Şimdi Ara

Opera Max - Veri yönetimi 1.7.8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yenilikler
    - Wi-Fi veri kullanımı zaman çizelgesi ile Wi-Fi ağlarında veri kullanımını izleyin.
    - Wi-Fi ve mobil ağlarda veri kullanımını yönetin.
    - Sizin izniniz olmadan arka planda veri kullanan uygulamaları engelleyin.
    - Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları engelleyerek pilden tasarruf edin.
    - Sıkışık, herkese açık erişim alanlarında Wi-Fi hızını geliştirin.
    - Yeni kullanıcı dostu arayüzle daha sezgisel gezinin.

Opera Max, telefonunuzdaki uygulamaların neredeyse tamamında video ve fotopraflarınızı sıkıştıran bir veri kazancı uygulamasıdır. Veri kotanızı ücret ödemeden %50'ye kadar artırın.*

Opera Max, Internet paketinizi daha verimli kullanmanızı sağlamak amacıyla telefonunuz için geliştirilmiş bir veri sıkıştırma uygulamasıdır.*

* ABD'deki beta kullanıcıları örneklemine ait tasarruflar. Sizin sonuçlarınız farklılık gösterebilir.

Her şey video ile ilgili

Vine, Instagram, YouTube... adını siz koyun — Artık her şey video ile ilgili. Video, çok fazla veri aktarımına, çok fazla veri aktarımı da daha fazla maliyete neden olmaktadır. Videoların boyutunu düşürüyoruz. 10 MB'lık bir videoyu 3 MB'a indirebiliyoruz. Bu sayede hem videoların telefonunuza yüklenme zamanı azalacak, hem de daha fazla video izleyebileceksiniz.

Maliyeti yüksek verileri otomatik olarak algılar

Maliyeti en yüksek verileriniz için tasarruf sağlıyor, ücretsiz olduklarında ise karışmıyoruz. Opera Max, yurt dışında, mobil veri kullanarak internette dolaştığınızı tespit eder ve uygulamaların yüksek maliyetli verileri kullanmalarını engeller. Mobil verileri kullanan uygulamaları kolaylıkla engelleyebilir ve yalnızca Wi-Fi kullanımı için sınırlandırabilirsiniz.

Telefonunuzu istediğiniz gibi kullanın

Telefonunuzdaki küçük uygulamalar, siz farkında olmadan veri kullanıyor olabilir. Opera Max, uygulamaların veri tüketimlerini takip etmenizi ve telefonunuzda gerçekleşen işlemleri özetleyerek hangi uygulamanın ne kadar veri kullandığını ve ne kadar ne kadar tasarruf ettiğinizi öğrenmenizi sağlar.

Opera Max, önemsiz kısımlarını ayırarak fotoğraf ve videoların boyutlarını küçültür. Video kalitesinde çok az kayıpla internet paketinizden tasarruf eder ve böylece daha fazla Vine veya daha fazla Instagram kullanabilirsiniz.

quote:

Yazılım hatası bildirimini veya yeni bir özellik talebini nasıl yapabilirim?

Yazılım hatası bildirimi veya yeni bir özellik talebi yapmayı istediğinizde, max-feedback@opera.com adresi üzerinden e-posta gönderebilirsiniz.
    Opera Max, özel verilerimi izinsiz olarak elinde tutar mı?

Hayır! Özel veriler, Opera Max'ın optimize edemeyeceği şifreli bağlantılar kullanılarak gönderilir. Bu nedenle özel verilerinizin tamamı, Opera Max tasarruf bulutu üzerinden vekil sunucu kullanılması yerine doğruca istenilen hedefe gönderilir!
    Opera. Opera Max ve kullanıcıları için varsa hangi bilgileri kaydeder?

Yalnızca sıkıştırma hizmeti sağlamak için gereken bilgileri kaydediyoruz ve Opera Max ile elde ettiğiniz tasarrufu gösteriyoruz. Yararlı yük verileriniz ile ilgili hiçbir şeyi kaydetmiyoruz. Bu demek oluyor ki, fotoğraflarınız, videolarınız, e-postalarınız, vb. depolanmıyor. Kaydetiğimiz bilgiler ise; IP adresleri, zaman bilgileri, Opera Max uygulamanızın benzersiz tanımlayıcısı ve URL'lerdir. Opera Max, Avrupa özel hukukuna tabi bir Norveç şirketi olan Opera Software ASA tarafından sağlanmaktadır. Opera Max, dünya genelinde çeşitli yerlerde barındırılmaktadır. En yüksek kalitede bir deneyim elde etmek için bulutumuzu kullanıcılarımıza mümkün olabildiğince yakın tutuyoruz. Bu hizmeti nerede kullandığınıza bağlı olarak, farklı veri merkezleri üzerinden vekil sunucusu kullanabilirsiniz.
    Opera Max'ın pil tüketimine doğrudan etkisi nedir?

Güç verimliliği, Opera Max ile ilgili önem verdiğimiz bir konudur ve bu alanda daha başka optimizasyonlar yapmayı planlamaktayız.

Gerçekleştirdiğimiz testlere göre Opera Max'ın pil kullanımı, Opera Max ile aynı kuruluma sahip olanlara kıyasla neredeyse farksızdır. Video izlediğinizde, Opera Max'ı etkinleştirerek pil kullanımınızı aslında nispeten azaltacaksınız (test sonuçlarımıza göre yaklaşık %5 kazanç). Bunun nedeni işlemcinin, veri aktarma işlemlerine göre çok daha az güç kullanmasıdır. Dolayısıyla yüksek veri akışı tasarrufları pil kullanımını olumlu olarak etkileyecektir.
    Neden "VPN is not supported" mesajı alıyorum?

Bu ileti, Opera Max'ın cihaz üzerinde bir VPN kanalı oluşturmayı başaramaması durumunda gönderilir. Aşağıda bu durumla şu ana kadar nerelerde karşılaşılabileceği tanımlanmıştır:
    Android üzerinde uygun VPN desteği için gereken tun.ko kernel modülü eksik olan özel bir aygıt donanımı kullanıyorsunuz. Lütfen olası çözümleri internette araştırın.
    Cihaz üzerindeki aygıt donanımı doğru şekilde konfigüre edilmedi. Bu sorun ile ilgili olarak üretici bilgilendirilirse, sonraki bir tarihte yapacağı aygıt donanımı güncellemeleriyle bu sorunu giderebilir.
    VPN'i etkinleştiremiyorum; ilgili düğme yanıt vermiyor. Neden?

Bazı özel ROM'larda benzer sorunlarla karşılaşmıştık. Xhalofloatingwindow veya xposed kullanıyorsanız, devre dışı bırakmanız sorunu çözebilir.
    VPN'i etkinleştirmem istendiğinde 'Güveniyorum' onay kutusunu işaretleyemiyorum. Neden?

Görüntüyü zenginleştiren bir uygulama kullanıyorsanız (örneğin, Night Mode veya Twilight) bu uygulamayı geçici olarak devre dışı bırakmalısınız. Android, güvenlik nedeniyle seçiminizi engeller.
    Herhangi bir veri kazancı göremiyorum. Bu normal mi?

Opera Max, normal ve şifresiz bağlantılar üzerinden metin, görüntü ve video aktarımında veri kazancı sağlamaktadır. Opera Max, ikili veya şifreli veri akışını sıkıştıramaz (örneğin, Google Play üzerindeki uygulama kurulumları/güncellemeleri). Yine de telefonunuzda iyi sıkıştırma oranlarıyla çalışacak bazı uygulamalar olduğundan eminiz!
    Android veri akışı istatistikleri, Opera Max'ın tasarruf ettiğinden daha fazla veri tükettiğini gösteriyor. Bunun nedeni nedir?

Android'in "Veri kullanımı" sayfasında veya en çok kullandığınız veri akışı izleme uygulamanızda, Opera Max'ın mobil veri akışınızın tamamını ya da büyük bir kısmını tükettiği ile ilgili bir gösterge göreceksiniz. Söz konusu bu veri tüketiminin nedeni ise şüphesiz kendi uygulamanız olmalı, Opera Max değil. Android ile ilgili olarak bilinen bu durum; VPN'nin, Opera Max'a atanan tüm uygulamaların içerdiği veri akışının tamamı ile kurulduğu durumlarda gerçekleşir. Bu açıklamaların konuya açıklık getirmesini umuyoruz.
    Opera Max açık olduğunda videoların kalitesi neden düşüyor?

Veri kotanızdan tasarruf sağlamak için bir ödün verilir; videolar kaliteleri düşürülerek optimum hale getirilirler. Bu, Wi-Fi yerine bir mobil ağa bağlandığında akıllı uygulamaların (örneğin, YouTube) yaptığına oldukça benzer bir uygulamadır. Opera Max Tercihleri -> Video tasarruf öğesine giderek video tasarruf seviyesini ayarlayabilirsiniz. Video tasarruf "Yüksek" olarak ayarlanmışsa, videolar en fazla veri tasarrufu sağlayacak şekilde optimum hale getirilir ve kalitede bir azalma fark edebilirsiniz. Video tasarrufunu "Kapalı" olarak ayarlayabilir ve tam kaliteli videolar izleyebilirsiniz ancak izlediğiniz videolardan veri tasarrufu sağlama avantajından faydalanamazsınız.
    YouTube'daki bazı videolar neden optimize edilemiyor?

YouTube, videolar üzerinden gelir elde etmek amacıyla şifreli bağlantı (HTTPS) kullanıyor olabilir. Bu tip durumlarda Opera Max'ın videoyu optimize etmesi söz konusu değildir. Diğer bir neden ise, zaten düşük kalitedeki bir videoyu optimize etmeye çalışıyor olabilirsiniz (YouTube uygulaması, 3G/4G ile bağlanıldığında bu yolu izler). Öyleyse, Opera Max tarafından yapılması gereken daha başka bir optimizasyona gerek duyulmayacaktır.
    KitKat üzerinde IPv6 veya daha yükseği neden desteklenmiyor? Bunun için ne yapmalıyım?

KitKat için IPv6 desteği eklemek üzerine çalışıyoruz, ancak şu anda Opera Max verilerinizi IPv4 dışında güvenli bir şekilde kaydedemeyecek, izleyemeyecek ve yönetemeyecektir. IPv4'e geçiş yapmak için şu yolu izleyin; Android Ayarlar -> Diğer... -> Mobil ağlar -> APN'ler, mevcut APN'yi seçin ve "APN Protocol'ünü" IPv4 olarak değiştirin.
    Bir uygulama Opera Max etkinleştirildiğinde yanlış çalışıyor. Bunun nedeni nedir?

Uygulama uyumluluğu, ilk önceliklerimizden biridir. En çok kullandığınız uygulamalarınızdan herhangi biri Opera Max etkinken yanlış çalışırsa, lütfen max-feedback@opera.com adresinden bizimle iletişime geçin. Aynı zamanda, Opera Max menüsündeki "Hata bildir" seçeneğini kullanabilirsiniz.
    Opera Max'dan sürekli iki bildirim alıyorum? Bu bildirimleri nasıl devre dışı bırakabilirim?

"M" simgesini devre dışı bırakmak için; Opera Max Preferences -> Status notification ayarları. Android tarafından yönetilen anahtar simge ise ne yazık ki devre dışı bırakılamamaktadır.
    Bildirimleri, Opera Max'ın tercihler bölümünden devre dışı bıraktım, ancak simgeyi hala görüyorum. Neden?

Ne yazık ki bu bildirimler Android OS tarafından oluşturulmakta ve yönetilmektedir. Uygulamalar tarafından devre dışı bırakılamaz.
    Opera Max, Wi-Fi üzerinden bağlandığımda neden VPN bağlantısını etkin bırakıyor?

Mobil veri bağlantılarından bir Wi-Fi bağlantısına geçilmesi, tasarruf modunun tamamen durması yerine duraklatılmasına yol açacaktır. Yeniden mobil veri bağlantısına geçilmesi ile tasarruf modu yeniden etkinleştirilecektir. Temel olarak, Opera Max verileri ne zaman kaydedeceğini otomatik olarak ayarlamaktadır. Bu sayede, Opera Max'ı mobil bir ağa her geçiş yaptığınızda çalıştırmak zorunda kalmazsınız.
    Telefonumu her yeniden başlattığımda neden Opera Max kullanımını onaylamam gerekiyor?

VPN tabanlı uygulamaların, telefonlar yeniden başlatıldığında çalıştırılmaları için onaylanması gerekmektedir. Android OS, bunun güvenlik nedeniyle yapılmasını istemektedir.
    "Tasarruf Aktarma" sekmesi ne işe yarar?

Her yedi günde bir sadece "Tasarruf Aktarma" sekmesini tıklatarak Opera Max'ı ücretsiz olarak kullanmaya devam edin. İsterseniz yedi gün dolmadan da tasarruflarınızı aktarabilirsiniz.
    Opera Max benim bölgemde neden kullanılmıyor?

Opera Max'ı yeni bölgelere taşımak için çok çalışıyoruz. Yüksek-kalite deneyimini sağlamak için dünyanın her yerinde yeni sunucular satın almalı, bunları taşımalı ve kurulumlarını gerçekleştirmeliyiz. Ancak hızlı hareket ediyoruz. Yakında sizin için yeni haberlerimiz olacak. Bizden ayrılmayın.

Opera Max'ın şu anda kullanılabildiği ülkeler:
    ABD
    Kanada
    Tüm Avrupa Birliği ülkeleri
    Ukrayna
    CIS ülkeleri
    Norveç
    Türkiye
    Latin Amerika
    Seçtiğim dil desteklenmiyor mu?

Gelecekteki sürümlerde kesinlikle daha fazla dili destekliyor olacağız. Şimdi bunun üzerinde çalışıyoruz.
    Opera Max, Android tabletleri destekliyor mu?

Şu anda Opera Max tablet desteği sağlamamaktadır. Gelecek güncellemeleri takip etmeye devam edin!
    2.x Android cihazları desteklemeyi düşünüyor musunuz?

Ne yazık ki Gingerbread (2.x) telefonlarda Opera Max'ta kullanılması gereken VPN API'lardan yoksundur.
    İleride Wi-Fi veri akışını optimize edebilecek miyim?

Gelen talep sayısından dolayı bu konuyu dikkate alacağız. Lütfen güncellemeleri takip edin.
    Verileri kaydetmek için Opera web tarayıcısını kullanmak zorunda mıyım?

Opera Max, hangi tarayıcıyı kullandığınıza bakmaksızın veri kaydetmenizi sağlayan uygulamalı bağımsız bir platformdur. Akıllı bir uygulama olan Opera Max, mevcut veri akışının sıkıştırılabilir olup olmadığını kontrol etmektedir. Yapmanız gereken tek şey Opera Max'ı çalıştırıp daha fazla veri kullanmanın tadını çıkarmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-Militarist -- 24 Eylül 2016; 22:08:00 >

• e-Militarist kullanıcısına yanıt
    Simage
  • Servis yok diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyeye gelmedi daha.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Calismiyor

• Marketten Spotflux indirin.

Spotflux'u açın yani vpn'yi açın.

Sonra Opera Max'ı açın, çalışacaktır.

Bir kere çalıştırdıktan sonra Spotflux VPN'yi silebilirsiniz.

Opera Max, çalışmaya devam edecektir.

Çünkü uygulama sadece ilk çalıştırıldığında ülke kontrolü yapıyor, daha sonra yapmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatbkath -- 2 Ağustos 2014; 1:07:05 >
  • İndirdim deniyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden 8-9-10" değilde 7" tablet?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatbkath

Marketten Spotflux indirin.

Çünkü uygulama sadece ilk çalıştırıldığında ülke kontrolü yapıyor, daha sonra yapmıyor.

Bilgi için teşekkürler peki denildiği gibi tasarruf yapiyormu opera max denediniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Detected-Ali

quote:

Bilgi için teşekkürler peki denildiği gibi tasarruf yapiyormu opera max denediniz mi?

250 mb'lık internetle denedim de 1mb veride %40 gibi bir tasarruf yaptı Opera Classicte.

Ama ben Next browser kullanıyorum onda yaptığı tasarruf %20 seviyesinde.

Opera Minide ise hiç tasarruf yapmadı.

Ama videolarda denemek lazım, ben videoda deneyemedim maalesef.

• quote:

quote:

quote:

250 mb'lık internetle denedim de 1mb veride %40 gibi bir tasarruf yaptı Opera Classicte.

Hocam bende olmadi .paket dosyas uyumlu değil diyor.

• Türkiye'ye geldiğinde daha iyi çalışır.Yine de bir bakacağım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

http://m.opera.com/max_test/index.html

Bu linktekini indirdim ben, sorunsuz çalıştı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

http://m.opera.com/max_test/index.html

Bu linktekini indirdim ben, sorunsuz çalıştı.

Buda olmadi hocam ilginiz için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

Türkiye'ye geldi!

https://twitter.com/opera/status/499157690367885312

Turkey, are you ready to save some data? Opera Max has officially landed!http://opr.as/e0R

http://blogs.opera.com/news/2014/08/opera-max-lands-turkey-android-users/

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.opera.max

Bilgi için teşekkürler bir deneyelim

Edit:Sadece android surumu 4.0+ olanlar icin benim işime yaramadi malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Detected-Ali -- 12 Ağustos 2014; 23:37:42 >

• Cihaz uyumlu değilmiş
  • Opera Max'ı kullandım bir kaç gün,batarya yemiyo nerdeyse. Veri kurtarması ise iyi bence. Resim , video açtığınız uygulamalarda işe yarıyor. İndirip bir deneyin bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: RancStone

İndirdim 8 mb videoyu 3 e indirdi bakalim deneyelim. Ama izleyip indirdigimiz herseyin kopyasi gidiyor adamlara buna emin olabiliriz sanirim :)

Evet öyle. Çünkü öyle olması gerekiyor. Vpn veya proxy'ye bağlanınca nasıl bilgilerimiz orda kalıyorsa bunda da böyle. Opera Max açıkken mesela Zamunda'ya giremedim,çünkü yurtdışında engelli.

• Opera vazgecemedigim bir tarayici ancak opera max Android 4.0 ve uzeri istiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.