Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

Oral-B Genius Pro 8900 Şarj Edilebilir Diş Fırçası 2'li Avantaj Paketi 289TL gittigidiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
3.196
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yedek şarj aletine gerek yok... Kullanıma göre ortalama 1 hafta-10 gün kadar gidiyor zaten.. Her ikisi bir arada bitmez.. Akşamdan sabaha doluyor sıkıntı olmuyor... Normal diş fırçasına göre kat kat üstün... Bundan sonra normal diş fırçası kullanmak istemezsiniz...
  • Migros tan diş fırçası stoğu yapmıştık onları ne yapıcaz 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9000 ile 8900 arası fark nedir? sadece dil temizleme farkı mı?
  • cupidx C kullanıcısına yanıt
    9000 de dediginiz gibi ekstra dil temizleme modu var, 1 adet ekstra baslik ve telefon sarj etme için vs icin usb girisi var onun dışında fark yok diye biliyorum. 8900 ( model numaralarindaki 900 kodlari ikili olduğunu belirtiyor) iki tane olduğu için yine de daha avantajli bana göre.

• 40 tl çek devam ediyor mu? Ya da hesabında bulunan var mı?
  • mofr kullanıcısına yanıt
    maalesef hocam, dunku ceklerin hepsi gitmis... kullanilabilir uygun bir cek kalmamis..
  • Fiyat 289 degil ki ???

• 329 du da cekle mi 289 a iniyordu?

Yani fiyat ayni ama cekler silindigi icin mi 329 su an ?

• bende aldım teşekkürler. 329 tl idi normalde 289 kazananlar klübüne 284e geldi. ben çok uzun süredir hepsi buradadan bakıyordum bir kere 300 altına indi o zaman forumdan 2 kişi alacaktık kaçırdık ondan sonra hep 330 ve üzerine satıldı. 40 liralık fırçalarında şarjları aynı 2. fırçayı satmayı düşünüyorum.
  • Yedek fırça hangisini tavsiye edersiniz?

• Urunleri kargolanan var mı? Satici dün kargolayacagim dedi fakat hala ortada kargo da yok bilgisi de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 25 Kasım 2017; 14:42:44 >
  • Saat 12'de kargomu teslim aldım ve ilk denememi yaptım. Oral-B'nin android uygulamasını da ilk kez kullanmış oldum. Yeni başlayanlar için uygulama ve aletin pozisyon algılama özelliği sayesinde alt ve üst çeneyi 3'e bölüyor. Toplamda 6 bölgeyi ideal sürede temizlemeniz için sizi bilgilendiyor ekranda. Cihazı çok sevdim. Mevcut fırçam Oral-B 700 serisi, eskiden Vitality kullandım. Bu fırçanın devri çok yüksek sanırım 40bin devir/dakika

Kesinlikle kullandığım en iyi fırça bu.

Arkadaşlar, çevremde ve nette genelde tartışırken aktardığım bilgileri burada paylaşayım.

Elektrikli fırça mı iyi manuel fırça mı daha iyi?
    -Biliçli ve tekniğine uygun kullanmayana ikisi de yazık. Dişini de temizleyemezsin, dişlerine fazladan zarar bile verirsin düzgün kullanmazsan.

Dişlerimle Yaşantım Şu Şekilde :)

Dişlerime özen gösteririm 30'lu yaşlarıma kadar diş hekimine gitme ihtiyacı duymadım. Sadece 20'lik dişlerim için gittim. Bir de 20'lik dişim yanındaki dişi de çürütmüş ve dolgu yaptırmak zorunda kaldım. 3-4 kere de diş taşı temizliğine gittim ve yılda 1 gitmeye çalışırım.

Dişlerin en mühim ve temiz olması gereken yeri diş araları. Hemen diş ipi falan demeyeceğim. Dişlerin açık yüzeyleri bir şekilde temizleniyor ama dişlerin birbirine değdiği aralara ip bile zor girebilir eğer diş taşlarınız varsa ki olmayan yoktur. 6ay-1yılda bir kere diş taşlarınızı temizletin ki diş fırçanız aralara girebilsin. Yoksa diş taşı dediğiniz bildiğiniz Pamukkale Travertenleri gibi taşlardır, hem de kötü renkli ve taşın içindeki süngerimsi boşlukta tuvaletinizdeki mikroplardan daha fazla mikrop yaşar. Ağzınızı çamaşur suyu ile gargara yapsanız bile o taşın sünger gibi boşluklarına ulaşamaz, bakterileri öldüremezsiniz. Ağzınız kokar, dişiniz çürür. O taşları diş hekimi temizleyecek özel alet ile. Taşlar gidince aslında dişlerinizin arasında ne kadar boşluk olduğunu görecek ve şaşıracaksınız.

Şimdi gelelim fırçalamaya, taşımız yok artık malum :) Ben elektrikli fırçayı günlük kullanıyorum pratik ve gerçekten dişleri porselen gibi temizliyor, dilinizi dişlerinizde gezdirince harika bir temizlik hissi yaşayacaksınız. Ayrıca 1-2 güne bir manuel fırça kullanıyorum, en ince kıla sahip olan fırçayı kullanıyorum ki diş aralarıma girsin. Özellikle et gibi lifli ve diş aralarına dolan gıdalar illaki diş arasına sıkışıyor. Eğer o gece o et lifi dişinizde uyursanız ertesi gün ağzınız leş gibi kokacaktır. İnce kıllı diş fırçası ile diş aralarımı sanki süpürür gibi fırçalıyorum. Yani araya bişey sıkışmış ve onu dışarı süpürmeye çalışıyorum. Diş aranız zaten taşsız ve temizsa, azı dişlerinizin içine girip diğer taraftan çıkıyor zaten ince kıllar. Diş taşı temizliği 50-100 lira arası bir fiyata çoğu yerde. Kendi kliniği olan diş hekimlerinin fiyatlarını öğrenin. Diş hekimim benden 50 lira alıyor, normalde 80 lira sanırım. Diş taşınızı hiç temizletmediyseniz bir kere temizletin sonra hep dişlerinizi temiz tutmak isteyeceksiniz zaten, şevk gelecek ağız bakımı konusunda.

Evet geldik DİŞ İPİNE, herşeyimi alsınlar diş ipimi almasınlar. Özellikle arkadaki ulaşması zor dişlere en ince fırçaların girmesi bile zor oluyor. Dişlerin birbirine dokunduğu yere zaten giremez. İşte buraya diş ipi gerekli. İp bir şekilde diş arasına kayıyor ve ne varsa temizliyor. En mühim dişler bunlar bence. Gözden uzak ve erişimi zor diye dişlerin birbirine değdiği yerlerde artık hem kalır ve oradan çürür dişer. Bu arada diş ipini iş hayatı, üşenme falan derken haftada 2 kere yapsam mutlu olurum. İpli kürdanlar var onlardan alıyorum, tv izlerken bile yapsam yetiyor.

Gargara v.b. onlara girmiyorum. Ağız suyum var ama açıkcası güvenmiyorum. Dişler en güzel mekanik olarak yani fırçalar ve iple temizleniyor. Ağız suyuna gerek kalmıyor zaten.

EL ÖZET; Elektrikli diş fırçası veya manuel fırça fanatiği olmak zorunda değilsiniz. İkisini de kullanın birisi 5 lira diğeri 50 lira. İmplant yani kaybettiğiniz dişin yerine protez diş koydurmak için çene kemiğinizi oydurmak hatta bu sırada çene kemiğinizin kırılma ihtimali 300euro diş başı sanırım.

Bu arada burada anlattıklarım, hekim tavsiyeleri, okuduğum yazılar ve izlediğim doğru diş fırçalama ile ilgili videolardan edindiklerim bilgileri ve deneyimlerimi içerir. Yazdıklarımdaki amaç herkesin diş hekimi koltuğuna oturarak bu işe bilinçli başlamasına ikna etmektir. Diş taşınızı temizlemeden hiçbir fırçanın diş taşı temizliğine faydası yoktur. Reklamlar şunu şöyler, iyi dinleyin sloganlarını : "Diş taşı(tartar) oluşumunu önlemeye yardımcı" Önler bile diyemiyorlar, önlemeye yardımcı diyorlar, ne kadar açık uçlu ve iddasız bir söz değil mi :) Diş taşı hekim tarafından sonik titreşime sahip özel uçlu bir alet tarafından temizlenir. O kadar yüksek bir titreşim ki diş taşına değince taş kendiliğinden ayrılıyor dişten. Çok çok ileri seviyede diş taşı oluşumu nasıl temizleniyor şu linkten izleyebilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=lT2t8ww_8jU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 27 Kasım 2017; 17:30:33 >

• teknoturk kullanıcısına yanıt
    vitality 7900 devir, bu ise 45000 devir.. ilk sayfadaki resimde butun fircalarin karsilastirmasini, farklarini ozelliklerini bulabilirsiniz... adam hemen kargo yapacagim dedi ben de cumartesi ulasir diye ev adresi verdim, cumartesi kargoya verdi aksam gidip kargodan alacagim.. sirf bu yuzden basacagim 1 yildizi...

ilk elektronik dis fircam olacak sabirsizlikla bekliyorum
  • voodoo child kullanıcısına yanıt
    Beklediğine değecek, kusursuz, eziksiz ve çok güzel bir kutu içeriği ile geliyor. Yıldızla üzmeyin satıcıyı bence, bu ürün geç kargolama da olsa beklenir. Gelecek olan daha sağlıklı dişler:)
  • EksiKsiz geldi. Cuma sipariş verdim , mng de sunede bekledi cumartesi gunu. Satıcıyla alakalı bir gecikme değil. Daha önce sormuştum ama yanıt gelmedi. Sarj aletlerinin degerleri aynı.hepsi birbinine uyar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luckystar -- 27 Kasım 2017; 15:30:48 >
  • luckystar kullanıcısına yanıt
    Oral-B Vitality ve 700'ün şarj aletleri 50-60hz/1,2W

bunun şarj aleti 50-60hz/0,9W

Oral-B'ye mail atmayı düşünüyorum. Ni-Mh ve Li-ion farkı ve Watt farkı sorun olur mu diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 27 Kasım 2017; 17:34:47 >
    Yok hocam sorun geç kalmasından değil, 1 gün geç kalabilir sorun değil kesinlikle.. Fakat almadan önce mesaj attım bugün mü kargoya vereceksiniz ( sayfasında 14.30dan önce verilen siparişler aynı gün kargoya verilir, yine de emin olmak icin mesaj attım ) ona göre ev ya da işyeri adresi vereceğim ( bugun kargoya verin de demedim adama ) dedim.. adam evet bugun kargoya vereceğim dedi fakat sonraki gün verdi.. Yani sorun geç kalması değil sorun yalan söylemesi.. şimdi işten sonra kargoya gideceğim..

neyse :) aksam olsa da dislerimi fircalasam...
  • Arkadaşlar, Oral-B Türkiye'yi aradım çok ilgiliydiler, "forumda cevap bekliyoruz" dedim ve İstanbul'da bir yetkili servis görevlisinin telefonunu verdiler. Sorularımı cevapladı sağolsun.

1 ) Eklediğim resimde soldaki şarj aleti Vitality ve 700 serisindeki şarj aleti, sağ taraftaki ise 8900'la gelen şarj aleti. Göreceğiniz gibi ikisi de Type :3757 tek farkları soldaki 1,2w sağdaki 0,9w

2) Eski model vitality'lerin şarj aleti uyumsuzmuş, yeni yani resimde gösterdiğim tiptekiler 8900'de kullanılabilirmiş. Ni-Mh veya Li-İon pilli olması farketmiyor, watt farkı da sorun olmazmış

Yetkili ağızdan bilgi almak iyi oldu.

Oral-B Genius Pro 8900 Şarj Edilebilir Diş Fırçası 2'li Avantaj Paketi 289TL gittigidiyor

https://store.donanimhaber.com/74/cc/38/74cc38d6cfa9f2592606630af2efed95.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 27 Kasım 2017; 18:31:17 >

uğraşınız için teşekkürler. banada bugün geldi ve az önce denedim memnun kaldım.
  • ben de kullandim, guzeldi... simdi soru: en ucuz ikinci sarj aletini nereden alabiliriz? aliexpress mi? baska yolu var mi burada?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.