Şimdi Ara

ORİJİNAL HD-DVD FİLMLERİMİZİ YAZIP DEĞERLENDİRELİM (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
716
Cevap
1
Favori
38.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TRANSFORMERS hem de Türkçe alt yazılı!!!! süper haber, Tiglon'dakilerin başına bir şey mi düştü ne

Zaten HD DVD için her şey bu TRANSFORMERS'dan (tabii PARAMOUNT'un tercihinden) sonra değişti, Blu Ray'den bir adım öne geçti, Yüksek çözünürlüklü film satışları bunu gösteriyor...
  • Constantine.........
    CONSTANTINE (Constantine) İçin Başkaları Ne Demiş ?
    Ünlü 'Şeytan'dan (The Exorcist) 'Stigmata'ya kadar bildik ritüeller, filmde yeniden üretiliyor.
    Uğur Vardan, Radikal

Kurtarıcı rolündeki Reeves, performansı ile dikkat çekiyor.
    Fatih Selvi, Zaman

Filmin temel kusuru çizgi roman iki boyutluluğunu aynen yansıtıp sinemaya özgü bir anlatım zenginliğini katamaması. Çizgilerin cazibesi de olmayınca kağıttan alınan tat perdede bulunamıyor.
    Alin Taşçıyan, Milliyet

film zırva bir hikaye anlatıyor. Kendi adıma, sırtını çocuksu çizgi-romanlara dayamış, uyduruk bir mistisizmden ve sözüm ona felsefe kırıntılarından beslenen bu tür filmlerden biraz sıkıldım Klip" yönetmenliğinden gelme Francis Lawrence, bu ilk sinema filminde bu estetiğe hiç yüz vermiyor, tersine en zor sahnelerde bile, oldukça uzun planlarla sinema tadı yaratmayı başarıyor.
    Atilla Dorsay, Sabah

Gamalı haç ve şeytan ilintisindeki rüküşlüğe dikkat lütfen!
    Nihal Bengisu Karaca, Zaman

C O N S T A N T I N E
    Disk Seçenekleri:HDDVD-1disk
    Format:HDDVD
    Ses:Orjinal İngilizce dolby true HD-Dolby digital plus
    Video:16/9 Geniş Ekran HD(1.2.40)
    Yapım:Üretici Warner Bros
    Süre:121 Dk.

Constantıne VIDEO-görüntü...........
    Constantıne filminin dvdsi warner bros tarafından yayınlanmış en iyi dvdlerden biriydi..HDDVDside hdnin getirdiği kocaman veri alanından maksimum derecede yayarlanmış bir disk,resmen demo disk....
    Filmin hddvdsini yarı karanlık odada 42inç(107cm)hd plazma monitörde 720p-1080i çözünürlüğünde hem HDMI hem component bağlantı ile test ettim..dvdde anamorfik olan kayıt burada gerçek geniş ekran...
    disk baştan sona bomba!!! gibi,hiç bir yerde falso vermiyor,dvddeki enerjik doygun transfer burayada aynen hatta fazlasıyla taşınmış..
    görüntü transferi 1.sınıf,siyahlar o kadar tok sıcak ve etkileyiciki bu kadar karanlık sahnede hiç bir ayrıntı kaybolmamış,bazı sahnelerde 3boyut etkisi o kadar iyiki küçük dilinizi yutabilirsiniz..benim en sevdiğim geniş ekran ölçeklerinden 2.40 kullanımı muhteşem,görüntü yönetimi hayranlık uyandırıcı....
    renklerin doygunluğuna canlılığına sötliyecek söz yok,capcanlı-zengin ışıl ışıl,renk skalası gayet zengin,yönetmenin filmde kullandığı tonlar hakikaten filmle mükemmel uyumlu,kumlanma çok çok az o da transferden değil yönetmen tercihinden,pelikül etkisi çok iyi..sepıa tonlardan-kırmızıya..maviden soluk renklere yeşilden kahveye herşey usta işi..Kontrast seviyesi inanılmaz iyi,renk geçişleri düzenli,bulanıklık 0...dijital kalıntı-bloklaşma hasar 0...
    Filmdeki art alanlar jilet keskinliğinde-pırıl pırıl..hareketli sahnelerde oluşabilecek tarazlanma hiç yok,ister prograsıve izleyin ister interlace iki şekildede titreşimden eser yok...kullanılan görüntü efektleri çok çok sağlam filmdeki doğallığı aynen korumuş,hiçbir efekt sırıtmıyor..yağmurlu-sisli sahnelerde oluşabilecek detay kayıplarına hiç rastlanmıyor,bazı sahnelerde olay ekrandan fırlayıp odanın içine girecek kadar etkileyici..
    Filmdeki siyah-gri-beyaz ton dengesi çok çok sağlam,siyahlar tam siyah beyazlar tam beyaz..cilt tonları doğal,keskinlik had safhada,filmi hdmı ve component arasında değiştirerek izledim derinlik iki bağlantı şeklindede başarılı idi,
    filmde ayrıntılar-gölgeleme çok iyi...
    constantıne hddvdsi dvdsinden biraz daha enerjik,biraz daha net biraz daha ayrıntılı,ama bunu tekrar tekrar söylüyorum küçük ekranlarda anlamaya imkan yok,zaten hd görüntüyü alabilmek için bağlantı şeklinizin component(yuv-ypbpr-ycbcr),dvı-hdmı olması gerekli.(scart(rgb-svideo-compozit)-svideo(süper-seperated video)-cvbs(kompozit) bağlantı ile hd çözünürlük alınamaz)...
    hd bence bi devrim olmamakla birlikte ev sineması için nimet...107ve daha yukarısı ekranlara yetersiz gelen dvd(720*576 pal) çözünürlüğü hd kaynaklarla hddvd-bluray(1280*720-1920*1080) ile çok çok iyi...aradaki farkı daha somut anlatmak gerekirse dvd ile 82(16/9)ekranda aldığınız görüntüyü HıghDefinatıon ile 107ekranda alıyorsunuz-kabaca aradaki karşılaştırma bu şekilde...
    constantıne görüntüsü 1.sınıf bir disk,referans seviyede...10/10

Constantıne AUDIO-ses..............
    filmde orjinal dil olan ingilizce için hem dolby digital plus hemde dolby trueHD ses kuşağı var..tabii tercih sıkıştırmasız stüdyo kaydı olan true HD...
    DVDdeki yer yer agresifleşen ses kuşağı hdde resmen uçmuş,true hd muhteşem,sistem duymek istemeyeceğiniz kadar ayrıntıyı odamıza taşıyor..her şey o kadar net ve ayrıntılıki insan bundan iyisi yoktur demekten kendini alamıyor..true hd resmen mideye yumruk misali ciğerlerimize baskı yapıyor...
    Diyaloglar her zaman olduğu gibi center(merkez)kanaldan yayılıyor,olay birkaç metre önümüzde cereyan ediyor...diyaloglar içimize işliyor,harektli sahnelerde hiç bir diyalog kaybı ve ses elementi kaybı yok,centerin hem ön sağ-solla hemde arka sağ solla uyumu muhteşem,sesler krıstal berraklığında,tabii bunu sıkıştırma olmaması vee yüksek bit akışı sağlıyor..filmdeki ses kaydı efekt açısındanda çok iyi..
    ön sahne kanalları L-C-R devamlı geçiş sergiliyor ve filmin tamamında dopdolu,müzik kullanımı çok iyi,enstrumanları tek tek duyabilirsiniz..
    Arka(surround)kanalların kullanımı yine muhteşem olmuş,gayet akıllı..öyle laf olsun diye arkalara yüklenilmemiş,etkileşim inanılmaz dikkatli,beynimizi o sahnede olduğumuza çok iyi ikna ediyor,arka sağın ön sağla-arka solun ön solla paslaşması çok çok iyi,sesler yağ gibi önden arkaya arkadan öne kayıp gidiyor,doluluk%90üzerinde..filmdeki basss-mıd-tız dengesi inanılmaz...gerek şehir atmosferi,gerek cehennem !!!!aynen odamızda..
    Subwooofer kaydı dvdde zaten çok iyiydi,burada daha iyi,yumuşak-derin sarsıcı ve tok...ne bir ses boğulması ne çatlaması odamızda yoğun bir ses duygusu yaşıyoruz,ses kuşağı 20hzlere inmekten dolayısıyle subwooferı coşturmaktan hiç geri kalmıyor,sub diğer frekanslarla çok uyumlu,diğer üst frekansların içinde eriyip gidiyor..
    Eğer hoparlörlerinizin ve sisteminizin üst frekanslarına güveniyorsanız dikkat edin,kulaklarınızı delecek kadar ayrıntı mevcut,hoparlörler adeta dans ediyor....gümbürrr gümbürr...10/10
    trueHD ve plus arasındaki farkı dvddeki dolby ile dts arasındaki fark gibi düşünebilirsiniz...
    burada şunu belirtmeden geçmek istemiyorum,hd formatlar hassas sistemler gözler ve kulaklar için,eğer sisteminiz belli bi kalitenin altındaysa bu formatları edinmeye gerek yok,hem pahalı hamde aradaki farkı anlamak zaten mümkün değil...ben vcd dıvx izliyorum bundanda memnunum diyorsanız bunları almamın maddi manevi gereğiyok,ama dvd daha iyi nasıl olabilir beni sinemadaki ses görüntüye en çok ne yaklaştırır diyorsanız cevap HD....inşallah fiyatlar hızla düşer ve bizlerde bunlara daha kolay bi şekilde ulaşırız...
    yukarıdakı filmin hddvdsi için yaptığım açıklamalar,ses görüntü aynen dvd aktarımı içinde geçerli..bu arada dvdsi(1.2.40 anamorphıc geniş ekran-dolby digital 5.1 ses kaydı içermekte..ülkemizde tek ve çift disk olarak 2 sekilde yayınlandı)

not:hddvdler henüz ülkemize gelmiyor,ve ben hiçbir hddvdde şu an türkçe altyazı yok diye biliyorum,benim bu izlediğimde yurt dışında 2006yılında yayınlanmış hddvd..türkçe altyazı mevcut değil...

Demir BURAN dmrbrn@mynet.com

• Arkadaşlar,
    Transformers mı dediniz:)) blu ray cephesinden hd dvd cephesine atlamamak için kendimi zor tutuyorum ona göre.
  • Sayın Demir Buran,
    İncelemeniz örnek nitelikte, tebrikler ve elinize sağlık,
    Aynı HD DVD bende de var, öğrenmek istediğim bir şey var, HD DVD'leri hangi player ve hangi av receiver ile
    test ediyorsunuz ?
  • teşekkür ederim,güzel sözleriniz için..
    player..toshıba xe1
    receıver...yamaha rxv 1800
  • Öyleyse, DD Tru HD formatını hem analog 5.1 hem de hdmi üzerinden dinlemişsinizdir, sizce aralarında belirgin bir fark var mı?

Bir de Hd-ex1'in hangi versiyonu var bilmiyorum ama ekim 2007'de çıkan firmware update 2.5 versiyonunu yüklemediyseniz aşağıdaki toshiba.uk.nin resmi linkinden yüklemenizi salık veririm, çünkü sizin player için çok önemli bir update olan 1080p/24fps özelliği eklenmiş
    saygılar..

link:
    http://tesc.toshiba.co.uk/Web/ModelLis.nsf/DynamicStatic/HD%20DVD%20Firmware?OpenDocument

• ...teşekkürler...dvdden 5.1 analog çıkış almakla,optik- koaksiyel dijital ile sinyali receıverde çözmek nasıl bir fark yaratıyorsa,oynatıcıdan true hdyi çözüp almakla,hdmı ile receıverde çözmek arasında onun gibi bir fark var...yani receıver çok daha iyi...tabi bu benim fikrim:)
    bahsettiğiniz update2,5 cihazda yüklü... cihazı arkadaştan ödünç aldım,bende bluray var...e1 almayı düşünüyorum,şöyle 350-400gibi ikinci el bulsam fena olmaz...gerçi yeniside825lira...720p1080i benim için yeterli...plazmam 1024*1080...yani 720p1080i...ve 1080p alabilmek için lcd teknolojisine geçmeyi asla düşünmüyorum..1080p plazma olurdu ama pahalı ve bence720p ile 1080p arasında aslaaaaa 1-2milyarlık fark yok...
  • sen tut daha kendini acele etme daha gençsin önünde uzun bir hayat var..
    quote:

Orjinalden alıntı: semsal01

Arkadaşlar,
    Transformers mı dediniz:)) blu ray cephesinden hd dvd cephesine atlamamak için kendimi zor tutuyorum ona göre.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

sen tut daha kendini acele etme daha gençsin önünde uzun bir hayat var..
    quote:

Orjinalden alıntı: semsal01

Arkadaşlar,

Şöyle ucuz bir hd dvd bulsam harekatı yapacağım ama dur bakalım.

• quote:

Orjinalden alıntı: rg206

Öyleyse, DD Tru HD formatını hem analog 5.1 hem de hdmi üzerinden dinlemişsinizdir, sizce aralarında belirgin bir fark var mı?

Bir de Hd-ex1'in hangi versiyonu var bilmiyorum ama ekim 2007'de çıkan firmware update 2.5 versiyonunu yüklemediyseniz aşağıdaki toshiba.uk.nin resmi linkinden yüklemenizi salık veririm, çünkü sizin player için çok önemli bir update olan 1080p/24fps özelliği eklenmiş
    saygılar..

link:
    http://tesc.toshiba.co.uk/Web/ModelLis.nsf/DynamicStatic/HD%20DVD%20Firmware?OpenDocument

yanlış anlamıyorsam bu güncelleme sadece 1080p tv'ler için geçerli bir özellik galiba.çünkü benim tv 720p-1080i özellikli.yani 1080p/24 görüntü almam zaten mümkün olmayacak.(mı?)
    selamlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: ferdaguler

quote:

Öyleyse, DD Tru HD formatını hem analog 5.1 hem de hdmi üzerinden dinlemişsinizdir, sizce aralarında belirgin bir fark var mı?

saygılar..

link:

yanlış anlamıyorsam bu güncelleme sadece 1080p tv'ler için geçerli bir özellik galiba.çünkü benim tv 720p-1080i özellikli.yani 1080p/24 görüntü almam zaten mümkün olmayacak.(mı?)
    selamlar.

Merhaba ferda,

Sen 436 XDE sahibisin. O modelde 1024p/24 desteği var diye biliyordum. Bunu bir araştır istersen. Ya da eminsen ben bilgimi düzelteyim. Eğer bu özellik varsa XE1'deki yeni güncelleme senin için gerçekten önemli.

Selamlar.

• quote:

Arkadaşlar HD-DVD Cephesinden bir iyi haber de benden,

5 dk oldu olmadı Unkapanı OZAN VİDEO ile konuştum,
    Tesadüf TİGLON firmasının görevlileri de oradaymış benimle konuşan bayanın söylediğine göre,

9 Aralıkta TRANSFORMERS çıkacakmış, ve ısrarla sordum TÜRKÇE ALTYAZI OLACAKMIŞ, Tigloncu arkadaşlar burada olduğu için bu kadar kesin konuşabiliyorum dedi,
    benimle konuşan hanımefendi. Sonra 2008 ile beraber katalog ile HD-DVD filmler çıkmaya başlayacakmışşşş

Süper haber. Umarım fiyatlar da makul olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

quote:

Orjinalden alıntı: ferdaguler

quote:

saygılar..

link:

selamlar.

Merhaba ferda,

Sen 436 XDE sahibisin. O modelde 1024p/24 desteği var diye biliyordum. Bunu bir araştır istersen. Ya da eminsen ben bilgimi düzelteyim. Eğer bu özellik varsa XE1'deki yeni güncelleme senin için gerçekten önemli.

Selamlar.

Bilgimi teyit ettim. Pio plazmalarda 6. jenerasyondan itibaren (6 dahil) 1080p/24 desteği var.

• akseaus:
    saatlerimi harcadım ama xe1 için güncellemeyi beceremedim.benim pio 435hde (pardon !! xde diil !! aradaki fark bildiğim kadarıyla sadece dvbt) nin 24fps desteği adv opsiyonunda varmış ama galiba 1080p yok.pure cinema diye bir opsiyon var ve oradan adv yi seçip 24 fps yi etkin kılıyorsun.1080p siz 24fps nasıl olur fikrim yok.ama xe1 de güncellemeyi yapamadığımdan nasıl birşeyle karşılaşacağımı test edemiyorum.önümüzdeki günlerde bir hayırsever bu güncelleme işini çözerse bizlerde merakımızı gideririz herhalde.
    selamlar.
  • Arkadaşlar CARREFOURSA LARDA HD-DVD FİLMler satılıyorr,
    Dün kendim gördüm 39.99 ytl ye HULK, MUMMY RETURNS, THE THING, SERENITY, KING KONG, MIAMI VICE,
    Bunlar hatırlayabildiklerim, ama maalesef hiçbirinde TR ALTYAZI YOKKK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 15 Kasım 2007; 11:17:49 >
  • Arkadaşlar ilk hd dvd lerim bugün geldi;

Matrix ultimate collection
    Batman begins
    Riddick
    300
    Superman Returns

Heyecanla izlemeyi bekliyorum.

Acil bir sorum olacak;

Combo hd dvd lerin iki tarafıda baskısız tamam onu anlayabiliyorum ama combo olmayan matrix de discler üzerinde de baskı yok ve hd dvd logosu da yok normal mi yoksa bana sahte hd dvd mi geldi.Ayrıca ultimate collectionın ekstra disc dvd çıktı bu normal mi?

Saygılar,
  • Bendekiler de öyle, sorun yok, sadece diğer tarafı SD kayıtlı..
    Yani matrix in ekstraları normal çözünürlükte

http://hddvd.highdefdigest.com/301/matrix_umc.html

bu linke bak zaten HD ekstraları tam not alamamış, zira çoğu SD..
  • quote:

Bendekiler de öyle, sorun yok, sadece diğer tarafı SD kayıtlı..
    Yani matrix in ekstraları normal çözünürlükte

http://hddvd.highdefdigest.com/301/matrix_umc.html

bu linke bak zaten HD ekstraları tam not alamamış, zira çoğu SD..

Çok sağol dostum.
  • Arkadaşlar,

hd-e1 im geldi uygun fiyata buldum ve kaptım. rg206 çok sağol dostum aldığım an menuye baktım 1.2 versiyon ve hemen 2.5 versiyonu deep burner da yakıp hemen günceledim. Sonra versiyonu kontrol ettim. 2.5 oh çok şükür diyerek makinayı incelemeye başladım. Gerçekten çok kaliteli hissi veren bir kasası var. Setup da kontrast, shrapness vb menulerin yokluğuna şaşırdım. Sadece rgb seçeneği var oynanabilecek.

hd-e1 in yanında hediye gelen hd dvd leri tek tek inceledim ve blu ray filmlerde yaşamadığı wow etkisine kapıldım. Ben koyu bir blu rayci olarak ne hallere düştüm.

Her neyse blu ray la belirgin farklar bu kısa sürede farkettiğim kadarı ile;

1-hd dvd kumlanma blu ray a göre çok az
    2-hd dvd filmlerde 3 boyutluluk hissi blu ray a göre çok fazla
    3-hd dvd filmlerde detay fazlalığı kendini çok hissetiriyor.
    4-hd dvd filmler sanki daha keskin geldi bana.
    5-motion judder problemine 50q91 de rastlamadım belki de movie plus dan dır.
    6-hd dvd filmler ses olayı blu ray deki sıkıştırlmamış pcm5.1 veya 7.1 e göre daha zayıf kalıyor.

Saygılar,

• arkadaşlar!!!!!!!!!
    bomba gibi bir film TRANSFORMERS dvd ve HDDVD için hepsiburada 9aralık için ön siparişe başlamış,türkçe altyazılı sakın kaçırmayın.....ilgilenenlere....34.90ytl....
    ayrıca dvdsi için 3ayrı seçenek var....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrbrn -- 22 Kasım 2007; 20:35:32 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.