Şimdi Ara

Option DiseqC Switch seçimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evde 2 tane çanak var, birisi Turksat diğeri Eutelsat. Hangi yayını izlemek istiyorsam onun kablosunu takıp izliyorum. İkisini bir birleştirip tek kablo ile uydu alıcıya bağlamak istiyorum. Kabloları sök çıkart zor oluyor. O yüzden diseqc aldım fakat Turksat yayınından sinyal gelmedi. Bunun için option switch ile bağlantı yapmam gerekiyor sanırım. Ama hangi marka ve modeli alacağım pek bilgim yok.

Bir sürü farklı marka ve model buldum, bunların hepsi aynı işlevi mi görüyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.antenci.net/BAFF-Option-Switch-Altin-Uclu,PR-1776.html

http://www.antenci.net/SAMUX-Option-Switch,PR-1941.html

www.antenci.net
    EMP P162-IW Option Switch Kutulu - Antenci | Türkiye'nin En Çeşitli Elektronik Marketi
    http://www.antenci.net/EMP-P162-IW-Option-Switch-Kutulu,PR-1822.html

www.antenci.net
    EMP-162DT Option Switch - Antenci | Türkiye'nin En Çeşitli Elektronik Marketi
    http://www.antenci.net/EMP-162DT-Option-Switch,PR-35.html

Şimdi bunlardan hangisi benim işimi görür?

• yok mu bilgisi olan?
  • arkadaşım uydu alıcının ayarlarından diseqc ayarlarından turksat ve eutelsat ayarını yapman gerekli ondan dolayı turksat çalışmıyor
  • Option DiseqC Switch kullanım amacı farklıdır genellikle merkezi sistemlerde santrale ektradan uydu baglamak için kullanılır.

örnegin bina merkezi sistemde 2 uydu vardır genelde turksat ve hotbird ama sen ektradan dairene gelen kablonda üçüncü bir uydu baglatmak istiyorsun Option DiseqC Switch aracılıgı ile üçüncü bir uydu takıp izlemeni saglar.Aşağıdakı resimlerde daha iyi anlayacaksınız hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigdede -- 25 Mart 2012; 1:44:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bigdede

arkadaşım uydu alıcının ayarlarından diseqc ayarlarından turksat ve eutelsat ayarını yapman gerekli ondan dolayı turksat çalışmıyor

Çok denedim ayar yapmayı. Ne yaparsam yapayım Turksat tan sinyal alamadım. Çoğu kişinin option diseqc ile sinyal aldığını duydum.
  • quote:

Option DiseqC Switch kullanım amacı farklıdır genellikle merkezi sistemlerde santrale ektradan uydu baglamak için kullanılır

Benimki de benzer bir olay zaten. Bende ekstradan uydu bağlamak istiyorum.
  • uydu alıcınızın markası nedir:? toplamında kaç uydu var?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Switch
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Markası Hiremco Fx Turbo Hd
    Toplamında kaç uydu derken nasıl yani anlamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: «WhiSKy»

Markası Hiremco Fx Turbo Hd

üstat şimdi sizin iki tane çanak anteninizmi var? yoksa merkezi sistemde turksat var si ayrı bir çanak kurdurup eutelsattı merkezi sistememi takmayı düşünüyorsunuz tam onu anlamadım?
  • quote:

quote:

üstat şimdi sizin iki tane çanak anteninizmi var? yoksa merkezi sistemde turksat var si ayrı bir çanak kurdurup eutelsattı merkezi sistememi takmayı düşünüyorsunuz tam onu anlamadım?

Yukarıda da belirttim. Merkezi sistem yok. Şahsıma ait 2 tane çanak var. Biri sadece Turksat diğeri ise Digiturk ten kalma Eutelsat. Eve 2 tane kablo giriyor. Ben bu ikisini birleştirip tek kablo olarak cihaza girmek istiyorum. Diseqc ile bağladım ayarlarını her şeyini yaptım fakat sadece Eutelsat dan sinyal alabiliyorum. Ufak bir araştırma yaptım aynı şekilde sorun yaşayanlar ya da merkezi sistemi olup ayrıca Eutelsat bağlamak isteyenler option diseqc ile Turksattan sinyal alabildiklerini yazmışlar. Bende onlara güvendim açıkçası.

• redline bu işte iyi dostum araştırabilirsin + arkadaşın dediği gibi sinyal alman gerekiyor ayarlarında bir sorun olabilir..
  • quote:

quote:

quote:

Yukarıda da belirttim. Merkezi sistem yok. Şahsıma ait 2 tane çanak var. Biri sadece Turksat diğeri ise Digiturk ten kalma Eutelsat. Eve 2 tane kablo giriyor. Ben bu ikisini birleştirip tek kablo olarak cihaza girmek istiyorum. Diseqc ile bağladım ayarlarını her şeyini yaptım fakat sadece Eutelsat dan sinyal alabiliyorum. Ufak bir araştırma yaptım aynı şekilde sorun yaşayanlar ya da merkezi sistemi olup ayrıca Eutelsat bağlamak isteyenler option diseqc ile Turksattan sinyal alabildiklerini yazmışlar. Bende onlara güvendim açıkçası.

hocam sizin işinizi sadece diseqc çözer alın standart bir diseqc takın ve cıhazın içinden ayarlarını yapın keyfinize bakın ankaradaysanız yardımcı olurum gelir

• benim hotbird ve astra' da tek çanağım var dayzek ile uydu alıcısına bağladım, başka bir kablo ile de digiturk için yayın geliyor şimdi ben bu iki kabloyu Option DiseqC Switch ile tek uydu alıcısına bağlarım değil mi? Uydu alıcısı korax full x hd. DiseqC ayarları nasıl olucak?
  • quote:

Option DiseqC Switch kullanım amacı farklıdır genellikle merkezi sistemlerde santrale ektradan uydu baglamak için kullanılır.

örnegin bina merkezi sistemde 2 uydu vardır genelde turksat ve hotbird ama sen ektradan dairene gelen kablonda üçüncü bir uydu baglatmak istiyorsun Option DiseqC Switch aracılıgı ile üçüncü bir uydu takıp izlemeni saglar.Aşağıdakı resimlerde daha iyi anlayacaksınız hocam.

/>

/>

Üstad apartmanın merkezi sistemine benim kendi 4 lnb li disecqe bağlı uydu sistemimi dahil etmek istiyorum tek çıkış olacak yani nasıl yapabilirim? Yardımlarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emurat -- 22 Eylül 2016; 16:25:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar apartmanın merkezi sistemine benim kendi 4 lnb li disecqe bağlı uydu sistemimi dahil etmek istiyorum Tek çıkış olacak yani nasıl yapabilirim? Splitter aldım bir tane merkezi sistemi onla böldüm. Disecqe bağladım sonra uydu ayarlarinida yaptım şekildeki gibi ama çalışmıyor. Cihazim hd1200 spark Yardımlarınızı bekliyorum. Arkadaşlar menü bu yardımcı olabilecek bilgili kimse varmı?
    Bu mesaja eklenen görseller:

Option DiseqC Switch seçimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emurat -- 22 Eylül 2016; 19:59:36 >

• emurat E kullanıcısına yanıt
    hocam oturduğun binadaki kaç uyduya göre ayarlanmış çanaklar turksat horbird vs.. ? sen neden disecq alıyorsunki amacın nedir?
  • quote:

hocam oturduğun binadaki kaç uyduya göre ayarlanmış çanaklar turksat horbird vs.. ? sen neden disecq alıyorsunki amacın nedir?

Üstad merkezi sistemden sadece Turksatı alıp benim 4 lü Disecq li sistemle birleştirmek istiyorum tek çıkış olacak yani uydu alıcısı na giren.

• quote:

üstad konuyu açalı 4,5 sene olmuş baksaydın keşke o zamanlar hem eutelsat hem turksat ayrı ayrı çanak vardı birleştirmeye çalışıyordum galiba. şimdi merkezi uydu sistemi var
  • exclusive kullanıcısına yanıt
    Kardeş Merkezi sistemde maalesef belirli uydular dışında kurulu gelmiyor. Değişik uyduları izlemek istediğimizden dolayı bu ihtiyaç doğuyor zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.