Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.142
Cevap
42
Favori
128.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok güzel ve keyifli ortam. Bu arada perde tercihi de oldukça iyi.
    Bu arada daha düşük bütçe ile perde arayışında olan arkadaşlar için ben de perde tavsiyesinde bulunayım. Baştan söyleyeyim bu perdeyi satanı tanımam bilmem. Ben de bu perdenin farklı iki ölçüsünü üç aydır kullanmaktayım. Fiyat performans açısından bakarsak gayet iyi. 240 cm lik perdenin fiyatı 140 t lÖyle mekanizması çok ahım şahım değil fakat projeksiyonunuzun siyah seviyesini müthiş artıran bir perde. Tecrübe ile sabit. Zira bu tip perdelerin çok daha kalitelileri high end sistemlerde bile kullanılmaktadır. Tabi ki bütçesi olan basar parayı en iyisini alır.
    Optoma hd25e için böyle bir perde de alternatifler arasına alınabilir. Tabi ki benimki si tamamen öneridir ...

http://www.sanalpazar.com/Silvercrest-Metalize-Gri-Projeksiyon-Perdesi__isp8178469

• turkmedia T kullanıcısına yanıt
    Optoma hd25 nin kalbre edilmiş değerleri ...
    Kırmızı : +1
    Yeşil : - 4
    Mavi : - 11
    Bunlar rgb değerleri birde CMS değerlerini yazayım.
    Kırmızı 6, 0, 16
    Yeşil 12. 1, -3
    Mavi 17, 50, -20
    cyan 27, 16, 4
    jaune -16, -5, 5
    Magenta 27, 16, 4
    Tabi ki bu değerler hd25e nin rgb değerlerinde tutarsızlık yapabilir. LV modelinin lümen gücü çok yüksek olduğundan size hd25 in calibrasyon ayarları daha uygun olur diye düşünüyorum. Denersiniz mutlaka ... Tekrardan hayırlı olsun .
  • arkadaşlar özel bir soru 5 m mesafeden 180x180 perdeye hd25e bu cıhazı koysak zoomlama yapip azaltarak yansıtsak perdeye netlik ne oranda bozulma yada deforme olur yoksa mesafeyi kısaltmalımıyız kalıtelı bır görüntü almak için saygılar
  • Optoma hd25e cihazın zoom unu tamamen kapatsan bile en ufak görüntü soldan sağa genişlik 278 cm olur. Yani cihazı daha yakına 3.25 cm ye kadar yaklaştırmalısın. Tabi ki zoom tamamen kapalı konumdayken.
    Sana tavsiyem cihazın zoom unu tam açıp yakına koyman. Zira bu şekilde yerleşim yapmak görüntünün parlaklığını olumlu yönde etkiler ...Zoom u açmam netlik problemi ve deformasyon oluşturmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 27 Eylül 2013; 20:05:25 >
  • tamam kardeşm bilgiler için thanks mesafe 3,25 ve zomm ful açık ozamn yapıpaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charisma_w1070 -- 27 Eylül 2013; 20:10:23 >
  • Bu da benim kullandığım 240 cm lik gri perde.

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

Optoma hd25 nin kalbre edilmiş değerleri ...
    Kırmızı : +1
    Yeşil : - 4
    Mavi : - 11
    Bunlar rgb değerleri birde CMS değerlerini yazayım.
    Kırmızı 6, 0, 16
    Yeşil 12. 1, -3
    Mavi 17, 50, -20
    cyan 27, 16, 4
    jaune -16, -5, 5
    Magenta 27, 16, 4
    Tabi ki bu değerler hd25e nin rgb değerlerinde tutarsızlık yapabilir. LV modelinin lümen gücü çok yüksek olduğundan size hd25 in calibrasyon ayarları daha uygun olur diye düşünüyorum. Denersiniz mutlaka ... Tekrardan hayırlı olsun .

Not aldım sayın max-well, ürün elime ulaşınca deneme yaparım. Tekrar teşekkürler.

Perde konusunda ilk planım motorlu bir perde alıp ( 265x149) üst unitenin içine monte etmekti. Böylelikle hem tv yi kaldırmamış olacaktım hem de perde kullanılmadığı zaman görünmeyecekti.
    Bu tür perdelerdeki potluk sorununu hiç sevmediğim için, bir kaç yere farklı markaların potluk sorunlarını sordum.
    Sonuç memnun etmeyince bari gerdirmeli perde ile bu işi halledelim diye düşündük ama o da önceki mesajımda söylediğim gibi perdenin üst çerçevesindeki 50cm lik fazlalık yüzünden olmadı.
    Mecbur kaldım yani sabit çerçeveli bir perde almaya. Specta'yi da arkadaşım da kullandığı için görüp bildiğimden dolayı tercih ettim.
    Tabii dediğiniz gibi, bahsetmiş olduğunuz perde de fiyat/performans açısından tatmin edici ise perde alacak arkadaşlar için değerlendirmeye alınabilir.
    Projeksiyon konusunda nasıl araştırma yapıp tecrübeleri, yorumları değerlendiriyorsak perde konusunda da fikir edinmek lazım diye düşünüyorum.
    Perde konusuda oldukça önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: charisma082

tamam kardeşm bilgiler için thanks mesafe 3,25 ve zomm ful açık ozamn yapıpaz

charisma082,
    Ürünü siz de aldınız mı?

Bu arada ürün artık boyutdijital.com'da stoklarda görünüyor.
  • aldım kardeşım kurulumla ugraşıyoruz
  • buda benm perde nacizane:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: charisma082

aldım kardeşım kurulumla ugraşıyoruz

Hayırlı olsun charisma082, yorumları bekliyoruz.

projectorcentral'da zoom kapalı olarak 16:9 formatı için en düşük 187cm perde genişliği diyor 3.36cm mesafeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 27 Eylül 2013; 21:13:40 >
  • ok kardeşm sagol
  • Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 27 Eylül 2013; 21:15:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boyutdijital

Merhaba Arkadaşlar,

Optoma HD25 Projeksiyon Cihazını tanıtmak istiyoruz... Bu cihazı özel kılan ProjectorCentral.com'da 3D ve Home Theater Segmentinde 1. sırada olmasıdır...

http://www.projectorcentral.com/top-3d-projectors.htm

http://www.projectorcentral.com/home-theater-multimedia-projectors.htm

Konu başlığınızı değiştirebilirsiniz artık,
    verdiğiniz linklerde Epson 2030 (tw5200) geçmiş ilk sıraya.

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

• Arkadaşlar tekrar merhaba,
    Ürün elime ulaştı. Henüz kurulumunu yapmadım.
    Önceden almış olduğum GOLDMASTER CAB 152 (15mt) kabloyu da test etmek amacıyla yaklaşık 30 dakikalık 3d görüntüde ürünü kullandım.
    2d için henüz yorum yapamam. Daha doğrusu tam olarak ürün hakkında yorum yapamasamda, 3d de görüntü default ayarlarda oldukça iyi.
    Gözlük ise tek kelime ile harika. Ben ürünü alırken farkını verip yapısı itibariyle göze daha iyi oturacağını düşündüğüm için
    Optoma ZF2100 gözlük almayı düşünmüştüm. İyiki almamışım.

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

Kurulumdan sonra yorumlara devam ederiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 29 Eylül 2013; 13:37:07 >

• hocam cihaz hayırlı olsun yorumlarınızı bekliyoruz...
  • Tekrar hayırlı olsun, ön yorumlar için de ayrıca teşekkürler, biraz kurcalayın iyice
    daha da yorumlarınızı bekleriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkmedia

Arkadaşlar tekrar merhaba,
    Ürün elime ulaştı. Henüz kurulumunu yapmadım.
    Önceden almış olduğum GOLDMASTER CAB 152 (15mt) kabloyu da test etmek amacıyla yaklaşık 30 dakikalık 3d görüntüde ürünü kullandım.
    2d için henüz yorum yapamam. Daha doğrusu tam olarak ürün hakkında yorum yapamasamda, 3d de görüntü default ayarlarda oldukça iyi.
    Gözlük ise tek kelime ile harika. Ben ürünü alırken farkını verip yapısı itibariyle göze daha iyi oturacağını düşündüğüm için
    Optoma ZF2100 gözlük almayı düşünmüştüm. İyiki almamışım.

Kurulumdan sonra yorumlara devam ederiz

cihazınız hayırlı olsun,
    bende haftaya bu üründen alacağım, cihazı inceledim beklentimin üstünde görüntü kalitesi vardı, ancak kısa bir inceleme olmuştu, baştan sona bir filmi izleyemedim,
    2d ve 3d yorumlarınızı bekliyoruz,

• objektif adam, eozen81, newonw1 teşekkür ederim.
    Ürünü alalı neredeyse 1 hafta olacak, iş güç derken, henüz daha 2 saat bile kullanamadım. Kurulum işi zahmetli olacak (alçı tavandan dolayı). hafta sonu kurulumu halledersem doya doya film izlemeye başlarım diye düşünüyorum :)
    Pazartesi günü biraz lig tv yi izlemiştim. Görüntüler aşağıda.

Fotoları cep telefonu ile çektim, hepsi hareketli görüntü durdurma falan yok.
    Lamba eko moddaydı. Onun harici bir renk ayarı vs yapmadım henüz.

Cep telefonu ile bu kadar oluyor :) Normalde tabiki görüntü daha net ve farklı ama en azından renk konusunda azda olsa fikir verir sanıyorum.
    Bu arada kumandanın herhalde 5000 ansilümeni var :) Hoşuma gitmedi o kadar ışık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 3 Ekim 2013; 0:36:15 >

• hocam hayırlı olsun cihazınız

resimler çok güzel duruyor..

eko moda neden aldınız? lamba ömründen tasarruf yüzünden mi? yoksa 2800 lümen fazla mı geldi?

genel olarak cihazın ses durumu nasıl? (sese takıntılıyım, bu yüzden 3lcd cihaz kullanamıyorum, 3lcd cihazların söylediği db değerleri doğru değil)

ben dlp tercih etmek istiyorum, pjd7820hd vardı, onu bir arkadaşa verdim...

tavsiye ediyor musun? fiyatı iyi duruyor...

hareketli sahnelerde nasıldı, özellikle maç sırasında rahatsızlık oldu mu?

valla çok soru sordum...

teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.