Şimdi Ara

Organellerin çift veya tek zarı neden var pazartesi acil hiç tr kaynak yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba abilerim,ablalarım ben liseliyim ve biyoloji öğretmenimiz bir soru sordu ve bilene sözlü,performans notlarına 100 girecek ve bilen olmamış :D türkçe kaynak yok yabancı sitelerden bulmam gerekiyor why do organelles have membranes bu soruyu aratıp sitede birinde yazıyor bişeyler ama anlamadım :D yardım edermisiniz pazartesi gününe lazım

soru : organel zarlarının görevi 2 tane zar ne işe yarar 1 tane ne işe yarar

• buraya sor istersen,tayfa burada
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_615/tt.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: yorgun şair

buraya sor istersen,tayfa burada
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_615/tt.htm

burası üniversite yeriya belki bilirler demiştim sağol denerim
  • 2 zarlı organeller mitokondri ve çekirdek tarzı organeller. Mitokondrinin içinde kıvrımlı yapı(kristal) olması lazım yeterli enerji üretilmesi için ayrıca matriks içindeki sıvı ile iki membran arasındaki sıvıda da farklı tür enzimlerin çalıştığı biliniyor.Bunların karışması hastalık yapabilir. Çekirdekteki yapının ise tam olarak nedenini bilmiyorum fakat çekirdeğin endoplazmik ret. İle aralarında köprü var ve bu köprü iki zar arasındaki boşluk ile endoplazmik retikulumun içini birbirine bağlıyor. Tek katlıların sitomembranlaraının tek katlı olmadı ise nedeni şekil vermek dağılmasını önlemek tıpkı hücre membranı gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrederikChopin -- 28 Şubat 2015; 23:48:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

2 zarlı organeller mitokondri ve çekirdek tarzı organeller. Mitokondrinin içinde kıvrımlı yapı(kristal) olması lazım yeterli enerji üretilmesi için ayrıca matriks içindeki sıvı ile iki membran arasındaki sıvıda da farklı tür enzimlerin çalıştığı biliniyor.Bunların karışması hastalık yapabilir. Çekirdekteki yapının ise tam olarak nedenini bilmiyorum fakat çekirdeğin endoplazmik ret. İle aralarında köprü var ve bu köprü iki zar arasındaki boşluk ile endoplazmik retikulumun içini birbirine bağlıyor. Tek katlıların sitomembranlaraının tek katlı olmadı ise nedeni şekil vermek dağılmasını önlemek tıpkı hücre membranı gibi

çok teşekkür ederim sizin sayenizde 100 alabilirim çok sevindim inşallah öğretman kabul eder cevabı

• quote:

Orijinalden alıntı: Alper4458

quote:

2 zarlı organeller mitokondri ve çekirdek tarzı organeller. Mitokondrinin içinde kıvrımlı yapı(kristal) olması lazım yeterli enerji üretilmesi için ayrıca matriks içindeki sıvı ile iki membran arasındaki sıvıda da farklı tür enzimlerin çalıştığı biliniyor.Bunların karışması hastalık yapabilir. Çekirdekteki yapının ise tam olarak nedenini bilmiyorum fakat çekirdeğin endoplazmik ret. İle aralarında köprü var ve bu köprü iki zar arasındaki boşluk ile endoplazmik retikulumun içini birbirine bağlıyor. Tek katlıların sitomembranlaraının tek katlı olmadı ise nedeni şekil vermek dağılmasını önlemek tıpkı hücre membranı gibi

çok teşekkür ederim sizin sayenizde 100 alabilirim çok sevindim inşallah öğretman kabul eder cevabı

kabul ederse geribildirim alabilir miyim ?
    Birde hocanız evrimsel olarak mı yoksa yapısal olarak mı sordu ?

• quote:

quote:

quote:

1.soruda ne demek istediniz anlayamadım

2.soru ben lise 1 e gidiyorum biz o konuları (evrimsel vb.) hiç görmedik. Hoca zarlı organelleri anattıktan sonra sordu. Ders kitabında olmadığını söyledi.Sadece bilirsem 100 verecek bilemezsem nota geçmeyecek. Hocaya tahtada açıklayarak anlatmam gerekiyor.Yoksa puan alamam .Bir yabancı sitede (google çevri)şöyle yazıyor

Organeller çift zarı sahip olmanın avantajı nedir? böyle sormuş birisi

Bazı biyolojik reaksiyon gerçekleşmesi için çift membran organelleri avantajlar verir. Proton ATP sintaz ATP şeklinde enerji üretmek için elektron taşıma zincir reaksiyonunda pompası böylece mitokondride Örneğin, hem çift membran proton kimyasal geçişlerini oluşturmak için kullanılır. Böylede cevap gelmiş

Biz matrix ve sitomembranlara yı görmedik basitçe (soruyu) açıklayabilirmisiniz pazartesi günü açıklamam gerekiyor. kusura bakmayın sizi meşgul ediyorum

Güncelleme stomembra hariç diyerlerini öğrendim (krista matrix) Anlattığınızı anladım size minnettarım nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alper4458 -- 1 Mart 2015; 22:45:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

1.soruda ne demek istediniz anlayamadım

2.soru ben lise 1 e gidiyorum biz o konuları (evrimsel vb.) hiç görmedik. Hoca zarlı organelleri anattıktan sonra sordu. Ders kitabında olmadığını söyledi.Sadece bilirsem 100 verecek bilemezsem nota geçmeyecek. Hocaya tahtada açıklayarak anlatmam gerekiyor.Yoksa puan alamam .Bir yabancı sitede (google çevri)şöyle yazıyor

Organeller çift zarı sahip olmanın avantajı nedir? böyle sormuş birisi

Bazı biyolojik reaksiyon gerçekleşmesi için çift membran organelleri avantajlar verir. Proton ATP sintaz ATP şeklinde enerji üretmek için elektron taşıma zincir reaksiyonunda pompası böylece mitokondride Örneğin, hem çift membran proton kimyasal geçişlerini oluşturmak için kullanılır. Böylede cevap gelmiş

Biz matrix ve sitomembranlara yı görmedik basitçe (soruyu) açıklayabilirmisiniz pazartesi günü açıklamam gerekiyor. kusura bakmayın sizi meşgul ediyorum

Güncelleme stomembra hariç diyerlerini öğrendim (krista matrix) Anlattığınızı anladım size minnettarım nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim.

Geribildirim yani doğru mu yanlış mı Sitomembran hücre organellerinin membranı. Hoca sorarsa campbell den baktım falan diyin. 100 alırsınız heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam da ümidimi kesmiş yatacaktım. Organel zarlarının görevlerini öğrendim ama asıl soru neden bi organelde 2 zar diyerinde 1 zar var çok önemli bunun cevabı biliyormusunuz
  • Malesef bilemedim

1.cevap dna yı korumak deseydim 100

2.cevap ets (elektron taşıma sistemi) açıklasaydım 100

1 zarlı organellerdede enzimler karışmaması için ayrım oluyormuş 2 zarla ilgisi yokmuş.
  • quote:

Malesef bilemedim

1.cevap dna yı korumak deseydim 100

2.cevap ets (elektron taşıma sistemi) açıklasaydım 100

1 zarlı organellerdede enzimler karışmaması için ayrım oluyormuş 2 zarla ilgisi yokmuş.

Hem tek hem çift zarlı organellerde enzimlerin karışmamısı ve dağılmaması için yapı var. Sadece tek membranlı organellerde değil. Mitokondrinin farklı membran yüzlerinde farklı enzimlerin çalıştığı bilinen bir şey...
  • Bölmek istemezdim ama orgeneraller diye okudum.
  • Özür dilerim mesaj yazamadım çok açamıyorum bilgisayarı size zahmet verdim kusura bakmayın çok teşekkür ederim
  • Bölmediniz , zaten bitmişti. ( orgeneraller )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.