Şimdi Ara

Organik Kimya Tepkimeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hangisi hangisine eklenine enol eter falan oluşur bunları ezberlemek şart mı mantığı falan yok mu çap direk bilgiyi verip geçmiş

• hocam fonksiyonel gruplarin molekul formulunu bilirsen (orn:alken:CnH2n gibi) daha sonra ona eklenen maddenin (orn. su ) nasil eklenecegini bilmen lazim mesela markovnikov,zaitsev bunlari cok iyi bilmen lazim cift bagin oldugu yerden hidrojeni kopar ordan eklemen gereken seyi ekle zaten gelen seyin alkol oldugunu gorursun.Dedigim gibi ama fonksiyonel gruplari ve tepkimeyle ona birseyler ekleyip cikarmayi iyi bilmelisin.Sonra gerisi zaten cok kolay.Bol bol soru coz hocam bunlara hakim olmak icin de.Zaten bi yerden sonra kalem oynatmaz oluyorsun sorularda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cCcWalterWhitecCc kullanıcısına yanıt
    Hocam markonikovu falan biliyorum ama bazen baya kazık sorabiliyorlar mesela X e su eklemiş aldehit olmuş x nedir gibisinden sorular soruyor o tarz soruları yapamıyorum
  • UP
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeffLoomis

Hocam markonikovu falan biliyorum ama bazen baya kazık sorabiliyorlar mesela X e su eklemiş aldehit olmuş x nedir gibisinden sorular soruyor o tarz soruları yapamıyorum

Sadece asetilene su eklenince aldehit olur hocam onu bilmem lazım mesela diğer alkinlerin hepsi keton olur su eklenince

• JeffLoomis kullanıcısına yanıt
    hocam mesela asetilene(c2h2) su katilirsa aldehit,diger alkinlere su katilirsa keton olusur.Ben de bunlari cok karistiriyordum ama once bi hepsinin notunu tuttum gecen sene.Sonra surekli tekrar edip sorusunu cozdum.Emin ol sen de boyle yaparsan hic karistirmazsin .Organik gercekten kolay bir konu,bol soru cozersen aklinda soru isareti kalmaz hic. Bu arada 13-14 soru organik cok onemli dememe gerek yoktur

• cCcWalterWhitecCc kullanıcısına yanıt
    Peki hocam eyv
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Moleküler Biyoloji ve Genetik
    15 yıl önce açıldı
    kimya Kçç sorusu
    7 yıl önce açıldı
    fizik formülleri
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.