Şimdi Ara

Oppo Find X9 / Oppo Find X9 Pro [ANA KONU] (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: freeze-bee Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.128
Cevap
94
Favori
150.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Giriş
    Oppo Find X9 / Oppo Find X9 Pro [ANA KONU]
    Hepsi öyle

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yurt dışından aldığım kılıflar geldi. Akrabalarımın adresine göndermiştim. Gelirken getirdiler yani. Kılıflar gerçekten güzel kaliteli. Ve aliexpress'te kendi sitesinin yarı fiyatına geliyor. 940 TL gibi bir şey verdim ikisi için. Ekrandan çok çıkıntı yapmaması da güzel.kendi kılıfında çok fazla çıkıntı yapıyordu. O da ileri geri kaydırma yaparken rahatsiz ediyordu.

Yurt dışına çıkan forum üyeleri olursa yada tanıdıkları olan buradan organize olup kişiler üzerinden getirebiliriz.

Oppo Find X9 / Oppo Find X9 Pro [ANA KONU]Oppo Find X9 / Oppo Find X9 Pro [ANA KONU]
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/3294562/f19d7ef6-a7d3-4893-96a9-3f8d52993379.jp
    Oppo Find X9 / Oppo Find X9 Pro [ANA KONU]eg[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan1990. -- 8 Nisan 2026; 22:47:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hari_gs H kullanıcısına yanıt

Telefon 80W şarjı destekliyor ama sürekli 80W ile şarj etmez; bu durum çoğu cihazda aynı. Aksi halde dediğiniz gibi 7500 mAh batarya 1.5 saatte değil, yaklaşık 20 dakikada dolardı. Ancak batarya sağlığını korumak için şarj süreci kademeli olarak düşürülür.

Örneğin:

%1–5 arası: 80W

%5–10 arası: 70W

%10–15 arası: 65W

Bu şekilde %100’e kadar güç adım adım azaltılır. Bu yüzden toplam şarj süresi uzar, yani tamamen normal, içiniz rahat olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 8 Nisan 2026; 22:59:23 >

• scarfacetony85 kullanıcısına yanıt

Hocam kamera adasını kaplayin. Lensler safir ama etrafı biraz dandik bir cam. Redditte falan da full çizilme şikayeti var.

Kılıflardan birini satıyorsan talibim 😁

Eğer almayı düşünürseniz bir ay sonra eşi de gelecek. O zaman için yardımcı olmaya çalışırım hepinize. Gümrük için ne kadar bir kota sınırı var yada var mı hepsini sorup öğrenebilirim 😂 Nilkkin iki renk üretmiş ikisini de aldım kılıf mevzusunu uzun bir süre kapattım

Oppo Find X9 / Oppo Find X9 Pro [ANA KONU]x (formerly twitter)
    Ayan Ghosh 🦅 (@ayansonunigam) on X
    https://x.com/ayansonunigam/status/2042169069345149104?s=20

Pro kameralara yaklaşmış..

Yeni renk sensörünün değişimi ciddi seviyede hem donanımsal hem yazılımsal değişiklik tavan, kıyaslarken demo diye kıyaslamaya koydukları cihazsa Vivo X300 Ultra'ya ait. Bide fail diye vurgulamışlar ;) Friendly fire olmuş

X9 Ultra renk sensörü

Sensör daha fazla ışık topluyor

Daha fazla kanal ile daha doğru renk ayrımı yapıyor

HDR ve zorlu sahnelerde daha iyi çekim kalitesi sunuyor

Daha az güç tüketimi ve daha stabil performansı var

Piksel boyutunu arttırma adına Megapikseli 3.2 de tutmuşlar. Eğer 5 olsaydı Vivo gibi Piksel boyutu küçük kalırdı. Yani dinamik aralık, daha iyi ışık alımı ve daha az gürültü ve parazit azaltımı için bu yola başvurmuşlar sonuçta renk doğruluğunu arttırmak amaç merakla çıkışını bekliyoruz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 9 Nisan 2026; 14:4:4 >

• darkthepro D kullanıcısına yanıt

Şu an vivo 200 ultra , 300 ultradan daha iyi sonuçlar veriyor, vivo da yazılım güncellemesi bekleniyor, bakalım oppo da ki bu yeni sensör ve algoritması ne kadar başarılı olacak,

Nisan güncellemesi dün dağıtılmaya başlanmış ,Filigrana şampiyonlar ligi güncellemesi gelmiş 😃 güzel gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus95 -- 9 Nisan 2026; 17:42:38 >

• optimus95 kullanıcısına yanıt

Çıktığında, bunca heyecan yaratmalarına ve geciktirmelerine değecek mi, orasını göreceğiz.

• Selamlar öncelikle bu konudaki ilk mesajım. Xiaomi 17 ultra, vivo x300 ultra ve Oppo Find X9 ultra arasında kaldım, şuan Xiaomi 15 ultra kullanıyorum, bu saydığım üç cihazdan birisini alacağım, kamera konusuna hakim arkadaşlar bana üç cihazdan hangisini almanın daha mantıklı olabileceğini söyleyebilir mi ? Biraz araştırmaya çalıştım ama kimisi vivo nun diyafram açıklığını eleştirmiş kimisi Oppo 8k video bile cekemiyor falan diyor. Bana mantıklı şekilde hangi cihazı almam gerektiğini açıklayabilen olursa çok sevinirim.
    Telefonda önceliğim kamera, e sim özelliği olsun ve güncelleme uzun süre alsın şarjı da uzun süre gitsin. Yardımlarınızı bekliyorum.
    Kamerada sensör boyutu büyük olmalı diyenler var, boyuttan ziyade yazılım da önemli tabi ama, diyafram açıklıkları da aynı şekilde. Ben pek anlayamadım desteklerinizi bekliyorum.

Bu üç telefonu karşılaştıran detaylı incelemeler çıktıktan sonra değerlendirmek daha doğru olur. Oppo X9U’nun kamerası konusunda beklentiler oldukça yükseltildi.

Türkiye piyasasında üçünün de benzer fiyat bandında olması muhtemel olur diye düşünüyorum.

Oppo X9U için sensör tarafında oldukça farklı yenilikler getirecek gibi görünüyor. Sosyal medyaya yansıyan bilgilere göre daha büyük sensör boyutu, diyafram açıklığında iyileştirmeler ve daha fazla ışık alma gibi geliştirmeler söz konusu gözüküyor.

En çarpıcı olanı da 10x optical zoom ile geliyor olması.

Kaynak: https://x.com/Gm_t18/status/2041725976791629996?s=20

https://x.com/sondesix/status/2041835165031473390?s=20

https://x.com/ML_Autofocus/status/2041939516664287598?s=20

https://x.com/geekdegafas/status/2041790380044165554?s=20

https://x.com/oppo/status/2042156544935260351?s=20

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkeshin -- 9 Nisan 2026; 19:2:51 >

• KurtPanzerMeyer kullanıcısına yanıt

Tr cihaz mı yurtdışı mı alıcaksıniz? Xiaomi 17 kayıt var sanırım, Vivo 300 ultra güncelleme bekliyor, tam oturmamış, oppo Find x9 ultra da haberlere göre iyi bir cihaz çıkacak, bence bekleyin, oppo piyasaya çıkana kadar Vivo güncellemesiyle performansını arttırır, Xiaomi 17 ninde kayıt ücreti düşer belki 😃 zor karar,

En mantıklısı o zaman sizin dediğiniz ve referans gösterdiğiniz linklerdeki bilgilere göre Oppo X9 Find Ultra almak?

Yurtdışı alacağım hocam hangi cihazi alırsam alayım ama üçünün arasında tercih yapamıyorum. 15 Ultra bende kalacak elimden çıkarmayacağım, yanına da Oppo ağırlıklı düşünüyorum, Xiaomi 17 Ultra da baya iyi gördüğüm kadarıyla 15 Ultraya göre.

Vivo-oppo kayıt olayı yok, Elde Xiaomi kalıyor, onda da iyi araştırmak lazım,

Oppo yazılım stabilitesiyle daha iyi gibi, ben daha önce pixel 9pro xl kullandım hala duruyor , onun gibi Bluetooth bağlantıları olsun , akıcılık olsun hiç bir farklılık hissetmedim,

Batarya hariç Google pixel serisinide düşünebilirsin , pixel 10 pro xl , kayıt işinde en basit yol bunda ,

Dostum şöyle söyleyeyim: Kamera tarafında Xiaomi 17 Ultra çok da kıyaslanacak seviyede değil. 1 inç sensör ve LOFIC desteğine rağmen fotoğrafta iPhone’a göre en fazla bir tık öne geçiyor ama video tarafında gerçekten zayıf kalıyor. Eğer kıyas yapacaksan OPPO ya da Vivo bakmanı öneririm; bana sorarsan OPPO bir adım önde. Xiaomi 17 Ultra ve Vivo X300 Ultra bataryası OPPO'ya nazaran küçük. Hele Xiaomi 17 Ultra'nın daha küçük. Buradan bile kaybediyor. X300 Ultra incelemelerini veya haberlerini gördün mü bilmiyorum ama X200 Ultra ya kıyasla gerçekten çekimleri sıkıntılı, yazılım güncellemesi bekliyor insanlar, düzeltilir gözüyle bakılıyor.

OPPO X9 Ultra

200MP Sony LYTIA 901 (1/1.12") Main ƒ/1.5 (Vivo ile aynı sensör ama daha fazla ışık alımı var)

200MP OV52A (1/1.28") (3x) Periscope ƒ/2.2 (HPB ile kıyaslamak zor ama iki kameranın da güçlü ve zayıf yanları var)

50MP JNL (1/2.75") (10x) Periscope ƒ/3.5 (native x10 zoom, piyasada benzeri yok denecek kadar az ve iddalı)

50MP LYT-600 (1/1.953") UW ƒ/2.0

3.2MP Danxia Color Restoration Lens (Bir kaç yorum üstte zaten bu konuda Oppo'nun daha iyi olduğuna dair bir yorumum mevcut)

Vivo X300 Ultra

200MP Sony LYTIA 901 (1/1.12") Main ƒ/1.85

200MP HPB (1/1.4") Periscope 3.5x ƒ/2.67 (X100 Ultradan bu yana kullanılan HP9 sensörü fakat modifiye edilmiş)

50MP Sony LYT-818 (1/1.28") UW ƒ/2.0 (geniş açıda Vivo daha iyi)

5MP Multispectral Lens

Gelelim 8K meselesine. Piyasadaki “8K” iddialarının büyük kısmı maalesef gerçek değil. Gerçek 8K çekim yapmak için neredeyse 12 Gbps veri işlenmesi gerekiyor; ne RAM, ne NAND, ne de işlemciler bunu karşılayabiliyor. Bu yüzden sensörler genellikle binning (piksel birleştirme) yaparak 4K veya 6K çözünürlükte çeker. İşlemci içindeki ISP veya bazen ayrı bir NPU, bu 4K/6K görüntüyü Bilinear veya Bicubic interpolasyon ile 8K’ya yükseltir. Yani aslında çoğu telefon “gerçek 8K” çekmiyor. Üstelik birçok firma, 8K 30 fps’i gereksiz veya paylaşmak için fazla büyük bulduğu için videolara bu çözünürlüğü eklemeye bile ihtiyaç duymuyor.

• KurtPanzerMeyer kullanıcısına yanıt

X9 ultra kamera özellikleri bakımından bu senenin en iddialı telefonu olacak oppoyu görmeden bir şey almayın hocam. X300 ultra spec olarak önceki modelin gerisinde. Yazılımla bir şeyler yapmaya çalışacaklar ama bence tam tutturamayacaklar. Oppo ana kamerada F1.5 ile gelecek. Vivodaki F1.85 ile arasında %50 ışık alma farkı var. Telefotoda vivo f2.67, oppo f2.2 ile ve daha büyük sensörle gelecek yani burada da %65 ışık alma farkı oluyor. Fotoğrafçılık bakımından bunlar ciddi değerler. Özellikle düşük ışıkta ve hareketli sahnelerde opponun çok daha iyi çekme ihtimali var. Daha fazla ışık alması daha düşük isoda ve daha yüksek shutter speed ile fotoğraf çekmesi anlamına geliyor.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. X9 Ultrayı bekleyip büyük ihtimal ile onu alacağım hocam.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.