Şimdi Ara

Oracle JDK Yerine OpenJDK Kullanmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Oracle'in web sitesinden JDK 8'i indireyim dedim ama ne yazikki indiremedim cunki oracle benden bir kullanici hesabi ile giris yapmami istedi. hesap olusturmak istedim fakat cok fazla detay girmem gerekiyordu ve bende hesabi olusturmaktan vazgectim.Ve dolayisiyla bir hesabim olmadigi icin o hesapla giris yapip JDK 8'i indiremedim. Bu yuzden de OpenJDK kullanmaya karar verdim, sizce bir sorun olurmu ? tam olarak ne gibi bir farkliliklar var ?



  • İkisi de Oracle tarafından tasarlanıyor. Sürümleri aynı olduğu sürece aynı özelliklere sahipler. OpenJDK adından da anlaşılacağı üzerine open-source. Oracle JDK ise artık kurumsal kullanıcılara uzun dönem destek vermek için çıkarılıyor. Kurumsal kullanıcıları hedeflediği için OracleJDK'nın performansı daha iyi ama OpenJDK da OracleJDK'nın tüm özelliklerine sahip.
  • Herhangi bir fark yok. OpenJDK farklı işlemci ve OS'leri desteklemek gibi bir amacı da olan alternatif implementasyon.

    Örneğin benim 2005 Mac mini'de OpenJDK 7 var cunku o donanım için Oracle JDK'nın 7. versiyonu yok. Biraz uğraşarak OpenJDK 8'i de kurabilirim. Aynı şeyi Oracle JDK'da yapmam imkansız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.