Şimdi Ara

OPEL LPG SUBAP SORUNU ONNO USTA VE ÇÖZÜM!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bende bir Opel Astra sahibi olarak (1,4 T.) lpg araştırması yapmaktayım ve araştırırken Otohaberde Onno Ustaya sorulan bir cevapta kendisi şu şekilde Opel ve LPG ve Subaplarla ilgili soruna şu şekilde cevap vermiş ki Prinsin şu aşamada çözüm noktasında ürettiği Valve Care sistemini çözüm olarak nitelemiş ve diğer tüm araçlarda belli başlı lpg sorunlarının olduğunun altını çizmiş ve bu sorunun opel veya belli markalara ait olmadığını belirtmiş.

    SORUYA ONNO USTA TARAFINDAN VERİLEN CEVAP

    Supap üretiminde izlenen yol, kullanılacak motorun özellik ve performansına göre tayin edilir ve üretilir. Bu seçeneklerden ilki hafif supaptır. Bunlar daha az sert olan supap yaylarının kullanımına olanak sağlayarak çeviriminin ömrünü arttırırlar. Ayrıca hafif ve narin supapların daha kaliteli malzemelerden üretilmeleri de gerekir. Hafif alaşım ise özel bir üretim şeklidir ki, bilhassa yüksek devirli yarış motorları veya maliyetli spor araç motorlarında tercih edilirler. Titanyum olan bu alaşımlar ise çok yüksek maliyetli oldukları için Opel'in 1.6 lt'lik benzinli motoru için zaten uygun değildir. LPG uygulanan her motorda belli vadelerde yağlamada supap ve yanma odası donanımlarında aşınmalar oluşur. Bu aşınmalar da LPG'nin hava yakıt karışım oranının azalması ve dolayısıyla gaz tüketiminin artmasına neden olur. Diğer tarafta, bu sorun sadece Opel motorlarına özel değildir. Birçok marka orijinal LPG'li modeller üretirken, LPG konusunda markaların ortak bir kararı yok. Bu onların garanti kapsamını zorlayan bir uygulamadır. Prins marka LPG sistemlerinin çalışmasında supapların yağlanmasına olanak sağlayan donanım ise bu sorunun şu andaki çözümüdür. Sonuç olarak tüm benzinli motorlara yapılacak LPG uygulaması ile başarılı sonuçlar elde edilir. Hele ki siz yılda ortalama 13.000 km yol yapıyorsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Ancak garanti sürecinizin sona ermesi ve kapalı otoparklar dahil her türlü kapalı alanda aracınızı park edemeyeceğinizi de hatırlatmak isterim.

    KAYNAK : ----http://www.otohaber.com.tr/OkurMektuplari/Onno_Usta/2012/06/27/opel-astraya-lpg-taktirmami-onerir-misiniz

    Soruyu görmek isteyenlerde linkten bakabilirler

    Yorumlarınızı merak ediyorum yani prins sizce çözümmü şu aşamada? LPG düşünen veya kullanan arkadaşların katkı vermesini ve bilgi paylaşmasını rica ediyorum, saygılar...







  • opelin tüm modellerinde lpg sıkıntı 70-80 bin km den sonra subablarda bozulmalara neden oluyor ben bu yüzden motor yaptırdım
  • selamlar....

    oldu da LPGli kullanım sonucu subapları erittik ;motor açıldı subap vs..vs.. gereken parça değişimleri yapıldı motor toplandı; şimdi aracımız tamamen eskisi gibi olacak mı???

    yoksa fabrika çıkış performansı-özelliklerinde bazı eksiler yaşanacak mı??? bu konuda deneyimi olan var mı???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.