Şimdi Ara

OpenGL mi, DirectX mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sadece oyun motorları ile çalışmak değil de işin daha da mantığına inmek için grafik kütüphanesi ile çalışmak istiyorum.

Yabancı kaynaklardan araştırdım. OpenGL cross platform olduğundan iyi fakat çok kaliteli oyunlarda nedense artık yok gibi bir şey.

Bu işin gerçekten içinde olanlara sormak istiyorum.Hangisinden başlasam daha faydalı olur?

• Hocam sonuç olarak mantığı kavramak istiyorsunuz ortaya herhangi birşey çıkarmayacaksınız dağıtmayacaksınız o yüzden çok fark etmez. Ha işin içinde değilim ama bu tür soruların cevabı genelde budur zaten araştırmıssınız kafanızda herhangi bir fikir de oluşmamış yapacak birşey yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabı zaten sorunun içerisinde.DirectX, Microsoft desteği sayesinde bu kadar güçlü,OPENGL ücretsiz oluşu ve Microsoft gibi büyük bir firmanın eksikliğinden ötürü,performans olarak arkadan takip etsede DirectX'i,platformdan bağımsız olması ile tercih ediliyor.Tavsiyem OPENGL'den yana.
  • Yazılım konusunda detaylı yardım edemesemde,OpenGL Linux yükselişi ile beraber değerlenicektir.Geleceğe dönük olarak OpenGL úzmez diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opengl kutuphanesi ile c de de c++ da da c# da da kullandim. Basit uygulamalar gelistirdim. Amator sartlarda cok oyun yapilabilir gibi degil. Ama profesyonel sartlarda elbet yapilir. Ben xna oneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Opengl kutuphanesi ile c de de c++ da da c# da da kullandim. Basit uygulamalar gelistirdim. Amator sartlarda cok oyun yapilabilir gibi degil. Ama profesyonel sartlarda elbet yapilir. Ben xna oneririm.

XNA'nın sadece Microsoft odaklı olması sence de bir eksi olmaz mı? Bir de oyun motorlarına göre yaygın olan C++ yerine C#'ı seçecek olmak?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.