Şimdi Ara

Optimus G Pro'nun İşlemcisi nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar son birkaç haftadır forumda bir CPU'dur gidiyor.Bu olay benimde canımı sıkmış durumda.Arkadaşlarımızında aklını karıştırmış durumda.

Olayı bilenler bilmeyenler için tekrar açıklayalım ;

Qualcomm,LG ABD,Vikipedi GSM Arena ve resmi yabancı kaynakların tümünde G Pro cihazının Snapdragon 600 İşlemci mimarisi kullanıldığı yazmaktadır.

ama forumda bir arkadaşımız CPU-Z adlı yazılımla baktığında S4 Pro gözüküyor işlemci.Bende inanmadım indirdim ve gerçekten S4 Pro gözüküyor.

Şimdi İşlemci gerçekten S4 Pro mu ? yoksa yazılım hatalı mı gösteriyor ?

Olayı çözmek için Markette CPU-Z haricinde birkaç app indirdim.

1.App CPU-Z'nin aksine Snapdragon 600 kullandığını teyit etti.

2.Olarak herkesin Benchmarklarda kullandığı antutu yazılımını yükledim birde ordan baktım.İşlemci kodunda 8064 T yazıyor. 8064T Kodu ise Snapdragon 600'e ait.

Bu da İşlemci Mimari Kodları;

Gördüğünüz gibi CPU - Z dışında bütün kaynaklar Snapdragon 600 kullanıldığını doğruluyor.

Bu da cihazın bütün mimarisinin gerçek dökümü ;

Artık şu konuya bir noktayı koyalım.Cidden can sıkmaya başladı bu durum.

Eğer konuşmak istediğiniz konu varsa buyrun konuşalım.

• Snapdragon 600, s4 pro'nun cok ufak ayar gormus ve overclock edilmis halidir. S4 pro olsa da caninizi sıkmayin. S4 pro olsa da overclock ile 600 haline getirebilirsiniz

Ayrica cogunluk 600 diyor. S4 pro olsaydi iFixit ekibi aciklardi bunu herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balawitz

Snapdragon 600, s4 pro'nun cok ufak ayar gormus ve overclock edilmis halidir. S4 pro olsa da caninizi sıkmayin. S4 pro olsa da overclock ile 600 haline getirebilirsiniz

Ayrica cogunluk 600 diyor. S4 pro olsaydi iFixit ekibi aciklardi bunu herhalde.

orası öyle ama yinede insan teredütte kalıyor.

LG gibi bir firma insanları kandırmaz,kandıramaz. S4 Pro'ya Snapdragon 600 diyip bu cihaz nasıl satılır ? Birileri illa ki farkederdi bu durumu.

İnsanların bunu anlaması lazım.
  • Benim canımı da lg müşteri hizmetleri sıkıyor s4 işlemci var diyerek ülkelere göre değişiklilik oluyor diye ama gerçekten s4 işlemci alsa antutu dan 24000 puan alamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gorkem2626 kullanıcısına yanıt
    bu telefonun farklı versiyonlarındada aynı donanım kullanıldı.hemsinde yongaseti aynı.(kaynak gsm arena)

http://www.lg.com/us/mobile-phones/optimusgpro

burası abd kendi resmi sitesi.müşteri hizmetleri g ile karıştırmış olabilir
  • Kafa karışıklığı yaşanacak bir durum yok, eğer s4 pro olsaydı içinde s4 pro var derlerdi s600 demezlerdi. Aksi durumda foya hemen ortaya çıkacak ve gereksiz yere alıcıları kandırdığı için bir sürü sorunla başbaşa kalacaklardı. Çiplerden LG tarafından Türkiye 'de satılan telefonlar için olan S4 Pro 'nun kodu APQ8064, S600 'ün APQ8064T 'dir. S4 Pro krait 200 mimarisiyle, krait 300 mimarisine sahip S600 'den daha düşük performansa sahiptir. İkiside standart olarak 1.7 ghz maksimum hıza sahiptirler. Yinede telefonunuzdaki işlemciden şüphe duyuyorsanız kutusunun üzerindeki özellik tablosuna bakın, orada hangi işlemciye sahip olduğunu yazıyorsa o işlemciye sahiptir. Siz CPU-Z 'yi görmezden geliniz, zira bilgisayar bileşenleriyle içli dışlı olanlar bilirler, buna benzer sorunlar çok populer sistem bilgisi programlarıylada zaman zaman yaşanabiliyor.
  • Konuyu hortlatmış gibi olucam ama Allah aşkına bu cihaz s4 işlemcili mi yoksa s600 1.7ghz 4 çekirdekli mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.