< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
Merhabalar, Vvaybe zaman ne çabuk geçiyor. OMV özünü her zaman korudu. 11 yıl önce arayüz neyse şuan aynı görünüyor neredeyse. kararlı stabil ve düzgün çalıştı. Uzaktan erişim konusunda cloudflare tunnel tavsiye ederim. tüm ağınızı onun üzerinden dışarıya port açmadan güvenli bir şekilde açabilirsiniz. Maalesef üzerine çok fazla bir şey koyamadım gibi geliyor. 4 tane sunucu (raspberry pi) ile home server kurmaya çalıştım. 8-9 diskli 4 cihazlı cluster kümesi kurdum. proxmox ile baya uğraştım. cluster işi gerçekten çok yorucuydu. podları çalışır hale getirmesi zor oluyordu. o yalm dosyalarında sürekli hatalar çıkıyordu. uzun süre sorunsuz çalıştı cluster. en son 6 ay önce sunuculardan birinin nvme diskinde sorun çıktı. çektim sistemin fişini kaldı öğle. Geçen bi taktım tam ayağa kalkamadı sunucu. podların bazıları çalışıyor bazıları hata vermiş. uğraşmak zor geldi. kısacası k3s ile cluster yönetmek bana zor geldi. ilerde boş vaktim olursa daha basit yöntemler ile tekrar başına geçmeyi düşünüyordum. Bu süreçlerde OMV hiç bir zaman ben açılmıyorum demedi. Hep sorunsuz çalıştı. Hiç çökmedi hep verilerimi korudu. Tam bir kale :) |
|