Şimdi Ara

Optik Mousedan Çizim Kalemi Olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sadece aklıma bir proje var küçük çapta ancak çizim gerekiyor. Onun içinde pad almaya gerek yok. Acaba bi mouse alsam led ışığının oduğu yeri sökerek arkasına gir kalem sapı taksam çizim kalemi gibi kullansam olurmu? Mouseyi hiç açmadımda iç yapısı hakkında bir bilgim yok, sadece aklıma böyle kestirme bir yol geldi. 5 ytl ye mosue lerden alıp takmayı düşünüyorum. Ne dersiniz işe yarar bişi olur mu?

• bu e-baydan nasıl alışveriş yapıcam gümrük sorun yaratır mı? gittigidiyor aracılık eder mi?

ama ben bunu elektronik e açayım doğru söylüyorsun çünkü kendim yapmak istiyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AYSST -- 15 Nisan 2009; 12:37:15 >
  • geçen sene aklımda böyle bişey vardı. eskinden içini açıp bozduğum uzanktan kumandalı arabaların tecrübesine güvenerek mousu söküp içine baktım. düşünceme göre led ışığının olduğu bölümü kalem gibi bişeyin ucuna yerleştirecektim. çip kısmıda kalemin tutuşunda rahatsızlık vermemesi için kalemin üst ucuna bağlayacaktım. tek yapmam gereken led bölümüyle çip kısmı arasında 10 cm lik bi kablo çekmekti. çektimde bi şekilde bağlantıları yaptım. mousu kasaya bağladım çat diye bi ses geldi. bilgisiyar kapandı. bidaha açılmadı. sonra power suply nin yandığını anladım. 25 ytl ye yeni bi tane alıp taktım. kalem mouse projemi çöpe attım. sonuç başarısız. ama hala böyle bişey lazım. sen başarırsan ayrıntıları almak isterim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nibble

geçen sene aklımda böyle bişey vardı. eskinden içini açıp bozduğum uzanktan kumandalı arabaların tecrübesine güvenerek mousu söküp içine baktım. düşünceme göre led ışığının olduğu bölümü kalem gibi bişeyin ucuna yerleştirecektim. çip kısmıda kalemin tutuşunda rahatsızlık vermemesi için kalemin üst ucuna bağlayacaktım. tek yapmam gereken led bölümüyle çip kısmı arasında 10 cm lik bi kablo çekmekti. çektimde bi şekilde bağlantıları yaptım. mousu kasaya bağladım çat diye bi ses geldi. bilgisiyar kapandı. bidaha açılmadı. sonra power suply nin yandığını anladım. 25 ytl ye yeni bi tane alıp taktım. kalem mouse projemi çöpe attım. sonuç başarısız. ama hala böyle bişey lazım. sen başarırsan ayrıntıları almak isterim.
    vaz
    hmm ilginç bir tecrübe olmuş gerçi bende böyle patlatma işlerinde ustayımdır. Ancak laptopumu yeni aldım pek kıyamıyorum.
    Peki çip ile kalem arasında ne kadarlık bir mesafe var rahat tutuşdan biraz tolerans göstersek neden powernun suply patladı anlayamadım. Kullandığın kablonun direnç değerinden m kaynaklanıyor acaba bi SS olsa süper olurdu aslında

• neden patladı bende anlamadım. elektronikten fazla anlamam belki dediğin gibi dirençle alakalıdır. tekrar denemek istiyom ama açıkçası tırsıyom gene yakarmıyım diye.
    yukarda arkadaşın vverdiği linkteki çok hoşuma gitti
    http://www.zyonsystems.com/digitalpen.htm
    böyle bişey iyi olurdu.
  • evet bende inceledim gzlmiş baya neyse ben okula sınava gidiyorum sınavdan sonra belki mouse alırım gelişmeleri burada paylaşacağım ayrıca önerilerilerin varsa iyi olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir daha Razer mouse almam
    4 ay önce açıldı
    MOUSE ALACAKLARA DİKKAT [DPİ]
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hepsiburadadan baktım 5 tl ye mosue var ancak bimekse baktım en ucuz mouse 14tl bi ara darty yede bakıcam deneme amaçlı çalışıtırayım gzl bi mouse ile projeyi gerçekleştireceğim
  • farenin içindeki ledi taksan fayda etmez çünkü led sadece aydınlatma için asıl işi yapan entegrenin içindeki optik sensör entegrede kalemin ucuna takılacak cinsten değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01

farenin içindeki ledi taksan fayda etmez çünkü led sadece aydınlatma için asıl işi yapan entegrenin içindeki optik sensör entegrede kalemin ucuna takılacak cinsten değil

arkadaşın cevabına aynen katılmakla ve kalem-mouse fikrine hayran kalmakla birlikte bu konunun neden otomobil bölümüne açıldığını da merak etmedim değil
  • merak edip içini açtım yalnız sensörü seksek bile led ve merceği rakınca kalemden çok kağıt havlu rulosuna yakın bişey olacak gibi.

psu patlamasının nedeni kısadevre yaptırmış olmaznız, kabloyla dirençele alakası yok
  • lur olur nede olmasın isteyen yapar
  • bişi arıyordum bu sayfayı buldum ve dayanamadım yazayım dedim :) ileti konu başlığı cevap ve yorumlar çok hoşuma gitti

yanlız konunun ismine bi bakarmısın "Optik Mousedan Çizim Kalemi Olurmu?" olurmu olur :)
    böyle girişimci araştırmacı arkadaşları görmek gerçekten çok güzel.

hayatınızda ve çalışmalarınızda başarılar dilerim Allah ufkunuzu geniş kılsın.

gerçi konu 2009 tarihli ama ziyanı yok, şimdi güncel :)

...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.