Şimdi Ara

Orduda 10luk sistem nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hun devletinde Mete Han tarafından getirilen bu onluk sistem nedir? Hep onluk sistem deyip geçeriz ama ordu için önemli olan bu sistemin ne olduğunu pek önemsemeyiz. Aklıma takıldı sorayım dedim, nedir bu onluk sistem?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Orduda 10'luk Sistem Nedir?

Orduda kullanılan 10'luk sistem, askerlerin konumlarını, yönlerini ve hedeflerini iletmek için kullandıkları bir koordinat sistemidir. Bu sistemde iki ana unsur vardır:

• Izgara Referansı: Bu, harf ve sayı kullanarak bir konumu belirtir.
    • Yükseklik: Bu, bir konumun deniz seviyesine göre yüksekliğini gösterir.

Izgara Referansı

Izgara referansı, dört haneli bir harf ve dört haneli bir sayı kullanarak bir konumu belirtir. Harf grubu, konumun doğu-batı koordinatını, sayı grubu ise kuzey-güney koordinatını temsil eder.

Örneğin, "AA1234" izgara referansı, doğu-batı yönünde AA konumunda ve kuzey-güney yönünde 1234 konumunda bir konumu belirtir.

Yükseklik

Yükseklik, bir konumun deniz seviyesine göre yüksekliğini gösterir. Bu, metre cinsinden ifade edilir ve genellikle izgara referansından sonra iki nokta işaretiyle ayrılır.

Örneğin, "AA1234:100" izgara referansı ve yüksekliği ile bir konumu belirtir. Bu konum, doğu-batı yönünde AA konumunda, kuzey-güney yönünde 1234 konumunda ve deniz seviyesinden 100 metre yüksekliktedir.

10'luk Sistemin Faydaları

10'luk sistem, aşağıdakiler gibi birçok fayda sağlar:

• Askerlerin konumlarını, yönlerini ve hedeflerini kesin bir şekilde belirlemelerini sağlar.
    • İletişimi kolaylaştırır ve yanlış anlamaları önler.
    • Hızlı ve verimli navigasyon sağlar.
    • Haritalar ve uydu görüntüleri ile bütünleşerek daha doğru konum belirleme sağlar.

Ordunun 10'luk sistemi, askerlerin etkili bir şekilde iletişim kurmasına ve koordineli bir şekilde hareket etmesine yardımcı olan hayati bir araçtır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • normal şuanki sistem.. 10 kişiye bakan 10 başı 100 kişiye bakan 100 başı 1000 kişiye bakan 1000 başı gibi ya.. aynı sistem =)
  • Askerlik yapmadım henüz ama şuanki bilgimle cevap vereyim.

Metehan onluk sistemi geliştirmiş ve şöyle yapmış.
    10 kişi bir araya gelmiş bunların başına onbaşıyı yönetici olarak koymuşlar.Daha sonra 10 tane 10 lu grup var.Bunların herbirinin başında onbaşı varken birde yüzbaşıyı koymuşlar bu yüz kişiyi yönetmesi için.bu böyle bin,on bin falan uzar gider.Gerisini anladın sen.En son tugay ve tümen var sanırsam ve onların başında da tugay komutanı gibi kişiler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 17 Şubat 2009; 23:30:50 >
  • Teşekkürler, ekşisözlükte okumuştum acaba dedim gene geyikmi yapıyorlar ama dogruymuş. sagolun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.