Şimdi Ara

Opel Vectra Abs Vede Tc ışıgının yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
34.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1999 model opel vectra cd 2000 motor arabamda abs vede tc dügmesi yanıyor ustaya goturup bılgısayara bagladıgımızda ilk basta abs vede tc ye ulasılmadı abs beynının bulundugu kutuya giden kabloyu cıkarıp takınca ulasıldı bır kac gun yanmadı ısık ve suanda tekrar yanmaya devam edıyor bu sorun sonucunda usta abs beynınde problem olabılır dedi ama pekde emın degıl baska neden yapabılırım yardımcı olabılecek bır arkadas varmı ? ışıgı sonduremıyoruz kısaca :)



  • ABS'nin T.C. ile beraber hata vermesi akla ilk tekerleklerdeki sensörlerde temassızlığı getiriyor.

    Bence önce tekerleklerdeki tekerlek hızını algılayan, sanayideki ustalarca kamera denilen sensörlere ve bu sensörlerin kablolarına bir baktırın.

    ABS beyninde bir arıza olsa TC arıza vermez. Sadece ABS arıza verir. Ve bu arıza tech2 ye bağlayınca muhakkak görünür.

    Kolay gelsin...
  • tşkler verdigin bilgi icin abi bir sey daha soracam bu sekılde bınmemız sımdılık ustaya gidene kadar bir sakıncası olurmu ?
    vede bu ışık yandıkdan sonra arabayı hareket halındeyken bosa alıp frene dokununca bir hırıltı sesi gelıyor tekerden bundan dolayı olabılırmı ?
    Yoksa bilyamı dagıtmıstır araba?
  • Bu şekilde binilirse ABS ve TC devredışıdır. Yani fren durumunda ABS'siz araç gibi fren yaparsınız. Yani kızaklayabilir. Ve TC'de devrede olmadığı için araç zorlanınca patinaja düşer.

    Boşta frene basınca gelen ses fren merkezinden gelir. Genelde vectra B lerde duydum bu sesi. Bi kontrol ettirmekte fayda var. Belki başka bir sebebi de olabilir.
  • Bnm 99 model 2.0 100 yil vectra marka aracım var bir kaç günden beri arada bir abs ve tc lambaları yanıyor bu arada km göstergesi devre dışı oluyor.tamirci ye baktirdim abs beyninden dedi..takdir edersiniz abs beyni olayı basit bir olay değil.. böyle bir olay başına gelen varmi yada bilgisi olup yardımcı olabilecek olan varsa şimdiden teşekkürker.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehmetd. M kullanıcısına yanıt
    AYNI SORUN BENDE BAŞLADI YOKMU BİR USTA CEVAPLASIN
  • Abs beyni arızalı tamiri mümkündür.

    Abs ci hakan usta : 05369491316

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.