Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.142
Cevap
42
Favori
128.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birebir değil ama ben Promacto Pro X10 kullanıyorum 2,5 metreden 2,1 metre gibi bir görüntü veriyor. Ayrıca +- 40 derecelik otomatik keystone özelliği var. Denemekte fayda var işinizi görebilir.
  • Selamlar;

Tüm öneriler için teşekkürler. İncelemelerim sonucu Ben Q W1080ST sanki uyar gibi. 1 m den 65 inch görüntü alınabileceği ifade ediliyor. Bu cihazı bilen ve kullananlardan görüş rica edeceğim,
    Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: objektif adam

Ufuk Bey,

perdeyi test edebildiniz mi? Merakla bekliyoruz...

görüşmek üzere

Kusura bakma arkadaşım uzun süredir foruma giremiyordum anca cevap yazabiliyorum. Perdeyi satan arkadaştan perdeyi satın almadım çünkü beni yerinde test etmem için firmalarına davet etti. Firmaya Aralık ayında gideceğim ve her türlü testimi yapacağım. Testlerden sonra burada paylaşım yapacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onat

Söz konusu silvercrest metalize gri perdeyi Sn. Max-well in tavsiyeleri üzerine satın almış bulunmaktayım. Bu gün itibarı ile perdeyi monte edip deneme imkanı buldum ve çok memnun kaldım.Kullandığım cihaz optama gt750xl olup önceki perdem codagen 200x240 cam tozlu perde idi. Optoma cihazdan genel anlamda memnun olsam bile siyah renklerin tam siyah olmaması özellikle 5090 Kuro sahibi olan beni bayağı üzüyordu. Yeni perde ile özellikle siyah renk konusunda çağ atladım diyebilirim.Ancak Sn. Max-well inde belirttiği gibi perde açıp- kapatma sırasında ses yapıyor birde geri toplaması çok seri değil. Biraz uğraştığımı söyleyebilirim,fakat bu olumsuzlar siyah renkte aldığım performans ve keyif yanında koca bir hiç olarak kalır.
    Kendilerine buradan ilgileri için tekrar teşekkür ediyorum.

Saygı ve selamlarımla

Öncelikle perdeni güle güle kullan arkadaşım . Bu perdeyi üreten ve satan arkadaşlarıma mekanizmaki problemi ilettim ve firmadaki arkadaşlar bu konuyla ilgileneceklerini belirttiler. İnşallah daha iyi bir mekanizma ile işi çözerler.

• quote:

Orijinalden alıntı: max-well

144 hz nin etkisi 3d nin pop out efewktlerinden daha çok görüntünün akıcılık ve gözle görülür imaj kalitesini artırır. hd25 te 144 hz desteği yok ...

Merhaba,

Kesinlikle 144Hz kosununda size katılıyorum. Sinemalardaki DCP makinaların 3D ayarlarında 120/144/196 Hz bulunmakta. Sinemalar şu anda 144 Hz seçeneğini kullanmaktadırlar ama ileride HFR 48 FPS filmler çoğalınca 196 ya geçerler. Bu arada yeni teknoloji kullanmak varken neden eski sistemi tercih edeyim diye düşünüyorum ama bu sadece kişisel görüşümdür. Bu nedenle uzun süredir 3D film izlemeleri mi aktif gözlük yerine 3D paisf poılarizasyon modülatörü ile yapıyorum ve kesinlikle de sinema tecrübelerime dayanarak 144 Hz projeksiyonları tavsiye ediyorum. Zaten ileriki dönemlerde 120 Hz diye birşey kalmayacak diye düşünüyorum. Çünkü Texas Instrument firması artık yeni DLP çipi üzerine daha gelişmiş yazılımlar uygulamaya geçti. Ayrıca ek olarak pasif sistemimi sizlerle paylaşmak istedim.

• Mastercodex kullanıcısına yanıt
    Ufuk bey selamlar,
    Belirttiğiniz üzere 3d için 144hz desteği önemli faktörlerden bi tanesi. 3D görüntüye önem veren arkadaşlar 144hz desteğini göz ardı etmesinler ....
    Metalize gri perdeyi test etmenizi ben de beklemekteyim. Zira perdelere verdiğiniz önemi yakından biliyorum.
    İstanbul a geldiğiniz de görüşmek üzere ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 13 Kasım 2013; 20:23:55 >
  • Perde arayışında olan bir çok arkadaş kullandığım gri perdenin pm le görüntü performansı ve mekanizması hakkında sorular sormaktalar. Dün akşam perdenin siyahlara olan etkisini görebileceğiniz ekran görüntüsünün fotoğrafını çektim ve ilgilenen arkadaşlara fikir verir diye düşünüyorum. Gri perdenin üzerine a4 kağıdın dan biraz ufak mat beyaz kağıt yapıştırdım. Gri perde üzerindeki siyah ile mat beyaz kağıt üzerindeki siyah farkını resim incelenirse fark edebilirsiniz.
    Kullanılan projeksiyon panasonic pt-ae1000 dir. Led projeksiyon cihazları ile bu perdeyi kullanılmasını tavsiye etmem.
    Perdenin mekanizmasına gelirsek, açılıp kapanırken sesli çalışmakta. Çok hassas değil.
    Mekanizma açısından pahalı perdeler kadar herkesi memnun etmeyebilir.
    Perdenin en boy oranı – ithal yerli olması gibi nitelikleri pek önemsemeden kullanmaktayım. Saygılarımla ..

Fotoğraf yaklaşık bir metreden ve zoom yapılarak çekilmiştir

• max-well merhabalar,
    bu konudaki tüm yorumları okudum. cihazı almak üzere fikrimi sabitlemiş bulunmaktayım. Boyutdigital'e aralık 2. haftası gelecekmiş cihaz. 4.5 mt mesafeden 4 metrelik bir boş duvarım var. sistem için otam uygun diye düşünüyorum. 3D çok elzem olmamakla beraber "almışken tiridilisini alalım" zihniyeti var maalesef. aslında HD25'te yeterli ancak satan biryer bulamadım. BD'de zaten yok. getirtmeyeceklerde sanırım. Eve Perde almayı düşünmüyorum. Direk perde boytunda duvarı griye boyayıp izlemek istiyorum.
    Bakalım. ürünleri incelemekten, teknik detaylara kafa yormaktan 1 haftadır başım ağrıyor. yazılan çizilenlerin özeti bu ürün tam bir Fiyat/Performans ürünü. o yüzden fikrimi sabitledim. ok yaydan çıktı bunu alıcam.
    Yalnız ben sizler gibi bluray değil sürekli torrent sitelerinden indirdiğim film ve diziler (yaklaşık 10 dizi takip ediyorum) i izleyeceğim.

• RoMeOkTaY kullanıcısına yanıt
    Sayın RoMeOkTaY, optomanın hd25e modelini, almadan önce çıplak gözle test etme imkanınız varsa cihazın performansı görerek daha rahat karar verirsiniz. ( beklentiniz önemli tabi ki )
    2d görüntüdeki siyahları gri perde ile geliştirebilirsiniz. Bu cihazla güzel siyahlar elde edebilirsiniz. 3d görüntü için 144 hz desteği olduğundan parlak - akıcı ve imaj kalitesi yüksek görüntü alırsınız.
    Duvar boyaları hakkında pek tecrübem yok açıkcası. Ama yine de duvarınızı gri renkte boyamak istiyorsanız, beyaz boyanın içine renklendirici olarak siyah boyayı azar azar verip, deneyerek son katta gri rengi bulmanız. Ama duvarın performansı açısından bi fikir yürütmek zor ... Saygılarımla ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 18 Kasım 2013; 20:08:13 >
  • Dediğim gibi 3D beklentim yok. HD25'de benim çok çok işimi görecek gibi. Bu ürünü nerden bulabilirim ?
  • Arkadaşlar,
    yanyana ya da üstüste 3D görüntüleri kaynağından bu haliyle alıp HD25E ile birleştirip 3D görüntü alabiliyor muyuz ?
    ve 5.70 cm lik mesafeden 350cm görüntü alabiliyor iken bunu ben 270'e düşürebilir miyim ? Kaliteyle ilgili sorun olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoMeOkTaY -- 21 Kasım 2013; 22:29:10 >
    @RoMeOkTaY selamlar, görüntünüzün soldan sağa genişliğinin 270 cm olsun istiyorsanız hd25e yi en uzak 485 cm uzağa koyabilirsiniz. Yani lens ile perde yüzeyi arasındaki mesafe. Zoom tamamen kapalı olursa.
    3d ile ilgili sorunuzu hd25e kullanan arkadaşlar cevaplarsa daha doğru olur.
  • max-well kullanıcısına yanıt
    Üstadım, gün içinde cihaz bana ulaşmış olacak. Akşam da deneme fırsatım olur.
    Salonun tam ortasında pervaneli bir lamba var.. tavandan ağaşı bi 40 cm iniyor. projeksiyon cihazının yansıtma alanında :) Yansıtma alanı ile karşı duvar arası 5.70 mt. Dün ölçtüğüm kadarıyla 3.00 mt yansıtma alanı çok çok iyi.. hatta biraz büyük bile kaldı diyebilirim.
    Projektörü sizin bahsettiğiniz gri renkte bir duvara yansıtma ile yine aynı renk perdeye veyahut MDF panele yansıtmak arasında ne fark var ?
    @RoMeOkTaY cihazınız hayırlı olsun. İyi günlerde kullanınız.
    Perdenin yüzey kısmı kendine has mikro ölçüde bi dokuya sahip olduğunu yakından incelerseniz görebilirsiniz. Perdenin özelliğine göre kumaş karışım oranı ve yüzeydeki dokusundan dolayı duvardan farklılık gösterir. Bu farkta görüntüyü iyileştirmesi açısından perdenin avantajıdır.
    Örneğin görüntüde ışığı artırmak için perdeler de yansıtma özelliği olan cam tozu kullanılır.
    Fazla ışığı kırmak isteniyorsa emülsiye özelliği olan kumaşlar tercih edilir. Bi de renk detaylarını düşünürsek perdenin mat beyaz duvara göre avantajlıdır diyebiliriz.
    Duvarlar için yurt dışında özel boya karışımları da yapılmakta. Yine de araştırmanızı tavsiye ederim …
  • Perde konusu açılmışken mat gri renkli perdenin niteliklerinden de bahsedebiliriz ...
    Gri perdeye ihtiyaç var mı önce buradan başlamak istiyorum.
    - Öncelikle mat gri perdeler görüntüde siyah seviyesinin derinliğini ve renk doygunluğunu artırırlar.
    - 3lcd teknolojisini kullanan projeksiyonların rgb ( kırmız - yeşil - mavi ) renkler için ürettiği frekansların ve renk dalga boylarının abartısını mat gri perdeler optimize eder. Yani mat gri perde abartılı olan renklerin frekans ve dalga boylarının dizginlemesine ve kırılmasına yardımcı olur. Bu da renk doygunluğunu güçlendirir.
    Örneğin 3000 lümenlik bir cihazın görüntüsünü 240 cm lik mat beyaz perdeye yansıttığınız da perdeye düşen ışık miktarı çok yüksek olması nedeniyle, perde den yansıyan ışık ortamı aydınlatır. Bu da görüntüde siyah ve renk seviyelerinin düşmesine neden olur. Bu durumda görüntü kalitesinde memnuniyetsizliğe neden olur. Perde boyu sabit kalıp lümen gücü daha yüksek olursa görüntüdeki memnuniyetsizlik daha da artacaktır.
    Aynı 3000 lümenlik projeksiyonu mat gri perdeye yansıtırsanız, perdeye düşen fazla ışık miktarını mat gri perde tarafından emülsiye edilir. Dolayısıyla siyah rengin bozulmasını az da olsa önlemiş olursunuz. Bu sayede siyah renk seviyesi derinleşir.
    1500 - 1600 lümen ve üstü cihazlar için mat gri perde istenirse tercih edilebilir. İzleme ortamı koyu renk malzeme ile kaplanması da yansıyan ışığın emilmesine yardımcı olur.
    Mat beyaz perde ile mat gri perdeyi renkler açısından kıyaslarsak durum nasıldır ...
    Mat gri perde, projeksiyonun ürettiği yeşil + kırmızı + mavi renklerin kırılmasına neden olduğunu belirtmiştik. Peki bu durumda daha kötü renkler mi göreceksiniz. Değil tabi ki.
    Esasında 3lcd cihazın caf caf lı renklerinin bu kırılma sayesinde ten renklerinde - siyahlar da ve üç ana rengin oluşumundaki doygunluğa dönüşür. Yüksek olan üç ana rengin frekanslarının ve dalga boylarının dizginlemesi bu anlamdadır.
    Tabi ki mat beyaz perdeye alışan bir göz , mat gri perdeyi yadırgayabilir. Zira alıştığı abartılı ve caf caf lı renkleri göremez artık. Ancak bir süre sonra, siyahların ve renk doygunluğunun artığını fark edebilir.
    Gri perdeyi mat beyaz perde ile yan yana izlemek bile yeterli değil. Zira belli bir süre kullanıp gözlerin karar vermesi lazım ...
    Bütçenizle ve isteklerinizle orantılı farklı marka ve özelliklerde mat gri perde kullanmanız tamamen sizin tercihinize kalmıştır ... Saygılarımla ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 22 Kasım 2013; 20:21:30 >

Sayın RoMeOkTaY,
    Öncelikle cihazınız hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.
    Cihazın kumandasındaki 3d modu ile yan yana üst ütse, frame packing, auto gibi görüntü formatını seçebiliyorsunuz.
    Auto modda genellikle görüntü formatını kendisi tanıyor.
    Perde konusunu max-well gayet güzel açıklamış. Kendisi bu konuda oldukça bilgili. Cihazı aldığımda renk kalibrasyon ayarları konusunda da bana yardımcı olmuştu.

Şöyle bir şey de yapabilirsiniz sanırım.
    max-well in söylediği perdeyi alıp mdf'ye monte edip kullanabilirsiniz. Hem sabit çerçeveli bir perdeniz olur hem de perde işini uygun bir fiyata halletmiş olursunuz.
    Duvar ya da mdf üzerine görüntü yansıtmayı bence düşünmeyin bile. Kişisel görüşüm perde mutlaka kullanılmalı.
  • turkmedia T kullanıcısına yanıt
    @max-well üstad perde konusunda son noktayı koymuşsun. Daha önce önerdiğin bir perde vardı sanırım onu alıcam. linkini bulamadım ama arıyorum :)

@turkmedia hocam ekonomik durumdan dolayı 3D gözlük alamadım, sanırım bir süre de alamıycam... Şimdilik sadece 2D devam ediyorum. Çöl Kumu rengi duvara yansıttığım görüntü şu şekilde. Yakından baktığım zaman ise şu görüntü var. Sizde de durum aynı mı acaba ? Pikselleri yakından çok belli oluyor.

Bir de son olarak kullandığınız ayarları paylaşmanız mümkün mü ? Ben hala doğoal rengi yakalayamadım da :)

Bu arada görüntü 2.80 X 1.70 ve çok büyük duruyor. Bundan daha büyük kullanmam sanırım.

Not: Yansıyan görüntünün köşelerini düşündüğümüzde bir ucu keskin iken tam aksi ucu biraz flu olabiliyor. Düzeltebilir miyim bunu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoMeOkTaY -- 23 Kasım 2013; 8:51:50 >

• Ten renkleri ve siyah seviyesini görebileceğiniz bir kaç foto paylaşmak istiyorum ... Cihaz Panasonic pt-ae1000 ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 23 Kasım 2013; 11:06:54 >

• Ten rengi ve siyah seviyesi ... Cihaz Panasonic pt-ae1000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 23 Kasım 2013; 11:07:35 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.