Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.142
Cevap
42
Favori
128.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • h6510bd ürününün ışık gücü 3000 lümen, bence 2800 lümen ile arada çok büyük fark etmez... ayrıca 4 metre ekran almadıkça zaten bu ışık gücüne gerek yok kanısındayım...

zaten eko moda alınarak kullanılır bu cihazlar... yada gündüz bu lümenlerde kullanılır...

örneğin 3200 lümen hd25-lv modeli hd25e ile aynı fiyata olsa ben yine hd25e yi tercih ederdim...

aynı şekilde

acer ın ses çıkışı 2w, optomanın ki 8w diyerek de bana göre karşılaştırılmamalı, bunlar ev sinema cihazları, ses sistemi ile kullanılır... bu yüzden bu özellik de önemsiz karşılaştırmak için...

bunun yanında kontrast oranı birinin 20.000:1 diğerinin 10.000:1 bu da önemli bir faktör...

optoma alınacaksa rf gözlüklerle kullanılabileceği için alınır diye düşünüyorum... bir de 144 Hz olayı var tabii...

genel olarak optoma hd25e bana göre önde...

hiç 3d kullanılmayacaksa h6510bd tecih edilebilir...

• ben acer ı geçen hafta satın aldım.
    2440 tl ankara.
    alırken hd25 stoklara girmemişti. stokta olsaydı baya kararsız kalırdım heralde.
    bizim evde 3 yaşında bi canavar var (oğlum). dolayısıyla akşam o yatarken izlediğimizi düşünürsek ses sistemi kullanmak anlamsız oluyor.
    ses sistemini 3 yıl önce emekliye ayırdık.
    dahili hoparlör bana şart ve yeterli.
    cihaz ilk full hd cihazım. daha önce hd ready iki cihaz kullandım.
    görüntü beni çok tatmin etti.
    kuzenle oturup eleştirelim dedik. valla kusursuz bulduk.
    4 metre mesafeden izliyorum.
    ışıklar yanarken izlemek şimdiye kadar aradığım bir özellik değildi ama çocuk da izleyeceği için zaman zaman, yüksek ansilümen önem kazandı.
    3d benim için cabası. olmasa da alırdım bu cihazı. ama şimdi şeytan dürtüyo tabi gözlük için.
    panasonic 50 vt nin gözlükleri uysaydı tadından yenmeyecekti.

amacım hd 25 heyecanını baltalamak değil.
    kıyaslama açısından aynı segmentte oldukları için verdim bilgileri.
    fırsat bulursam fotoda paylaşırım.
    saygılar.

• objektif adam
    turkmedia
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yerliyerli

ben acer ı geçen hafta satın aldım.
    2440 tl ankara.
    alırken hd25 stoklara girmemişti. stokta olsaydı baya kararsız kalırdım heralde.
    bizim evde 3 yaşında bi canavar var (oğlum). dolayısıyla akşam o yatarken izlediğimizi düşünürsek ses sistemi kullanmak anlamsız oluyor.
    ses sistemini 3 yıl önce emekliye ayırdık.
    dahili hoparlör bana şart ve yeterli.
    cihaz ilk full hd cihazım. daha önce hd ready iki cihaz kullandım.
    görüntü beni çok tatmin etti.
    kuzenle oturup eleştirelim dedik. valla kusursuz bulduk.
    4 metre mesafeden izliyorum.
    ışıklar yanarken izlemek şimdiye kadar aradığım bir özellik değildi ama çocuk da izleyeceği için zaman zaman, yüksek ansilümen önem kazandı.
    3d benim için cabası. olmasa da alırdım bu cihazı. ama şimdi şeytan dürtüyo tabi gözlük için.
    panasonic 50 vt nin gözlükleri uysaydı tadından yenmeyecekti.

amacım hd 25 heyecanını baltalamak değil.
    kıyaslama açısından aynı segmentte oldukları için verdim bilgileri.
    fırsat bulursam fotoda paylaşırım.
    saygılar.

hocam gerçekten çok özel şartlara sahip sizin ortam...

dahili hoparlörün sınıflar hariç kullanılabileceğini düşünmüyordum...

öğrenmiş oldum...

pana 50vt nin gözlükleri uymaz dlp 3d gözlük almanız gerekiyor...

fotoları en kısa zamanda bekleriz...

saygılar...

asyadan gelen

rica ederiz...

• Hafta sonu tv almak niyetinde olan bir arkadaşımı ikna ederek hd-25e aldık.
    50 yada 55 inc led tv almak niyetindeydi, gel gidelim bir test edelim diye yola çıktık ve boyutdigital'e çat kapı geldik. Randevusuz olmamıza rağmen Kürşat bey gayet ilgilendi bizimle başka randevuları olmasına rağmen bizi sıkıştırdı araya sağolsunlar.
    Test ettik cihazı. 3d'de avatar, 2d olarak youbube'dan indirme bir video klip (düşük kalitede 1080p), dark night, avatar ve bir anime film denedik.
    Açıkçası renkler çok parlak geldi eşim ve bana ama arkadaşım gayet memnundu. Hem çözünürlük hemde renk anlamında kaliteli buldu. Kalibrasyondan sonra çok daha güzel olacak bundan eminim. Henüz kurulum yapmamış arkadaşım yaptıktan sonra haber verecek fotoğraf gönderirse buraya da eklerim.

• Arkadaşa aldığımız hd25e;
    Şampanya rengi duvara yansıtılıyor.
    Görüntüdeki kaynak 720p.

Edit: Fotoğraflar düzenlendi.
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 24 Ekim 2013; 9:43:32 >

• resimler için çok teşekkürler...

güzel görünüyor, bende cuma günü gidip almayı düşünüyorum...

ekstra gözlük aldınız mı? ne kadar oluyor? 300 tl çok pahalı... Allahtan 2 gözlük hediyesi var yoksa alınmaz...

ben 1 adet ekstra gözlük almayı da düşünüyorum...

alınca bende resimler eklerim...
  • kamil_canbas83 K kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım stereo sistem kuruyor maç için büyük ekrenlı tv alacakken aklına girdim 3d ile arası yokmuş o yüzden hediye gelen 2 gözlük dışında almadı. Ama Kürşat bey (boyutdigital) 300 TL dedi diye hatırlıyorum gözlük fiyatını. Word karttan aldığınız zaman sitede gözüken indirimi yapıyorlar.
    Şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Arkadaşa aldığımız hd25e;
    Görüntüdeki kaynak 720p.

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

Sayın onkal,
    arkadaşınıza hayırlı olsun cihaz.

breaking bad 1080p izlenmeli :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kamil_canbas83

resimler için çok teşekkürler...

güzel görünüyor, bende cuma günü gidip almayı düşünüyorum...

ekstra gözlük aldınız mı? ne kadar oluyor? 300 tl çok pahalı... Allahtan 2 gözlük hediyesi var yoksa alınmaz...

ben 1 adet ekstra gözlük almayı da düşünüyorum...

alınca bende resimler eklerim...

Sayın kamil_canbas83,
    Ürünün yanında verilen gözlükler oldukça kaliteli. Ekstra gözlük alacaksanız, ürünün yanında verilen BG-3D RF modeli tercih edebilirseniz
    daha uygun bir fiyata ekstra gözlük sahibi olabilirsiniz.

ZF2100 modeli de tercih edilebilir. BG-3D RF'den tek farkı gözlük çerçeve yapısı ve 20gr hafif olması. Birde bu üründe kullanım süresi yaklaşık 15 saat iken,
    BG-3D RF 70 saat civarında kullanım imkanı sağlıyor.
    Boyutdijital'den ürünün yanında ekstra BG-3D RF gözlüğü daha uygun fiyatlara alabilirsiniz. ZF2100 ise 350 TL civarında satılan bir gözlük.
    Gözlükler pahalı ancak ürünü aldığınızda, gözlüklerin performansı ve kalitesi sizi fazlasıyla memnun edecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 9 Ekim 2013; 16:18:33 >

• verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar...

inşallah vakit ayırıp gidebilirsem almayı düşünüyorum...

belki 6100w alıp çıkarım test edebilirsem...

tecrübelerimi yazarım...

size de iyi seyirler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Arkadaşa aldığımız hd25e;
    Görüntüdeki kaynak 720p.

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

abi tam breaking bad dizisinin en mühim sahnelerinden birini koymuşsun

resimler için teşekkürler bu arada duvardaki görüntüsü de güzelmiş...

breaking bad 4. sezondayım...

inşallah bu sahneye gelecem...

• Bence görüntüleme cihazlarımızın hepsi yüksel çözünürlüklere ulaşırken bence de 1080 izlemek lazım ;) Üstelik breading bad bildiğim kadarıyla özel bir teknikle çekiliyor o özellikle 1080 izlenmeli...
    Arkadaşım bilgisayardan izlediği için üzerine düşmemiş ama bundan sonra yüksek kaliteli indirip izleyecektir eminim. :)

Duvar performansını bende çok beğendim, bu da cihazın işlemcisinin kalitesinden kaynaklı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 10 Ekim 2013; 11:02:40 >
  • Ürünü alalı 10 gün oluyor , 4 gün aktif kullanabildim, bilgisayarı bağladım dvd-bluray oynatıcı, ps3 ya da uydu alıcısı bağlamadım.
    Deneyimlerim şöyle;

*
    İkonlar (saat,başlat ,bilgisayarım ikonu) fullhd çözünürlükte çok küçük olduğu için netlik kaybı çok belli oluyor rahatsız ediyordu.Sol alt köşeyi netlesem sağ üst köşe flu-bulanık oluyordu ben de metin ve diğer öğeleri % 172 büyüttüm. Netlik kaybı belli olmuyor rahatsız etmiyor.

*
    Önceden benq mp721 kullanıyordum. 1024*768 çözünürlük 2500 ans ışık gücü vardı.
    Hala tüplü monitor kullananlardanım , benq tüplü monitorumle yakın davranıyor -sonuç veriyordu(Renk-noise- siyah seviyesi).
    Fakat optomanın davranışları farklı , fullhd dışında bir şey izlediğim zaman ya siyah seviyesi -ya rengi ya da gürültüsü çok değişkenlik gösteriyor.Görüntü fazla dijital geldi gözüme (avi-mkv-flv videoları).

*
    Videolarda keskinlik azalıyor (bir softluk sözkonusu) .
    Bazı riplerde de aşırı noise sözkonusu?
    Sanırım çözünürlüğün yüksek olmasına bağlı.(biliyorum bazı ripler aşırı noise'lu oluyor ama düşük çözünürlüklü eski projektorde ya da tüplü monitorde bu kadar göze batmıyorlardı)
    Normalde windows mediaplayer classic kullanırım , 3d filmler için gom player kullanıyorum çünkü altyazılarda sorun çıkarmıyor-ayarlanıyor.
    3d izlerken gom playerdan sharpen seçeneğini açıyorum bazı filmlerde etkisi oluyor görüntüyü de bozmadı izlediklerimde. Media player classicte shaderstan sharpen'ı seçtiğimde görüntüyü çok bozdu.

*
    Yüksek çözünürlüklü bir video açtığımda ya da tam ekran yaptığımda optoma görüntüyü kesip arama yapıyor , görüntünün geri gelmesi 10 saniye sürüyor kesinlikle sinir bozucu. Forumlarda okumuştum ama çözümü şimdilik yok sanırım.

*
    Sonuç olarak bu cihazda fullhd dışında bir şey izlemek tatsız, stabil davranmıyor düşük çözünürlükte.
    Iso dosyalarını izlemek ise anlatılmayacak kadar güzel.

IMAX.Space.Station.3D.1080p.Half-SBS.iso 18gb büyüklüğünde ve muhteşem görüntü verdi :)
    Optoma ile iso izlemek harika fakat yukarıdaki dosyayı 3d sbs olarak açamadım hangi oynatıcıyı kullanıyorsunuz iso 3d için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyadangelen -- 20 Ekim 2013; 1:29:08 >

• arkadaşlar, hd25 modelini nereden bulabilirim , sitede sadece demo ürün satılıyor, sanırım teşhir ürünü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedatyesilyurt

arkadaşlar, hd25 modelini nereden bulabilirim , sitede sadece demo ürün satılıyor, sanırım teşhir ürünü.

Boyut digital den Kürşat bey le görüşürseniz daha net bilgi alabilirsiniz ...
  • sedatyesilyurt S kullanıcısına yanıt
    boyut digitalden almıştık arkadaşa. İnternet sitesinde var gözüküyor.
  • bayramda kendimi şımartıp yurtdışından optoma hd25lv'yle beraber döndüm .. henüz 3d izleme fırsatım olmadı ama 2d ve duvara yansıtarak dün bütün gün kablo tv izledim ve cihaz gerçekten çok iyi görüntü veriyor. salonda sanırım 4m.ye 2m. civarı genişlikte duvara yansıtınca bile görüntü güzeldi.. ilk projeksiyon cihazım belki benim yanılgılarım var ama alırken yeni çıkan epson 5200 de inceledim ve optoma çok farklıydı epson 5200den bence çok üstün bir cihaz.. epsonun çok dezavantajları var. Saturn'den aldım cihazı ve yurt dışından saturn'den almayı düşünen varsa pazarlık yapsın burda pazarlık olmaz diye düşünmesinler liste fiyatı 1019 Euro ama 100 eurodan fazla indirim aldım ve tax free yaptırıp vergi iadesinide alınca cihaz çok uygun bir fiyata geldi. samsung bd f8500 bluray player wifi pvr set top box bir arada değişik bir bluray playerda aldım.. teledünya dvc kartınıda blu ray playera takıyorum direk hdmi çıkış veriyor 500gb. harddiski var full hd kayıt yapıyor, built in wifi ve full browseryla her siteyi açıp direk projeksiyona gönderiyor. bluray playerın browserından dizi-mag açıp 4m. duvara direk görüntü gönderebiliyorum... kurcalamam ve çözmem çok zaman alacak aletleri... ama şimdilik optomanın görüntü kalitesinden çok memnunum. cihazlarla ilgili sorusu olana yardımcı olmak isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alensar -- 21 Ekim 2013; 18:05:22 >

• 3d ve 1080p film izlediğimi düşünürsek optoma hd25lv için 5m. hdmi kablo tavsiyesi yapabilirmisiniz. onkyo 626 reciever'dan hd25lv arası için... 3d rf gözlük uygun fiyata nerden bulabilirim. bir gözlüğe 100 dolar vermek bana biraz fazla geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.