.mesela ben makine okuyorum açık öğretimde de diyelim ki işletme okumak istiyorum ama aynı anda yani.böyle birşey var mi yok mu bunu merak ediyorum buna örgün mu deniyor onu soruyorum
  • quote:

Üniversite okuyorsun ve örgün ve ikinci öğretimi bilmiyorsun ha ilginç.Meseleye gelirsek gündüz gidenlere "örgün öğretim" senden sonra akşam ya da öğlen derse girenlere de "ikinci öğretim" deniliyor.

örgün öğretim->derslere girmek zorunludur ve sınavlara girmek zorunludur. istersen girmeyebilirsin.
    uzaktan öğretim->derslere girmek zorunlu değildir, sınavlara girmek zorunludur (yalnızca o fakültede) istersen girmeyebilirsin.
    açık öğretim->derslere girmek zorunlu değildir, sınavlara girmek zorunludur. (bulunduğun ilde girebilrsin. illaki anadolu ünivde girmek zorunda değilsin) istersen girmeyebilirsin.

normal öğrenim ve ikinci öğrenim vardır.

arkadaşın sorusuna gelince; istersen 2 yıl bittikten sonra aöf işletme veya iktisad bölümlerinden birine sınavsız geçebilirsin.
    sınavsız ikinci üniversite;http://www.anadolu.edu.tr/ogrenci_isleri/sinavsiz_ikinci_universite.aspx

daha fazla bilgi için;http://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx

• Örgünü açıklamıza rağmen halen iki üniversiteyi birden okumaya örgün mü deniliyor diye soruyorsun.İki farklı üniversiteyi açıktan ya da sadece sınavlarına girerek diplomayı alma şansın var.Tam bilmiyorum ama bizim karşı komşumuzun kızı iki üniversiteyi birden bitirdi sanırsam diğerini sadece sınavlara girerek mezun oldu. Örgün olarak diğerini okurkan ikinci öğretim olarakta diğer üniversiteyede okuyobilirsin sanırsam. Yani fazla gevelemeye gerek yok iki üniversiteyi birden okuyabilirsin. Bunun adı yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

quote:

örgün öğretim->derslere girmek zorunludur ve sınavlara girmek zorunludur. istersen girmeyebilirsin.
    uzaktan öğretim->derslere girmek zorunlu değildir, sınavlara girmek zorunludur (yalnızca o fakültede) istersen girmeyebilirsin.
    açık öğretim->derslere girmek zorunlu değildir, sınavlara girmek zorunludur. (bulunduğun ilde girebilrsin. illaki anadolu ünivde girmek zorunda değilsin) istersen girmeyebilirsin.

arkadaşın sorusuna gelince; istersen 2 yıl bittikten sonra aöf işletme veya iktisad bölümlerinden birine sınavsız geçebilirsin.
    sınavsız ikinci üniversite;http://www.anadolu.edu.tr/ogrenci_isleri/sinavsiz_ikinci_universite.aspx

Garip olan nedir dostum yanlış birşey demedim ki.Sen hiç akşam vakti ilk dersi olan örgün öğretim gördün mü? Örgün öğretim demek birinci öğretim demek.Sabahçı, akşamcı gibi yani onu demek istedim. Evet dersten geçmek için devamlılık ve sınavalara girme zorunluluğu vardır.

• örgün öğretim bildiğin üniversitedir sabah gidilen.ikinci öğretimde üstüne para verip akşam gidilendir.ben akşam gitçem sabahta uyurum belki
  • Örgün egitim bir programa bağlı kalınaydı görülen egitimdir .orn: lise,:)

Not :öğretmen lisesindeyim:D
  • quote:

quote:

quote:

Garip olan nedir dostum yanlış birşey demedim ki.Sen hiç akşam vakti ilk dersi olan örgün öğretim gördün mü? Örgün öğretim demek birinci öğretim demek.Sabahçı, akşamcı gibi yani onu demek istedim. Evet dersten geçmek için devamlılık ve sınavalara girme zorunluluğu vardır.

arkadaşım ya ben anlatamadım ya sen anlamadın.

örgün öğrenimde derse gidersin, ders zorunludur ve bunun 1. öğrenimi 2.öğrenimi olmaz.

sen 2. öğrenim olupta devam zorunluluğu olmayan bölüm gördün mü (hukuk fakültesi hariç)
    normal öğrenimde devam zorunluluğu varsa 2. öğrenimdede devam zorunluluğu var. yani ike ike gideceksin derse her iki durumda da.

ikinci öğrenim nedir; devletin bu tür eğitim yerlerinden daha fazla kazanması için çıkarılan birşeydir. normak öğrenim ile ikinci öğrenim arasında hiç bir fark yoktur. sadece harç farkı vardır o kadar.

ekleme; ben 2. öğrenimdim. ama normal öğrenim derslerine gidiyordum. hoca ile konusup akşam gelmiyordum.(işim olduğu zaman) aynı durumda normal öğrenim öğrencisi 2.öğrenim derslerine geliyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 30 Ocak 2011; 0:32:16 >

• Peki arkadaşlarım ben ygs ye girip açık öğretimi tercih edebilir miyim onu tam öğreneyim sizden
  • quote:

quote:

quote:

quote:

örgün öğrenimde derse gidersin, ders zorunludur ve bunun 1. öğrenimi 2.öğrenimi olmaz.

sen 2. öğrenim olupta devam zorunluluğu olmayan bölüm gördün mü (hukuk fakültesi hariç)
    normal öğrenimde devam zorunluluğu varsa 2. öğrenimdede devam zorunluluğu var. yani ike ike gideceksin derse her iki durumda da.

ikinci öğrenim nedir; devletin bu tür eğitim yerlerinden daha fazla kazanması için çıkarılan birşeydir. normak öğrenim ile ikinci öğrenim arasında hiç bir fark yoktur. sadece harç farkı vardır o kadar.

ekleme; ben 2. öğrenimdim. ama normal öğrenim derslerine gidiyordum. hoca ile konusup akşam gelmiyordum.(işim olduğu zaman) aynı durumda normal öğrenim öğrencisi 2.öğrenim derslerine geliyordu.

Arkadaş, ben devamlılık zorunluğu ya da sınava girme zorunluğu vardır yoktur diye bir açıklama yapmadım.Birinci örgün ikinci örgünden önce derslere girer.Olay bu kadar basit.Tabi ki sınava girme ve devamlılık zorunluluğun var ama bunu vurgulamaya gerek yok ki zaten dersi geçmek için temel amaç bu.Zaten arkadaşın kendiside okuyor az çok biliyordur.Arkadaş; aynı anda iki üniversite aynı anda okunur mu diyor ve bunun bir adı var galiba ve onun adı örgün mü diyor. Herneyse ikimizde farklı birşey demiyoruz neyin tarşısmasını yapıyorsak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaş, ben devamlılık zorunluğu ya da sınava girme zorunluğu vardır yoktur diye bir açıklama yapmadım.Birinci örgün ikinci örgünden önce derslere girer.Olay bu kadar basit.Tabi ki sınava girme ve devamlılık zorunluluğun var ama bunu vurgulamaya gerek yok ki zaten dersi geçmek için temel amaç bu.Zaten arkadaşın kendiside okuyor az çok biliyordur.Arkadaş; aynı anda iki üniversite aynı anda okunur mu diyor ve bunun bir adı var galiba ve onun adı örgün mü diyor. Herneyse ikimizde farklı birşey demiyoruz neyin tarşısmasını yapıyorsak.

Heh dostum tam olarak sorduğum o işte aynı anda iki üniversite okunuyor mu

• @ZekaKutbu
    her neyse. anlaştık sıkıntı yok o zaman
    senin demek istediğini anladım ben ama arkadaş ondan bahsetmiyor. aynı üniversitede bir yandan kendi bölümünü okuyup bir yandan da başka bölümü okuyabiliyorsun tabii bu özellik üniversite de var ise. ayrıca bunun bazı şartlarıda var her isteyen okuyamıyor bu şekilde.

@EaqLeEye
    ben kendimden örnek vereyim. benim haziran ayında okul bitti. 2 yıllık bilg prg. şu an ben sınava girmeden işletme bölümüne başladım aöf de.
    sende ya böyle yapacaksın yada sınavsız ikinci üniversiteye başvuracaksın. buradan daha fazla bilgi edinebilirsin;http://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx

ama sınava girip aöf de okuyabilirsin.

ekleme; ama gidip aöf bürosundan bilgi alırsan daha iyi olur. tabii ne kadar yardım ederler orasıda sıkıntılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 30 Ocak 2011; 0:56:32 >

• quote:

@ZekaKutbu
    her neyse. anlaştık sıkıntı yok o zaman
    senin demek istediğini anladım ben ama arkadaş ondan bahsetmiyor. aynı üniversitede bir yandan kendi bölümünü okuyup bir yandan da başka bölümü okuyabiliyorsun tabii bu özellik üniversite de var ise. ayrıca bunun bazı şartlarıda var her isteyen okuyamıyor bu şekilde.

@EaqLeEye
    ben kendimden örnek vereyim. benim haziran ayında okul bitti. 2 yıllık bilg prg. şu an ben sınava girmeden işletme bölümüne başladım aöf de.
    sende ya böyle yapacaksın yada sınavsız ikinci üniversiteye başvuracaksın. buradan daha fazla bilgi edinebilirsin;http://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx

ama sınava girip aöf de okuyabilirsin.

ekleme; ama gidip aöf bürosundan bilgi alırsan daha iyi olur. tabii ne kadar yardım ederler orasıda sıkıntılı.

Hocam ama sen bitirmişsin okulu ben bitiremedim o yüzden eğer ki bitirseydim sınavsız geçiliyordu aöf ye ama şimdi ben sınavla geçeceğim ışte onu anlatmaya çalıştım.okuldan atılma ihtimalim bile olabilir yani

• Googleye örgün eğitim yazıp anlamını öğrenin bari. Örgün öğretime 1. Öğretim diyen arkadaşlar var nasıl üniversite okuyorlar anlamıyorum.
    2. Öğretimde örgün eğitim oluyor bazı ünitesiteler bu olayı saçma sapan hala getirmiş programda bile örgün eğitim ders programı yazıyor hoca anlamını bilmiyor öğrenci ne yapsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.