Şimdi Ara

OpenAI: Hayır, ChatGPT aptallaşmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • OpenAI: Hayır, ChatGPT aptallaşmıyor
    OpenAI'nin kendi forumları da dahil olmak üzere, ChatGPT'nin performansının düşüp düşmediği konusunda giderek artan bir tartışma dönüyor. Kullanıcılar dünyanın en güçlü yapay zeka modelinin aniden 'daha tembel' ve 'daha aptal' olduğunu belirtmeye başlamış durumda. Öte yandan OpenAI ise bu görüşe katılmıyor ve durum tam tersi olduğunu ifade ediyor.



    ChatGPT'nin IQ'su düşmedi



    OpenAI’ın ürünlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Welinder, kısa süre önce yaptığı açıklamada ChatGPT'nin IQ'sunun düştüğüne dair kullanıcı şikayetlerini redderek: "Hayır, GPT-4'ü daha aptal yapmadık. Tam tersine, her yeni sürümü bir öncekinden daha akıllı hale getiriyoruz" ifadelerini kullandı.






    Süregelen bu tartışmaların arkasında ise OpenAI’ın halihazırda sohbet robotunda GPT-4'ün daha hızlı ve daha ucuz olan ancak kalite açısından geride kalan yeni bir versiyonunu çalıştırdığı iddiası bulunuyor. Welinder bu teori hakkında özel bir yorum yapmadı ancak ayrı bir tweetinde OpenAI'nin GPT-4 ve GPT 3.5 için yeni modeller yayınladığını belirtti. Welinder’a göre ChatGPT aptallaşmadı, onu sıklıkla kullanan kullanıcılar aracın sorunlarını daha net şekilde görmeye başladı.



    Öte yandan Welinder kullanıcı şikayetlerini tamamen göz ardı etmiyor. Bir başka tweetinde insanlardan ChatGPT'nin gerilediğini gösteren somut örnekler göndermelerini istedi. Bu arada, bazı kullanıcılar daha önceki GPT modellerinin en son modele göre daha iyi çalıştığını, ancak bunun belirli istemler veya kullanım durumları için olduğunu belirtti.



    Bu iddiaların doğruluğu kanıtlamamız mümkün değil ancak ChatGPT ve bu tip araçlarda kullanılan GPT-4, GPT-3,5 Turbo vb. modeller üzerinde genel bir yanlış anlaşılma bulunuyor. Bu modelleri üstel olarak büyüyen ve gelişen bir şeymiş gibi görmemek gerek. Evet, GPT-4, çoğu konuda önceki modelden iyi ancak eski modelin daha iyi olduğu alanlar olabilir. Ayrıca bu modeller sürekli olarak güncelleniyor ancak isimlerinde değişiklik yapılmıyor. Bu nedenle bir ay önce GPT-4 ile şimdiki GPT-4 aslında aynı değil.




    Kaynak:https://www.pcmag.com/news/openai-no-chatgpt-isnt-getting-dumber







  • Iq'sünü ölçmüşler mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kullanıcıların dert yandığı konuyu yanlış anlamışlar ve buna göre yanlış açıklama yapmışlar. Millet "Paralı GPT-4 çıktıktan sonra ücretsiz olan GPT-3.5 aptallaştı." diyordu. Bunlar da "Hayır, GPT-4 önceki sürümlere göre aptal değil." diye çok alakasız açıklama yapmışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grupima kullanıcısına yanıt
    Yakında kendileri hakkında da açıklama yaparlar umarım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OpenAI: Hayır, ChatGPT aptallaşmıyor Vallahi sorularıma aldığım yanıtlarda belirgin bir tuhaflık, dahası lisedeki arkadaşımı soruyor bu kimdir diye alakasız yazıyor. 10 kişi sordum 6'sı sanatçı, 2'si sporcu, 1'i mühendis çıktı. Eskiden de sallıyordu ama son günlerde iyice kafası güzelleşti

  • Aptallaşma yok sadece ChatGPT zekasını Pro üyelerine farklı atadet üyelerine farklı sunuyor. Pro versiyonu çok daha iyi anlıyor ve çok daha mantıklı cevaplar veriyor. Test ettim onayladım bu arada Pro kullanıcısıyım

  • son zamanlarda beter oldu kendi önerdiği çözümleri 2 3 satır öncekini bile hatırlamıyor mesele pro değil hızlandırmak için bazı özelliklerini kısarak kullandırmaya çalışıyorlar parayı ve yasakları görünce şirket çabuk bozuldu başka çözümlere geçin yada eğlence için kullanmaya devam edin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.