Şimdi Ara

Organik Kimya Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hidrokarbonlar içerisinde kaynama noktası en büyük olan neden alkinler ?
    CHCl3 ün mü yoksa CCl4 ün mü kaynama noktası yüksek, neden ?
    Fonksiyonel gruplardan aynı karbon sayılı olanların kaynama noktalarını büyükten küçüğe sıralamam lazım sebepleriyle birlikte.

Yardım ederseniz gerçekten çok makbule geçer. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• Chcl3 daha yuksektir cunku dipol dipol zayif bagi ccl4 de olan london kuvvetlerinden daha etkilidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grid2 kullanıcısına yanıt
    chcl3 > ccl4 ten

alkinler çünkü alkinlerdeki bağlar daha sağlamdır C ler 3 lü bağ daha sağlamdır

asitler alkol aldehit eter alkin alken alkan
  • Alkinlerde uclu bag oldugu icin cekim kuvveti fazla o yuzden Kaynama noktasi yuksek

Ccl4 chcl3'ten daha kararlidir( bundan eminim) bu yuzden kaynama noktasi daha buyuktur (bence)

Mesela alkol H bagi yaptigi icin eterden daha yuksek kaynama noktasina sahip. Molekulde H bagi ne kadar coksa o kadar K.N yuksektir Mesela diollerin K.Nsi monoalkolden fazladir ayni Cli olacak tabi. Karboksilli asitlerin en yuksek sanirim fonksiyonel gruplar icinde.

• Hocam 3'lü bag daha saglam demissiniz ama kaynama noktasini molekul ici baglarla degil,molekuller arasi etkilesimlerle aciklayabilirsin
    Kaynama noktalari bakimindan buyukten kucuge;
    Karboksilli asitler
    Alkoller(Primer>sekonder>tersiyer)
    Aldehit
    Eter
    Hidrokarbon
    Not:Aldehitlerle ketonlar arka arkaya degil aslinda ayni yerde iclerinde bulunan hidrojen bag kuvvetine gore siralanir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yedinci Soygaz -- 13 Nisan 2015; 15:58:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.