Şimdi Ara

Operatorlerden iPhone 6 almak mantiklimdir? Yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: T®an©e Addi©T

Bende 2 sene once i5 aldim vodafonedan.aldigimda 64 lugu 2859 liraydi.tarifeme (85 tllik tarife) aylik 100 lira eklendi.bana 2400 e geldi.zaten tarifeyi kullaniyordum taahhut vermek zor gelmedi.460 lira farkada degdi acikcasi.

Simdi i6+ almak istiyorum yine bu hesaplarda bisey olursa taahhutlu alacam.fazlasini isterlerse gidip disaridan alirim.bi aciklansin tarifeler

İnsallah fazla fark koymazlar iki uc gune cikar ortaya fiyatlar operatorlerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scuderia. kullanıcısına yanıt
    Bak ben de gözüme İphone Plus 6 64gb siyah olanı kestirdim, biriktireceğim... seri,hızlı,çok tezcanlı bir yapım olduğu halde ruhumu terbiye edecğim,inanın ki doğrusu bu.
  • 4.000 - 5.000 tl diyen arkadaşlar neye dayanarak diyor merak ediyorum. O fiyatlara tarifeniz dahildir.

Turkcell güncel iPhone 5S tariflerinden hesaplarsak;

Platin Paket + iPhone 5S = 186,98 TL/AY (24AY)
    Platin paket aylık ücreti: 85 TL
    187 - 85 = 102 TL cihaz ücreti
    102 x 24= 2448 TL.
    Bu fiyatta Apple'ın indirim yapmadan önceki fiyatıyla çok yakın. En fazla 200-250 TL bir fark oluşuyor. 2 yıl için bu durum çok normal.

Diğer tarife fiyatlarıyla bu şekilde hesaplayarak devam edebiliriz. 102 TL'lik iphone 5s ücreti iphone6 da 130 TL olması imkansız. En fazla 110-115 TL olacaktır.
  • Apple store varken operatörden almak saçma siz 24 ay taksit öderken iphone 7 çıkıcak

• ben tavsiye etmem operatörle telefon sırta kamburdur başa beladır tiko para en iyisidir temiz nakit yoksda almıcaksın
  • 1.5 yıl önce htc one m7 yi 94 lira farkla almıştım hesaplayınca 2256 lira ediyor zaten ilk çıkışında 2150 gibi rakamlara çıkmıştı. bu mantığa göre iphone 6 100 lira farkla iphone 6 plus 115 lira farkla verilir turkcellde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkaned

4.000 - 5.000 tl diyen arkadaşlar neye dayanarak diyor merak ediyorum. O fiyatlara tarifeniz dahildir.

102 x 24= 2448 TL.
    Bu fiyatta Apple'ın indirim yapmadan önceki fiyatıyla çok yakın. En fazla 200-250 TL bir fark oluşuyor. 2 yıl için bu durum çok normal.

Diğer tarife fiyatlarıyla bu şekilde hesaplayarak devam edebiliriz. 102 TL'lik iphone 5s ücreti iphone6 da 130 TL olması imkansız. En fazla 110-115 TL olacaktır.

Paket yüksek olunca aylık telefon ödemesi de düşük oluyor. Misal 40-50 lira seviyesinde aylık ödemesi olan, sizin dediğiniz fiyattan alamıyor cihazı. Platin ve üstü için avantajlı bile sayılabiliyor.

• Sakın Oparetör'lerden almayın en büyük hatanız olur benden bu kadar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

Orijinalden alıntı: furkaned

4.000 - 5.000 tl diyen arkadaşlar neye dayanarak diyor merak ediyorum. O fiyatlara tarifeniz dahildir.

102 x 24= 2448 TL.

Paket yüksek olunca aylık telefon ödemesi de düşük oluyor. Misal 40-50 lira seviyesinde aylık ödemesi olan, sizin dediğiniz fiyattan alamıyor cihazı. Platin ve üstü için avantajlı bile sayılabiliyor.

En fazla aylık 4 lira daha fazla farkla alabiliyor.

Platin ile 102 liraya gelen cihaz,
    Hepsi bir paket (45 TL) ile 106 TL'ye geliyor.
    Hatta bu paketlere tahattütü olmayanlar için cihaz, 95 TL ücretlere geliyor.

• Arkadaşlar benim de bir sorum olacak.

Zorlu Center'daki yoğunluk nedeniyle rezervasyon yaptıramadım. Gündüz çalıştığım için erken saatlerde sıraya girip saatlerimi sırada geçirme lüksüm yok. Yeni parti için erken 1-1,5 sonra diyorlar. (Apple Amerika sitesindeki siparişlere bakarak ortalama hesap yaptık. Orada bile teslimat için 3-4 hafta veriyorlar.)

Turkcell'den tek çekim veya nakit almayı düşünüyorum 25'i gece yarısı. 1,5 ay daha beklemek mi daha mantıklı yoksa Turkcell'den almak mı? Bir sorun olursa direkt olarak Zorlu'dan değiştirme şansımız oluyor mu?

Yorumlarınızı beklerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemele

quote:

Orijinalden alıntı: Scuderia.

quote:

Oncelikle su anki kontrat teklifleri ve her turlu kredi anlasmasi ile lüx telefon alinmasi taraftari degilim.

Ama illa alinacaksa da en dusuk kredili banka kredisi daha mantikli.

Hafta sonu VDF da HTC one M8 i 24 ay kontratli 4000tl nin ustune geliyordu.

Cihaz 2400tl.

25-30 tl ye guzel tarifeler var.

Opeator tarifelerinde 2000tl ve ustu cihazlarda 750tl minimum fark olur.

6 fiyatlari nasil olur acaba :) 5s bugun baktigimda toplam 3.500 - 3.600e geliyordu operatorlerde

4000 tl nin altinda olmaz.

Cunki HTC one M8 in fiyati 2400-2500tl ve VDF da 24*170: 4080 Tl.

Telefonlar daki taksit kalkinca opeatorler de pek farkli coştu.

Hep yapılan hata operatördeki tarifeyi + cihaz bedelini katıp hesaplamak,http://www.vodafone.com.tr/Red/HTC-One-2.php Red Classic tarifesi ayda 70 TL buna heray 100 tl cihazın bedelini ekliyor 24 ay taksitle alınıyor yani bu hesapla telefon 2400 lira oluyor,http://www.vodafone.com.tr/Red/tarifeler.php red classic tarifesine bakalım heryöne 1000 dk,heryöne 1000 sms ve 2 gb'da internet,hani hem 24 ay bu tarifeyi kullanıyorsun + 100 tl farkla m8 alıyorsun hepsi bu,yani sadece cihazı sana 170 liradan verip tarifesiz değilsin,yani tarife bedelide var,her operatörde böyledir,ama gene o tarifeyi 24 ay kullanmaya mecbursunuz,daha düşük tarifeye geçemiyorsunuz,daha yükseğine geçiş varda düşüğüne olmuyordu.

Operatörden alınınca tarifeye ek olarak şöyle saçmalıklarda oluyor,ben en son ip5 almıştım 2 yıl taahhüt ile,2 yıl önceki tarifede 500 dk heryöne,500 sms 1 gb nete 80 lira mı ne veriliyordu,şimdi bu tarifeden daha iyisi hertürlü var ve daha ucuza,birde cihaz bedeli ekleniyor ama o fatura sabit gelmiyor,benim mesela faturam 180 gelmeliyken 200 liradan aşağıya gelmiyor e tarifeyide aşmıyor bu fark neyden ? devletin aldığı vergiler 2 senede artmış,haliyle onun parasınıda ben veriyorum,hani bu çıkartılan fiyat garanti fiyat değil,illa ki o sözleşmede mutlaka yazıyor,sabit fiyat diyorlar ama devletin vergilerini katmıyorlar,çok çakallık var ama kredi çekemeyen adam aylık geliri belliyse gidip bu şekilde alıyor,bazı kesim kredi kartına krediye aşırı tehlikeli haram gözüyle bakıyor,zaten operatörlerin bir kazancı olmasa bu işi yapmazlar 2 sene 3 sene seni bağlıyorlar,kredi örneği verilmiş kredi çekip alman en mantıklısıdır.

• Turkcellden kontrat yapildiginda cikan faturayi 9 takside kadar boldurebiliyorsunuz. Bu durumda enflasyonuda katinca taksitli bir sekilde almak daha karli, bu sekilde 24 ay kontrat seklinde boldurup(24 ay kontrat+ 9 ay vade) almak en mantiklisi, hatta hesap kesimini iyi ayarlarsaniz tam 36 aya kadar uzatabilirsiniz ödemenizi

• 12 Ay tahahütlü almak daha mantıklı .

192 TL - 4 gb internet + 1000 Her yöne + 1000 SMS ... 24 ay, !

300 TL - 4 gb internet + 1000 Her yöne + 1000 SMS ... 12 ay. !

1000 TL en az fark oynuyor. 12 ay alırım belki biraz zorlar ama 24 ay dayanılmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W7K2D -- 24 Eylül 2014; 18:54:59 >
  • Hesap doğru fakat olay farklı.
    Sizi 24 ay bağlıyor. 12 ay sonra çok farklı kampanya lar çıkabilir. Neticede operator ağını kurmuş ne kadar çok kişi uzun vadeli musteri tutarsa o kadar verimli olur.
    kısaca 24 ay 1500 tl iletişim bedeli çok fazla.
    30 × 24 tl ilave telefon parasi

• quote:

Oncelikle su anki kontrat teklifleri ve her turlu kredi anlasmasi ile lüx telefon alinmasi taraftari degilim.

Cihaz 2400tl.

IPHONE 6 16 GB 177,99 TLx 24 ay

Paketi açarsak

İnterneti bol paket 69x24TL
    IPHONE 6 16GB 109x24TL (cihaz bedeli)

Turkcell de en ucuz kontratlıda cihaz 2616 TL'ye geliyor.
    2349 TL Apple Store fiyatı, havale ile 2255 TL, ödeme şekline göre 267 TL - 361 TL fark var yani.

Banka kredisi çekmekten çok daha kolay, tabi bu 1 örnek belki i6 plus 128gb hesaplasak bambaşka çıkabilirdi, en azından i6 16gb için kontarlı fiyatlar iyi diyebiliriz, TR şartlarında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

quote:

Cihaz 2400tl.

Paketi açarsak

2349 TL Apple Store fiyatı, havale ile 2255 TL, ödeme şekline göre 267 TL - 361 TL fark var yani.

Banka kredisi çekmekten çok daha kolay, tabi bu 1 örnek belki i6 plus 128gb hesaplasak bambaşka çıkabilirdi, en azından i6 16gb için kontarlı fiyatlar iyi diyebiliriz, TR şartlarında.

Bahsettiginiz gibi hesap yaparak uygun tarifeler olmasi durumunda Operatorden de alinir ama benim Iphone oncesi M8 ve Z3 modei telefonlar da operator tarifeleri oldukca pahaliydi.

Iphone Plus 64 gb ayni tarifede 207.99*24: 4999 tl

4999-2831: 2161 Tl

Ben yukardaki modeli alacagim fiyat budur.

Yani anlayacagin isine nasil gelirse oyle tarife var.

Bahsettiginiz tarifeyi benim istedigim model icinde yapsa bana da mantikli gelir. Sizin verdiginiz fiyata 600tl eklememli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemele -- 24 Eylül 2014; 21:34:23 >

• Kredi çek daha iyi.

• Kredi çekmeyi düşünenleri buraya alalım:

http://forum.donanimhaber.com/m_97665637/tm.htm

Kredi çok saçma şu tabloya göre
  • 12 ay kontratla platin prestij paketle birlikte alıcam. O zaman iphone plus 128 gb normal satış tutarının sadece 130 TL üzerinde oluyor. O tutarda 12 ay taksit yaptığı için makul. Ama tarife içeriği düştükçe cihaz fiyatı artıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

quote:

Cihaz 2400tl.

Paketi açarsak

Tarifeleri inceledim.

Pahali arkdasim pahali.

Telefon fiyati kadar seni bagliyor. Her ay 70 tl iletisim parasi odenmez. İki yil sonra IP7 gelir ven yine kontrat. Amac da bu zaten.

Uzun vadede en ust seviyeden musteri en uzun kontratla kendine baglamak.

Ayni telefonu 2349 tl ye nakit alsan geriye 2346 tl kaliyor. 24 ayda 2346 tl iletisim icin odemek cok yuksek.

Oysa 40-50 tl ye oldukca guzel tarifeler var.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.