Şimdi Ara

Opel'in sürekli Alman vurgusu yapması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
6.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeaHawk009

    ABD çok korkuyor gerçekten Lan daha Trump geçen ay dememişmiydi "o bizim için tatlı küçük bir kurabiye" diye. Zaten adamların dibinde Amerikan üsleri var.

    Ee nolmuş ? Dokunabildi mi ? Girebildi mi ? Anca ordan doğru propaganda yaptı. Her zaman olduğu gibi. ABD yi bu kadar abartmayın. Savaş öyle konuşmadaki gibi bomba atar biter gibi saçma bir şey değildir. Filmlerdeki, ABD yenilmez, kahraman masallarına inanıp gelme buraya.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    Lan o reklamı yapan da Opel değil mi? Opel. O zaman ha bu reklam , ha öteki reklam. Motorunu başka yerlerden satın almıyormuydu bu marka? O zaman bana Alman teknolojisi falan demeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD' yi hafife alıyor. Komik. Bu adamlar süper güç , 3-4 tane uçak gemileri var , ordunun toplam değeri 17 milyar dolar sen hangi kaale almayın falan? Elimizde olsa Kuzey Kore'yi biz alırız biz neyin kafasını yaşıyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

    Hocam üretim almandi hala almandir. Yani şirketin sahibi Arap dahi olsa alman üretimidir Opel. Vw de sahip olarak Alman değildir. Katarli ortaklar vs. dahi vardır ancak üretimi Almandir. Bu iş böyle. Alman diyince akan sular durur, bir başkadır, mühendisliğini vs. ta öncelerden ispatlamış ve hâlâ bu konularda önder kabul edilen bir toplumdur.

    Jetta meksikali, audi nin bazi modelleri cin limi oluyor?



    Simdi ben kalksam Can isminde Turkiye de otomobil sirketi kursam uretimi mi Almanyada yaptirsam benim otomobilim alman mi olacak? ben Ankara daki sirketimin en ust katinda cayimi yudumlarken, yonetim kurulu uyeleriyle arabanin maliyetini dusurmek icin alinacak kararlari, almanyadaki fabrikada calisan hans ustaya, telekonferans ile baglanip begenisine mi sunacagim?



    Sirket yonetimi daha dogrusu sirketin sahibi nereliyse, hangi kafadaysa o sirket oralidir kimse kusura bakmasin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • düzgün konuş. Seviyeyi bozma. Ciddiye aldık efendice cevap verdik. Varsa öyle bir reklam paylaş görelim. Ben dediğin reklam için konuştum. Dediğin reklamda söylediklerinle alakasız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13

    ABD nin verdiği destek ve yardım olmasaydı ne olacaktı acaba Almanya. Güney Kore vs hep ABD desteği ile bu günlere gelindi. Bize destek verselerdi gelebilirmiydik hiç sanmıyorum.

    Opel Renault, PSA fazla takilmayin daha biz araba bile üretemiyoruz. Dünyanın en iyi dizel motorları Fransız.



    Opeli GM batırdı PSA yeniden diriltecek.

    müthiş boş bir yorum yapmışsın. bu şirketlerin çoğu savaştan önce de vardı. alman mühendisliği ve almanların bilime katkısı hiç bir milletle mukayese edilemez. açık ara öndedirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeaHawk009

    ABD' yi hafife alıyor. Komik. Bu adamlar süper güç , 3-4 tane uçak gemileri var , ordunun toplam değeri 17 milyar dolar sen hangi kaale almayın falan? Elimizde olsa Kuzey Kore'yi biz alırız biz neyin kafasını yaşıyorsun.

    Kuzey Koreye kafa tutabilecek güçtemiyiz ? Adamların nükleeri yeter neyin kafası bu ? Neyi alıyorsun sen ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya üzerinde kendi ülkesini ve ırkını kötüleyen tek millet biziz. Hangi kesim olduğunu herkes anladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedes renault dan motor alınca alman oluyor , Opel fiattan alınca alman olmuyor ahahahaha



    Opel gayet kaliteli ve alman bir firma. Bugün bir Opel bir volkswagen arabanın içine bindikten sonra başka bir non-premium markaya binin , bu da araba mı dersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakın Land Rover'ın sahibi çinli. Şimdi land rover çin arabası mı ?



    Yada Volvonun sahibi çinli . Volvo isveç arabası olmuyor mu şimdi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nowhere Man X


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon


    quote:

    Orijinalden alıntı: McLaren64

    Emin misin? Bugün ABD Ay'a gidebiliyorsa, Uzaya çıkabiliyorsa bunların tamamını 2. Dünya Savaşı sonunda Nazi Almanya'sından öğrendikleri şeylerle olmuştur. Tıp bu kadar ileriyse ABD'de bunların tamamını Nazi Almanya'sının Yahudiler üzerinde yaptığı tıbbi deneyler sayesinde öğrenmiştir.

    Almanya dediğin ülke, ABD kadar ihracat yapan bir sanayi devi. Onu bunu geç, adamlar radara görünmeyen uçak prensiplerini bile Almanlardan araklamıştır. Almanları bu kadar çok küçümsemeyin. Ben de sevmem çok ama adamlar işlerini iyi yapıyor.

    ABD Ay'a belki beş belki on sene geç giderdi o kadar. SSCB'nin uzay programı için de aynısı geçerli olurdu.



    Nazi Almanyasının bilimde ileri olduğu hurafedir. Bazı dallarda daha öndelerdir evet (roket teknolojisi gibi), ama diğerlerinde geridelerdir. Hatta roket alanında bile von Braun Goddard'dan çok etkilendiğini söylemiştir. Yani uzay kısmı bile şüpheli. Sonuçta ilk sıvı yakıtlı roketi bir Amerikalı 1926 yılında yaptı, Nazilerden çok önce.



    Almanya gelişmesini ABD'ye borçlu, öbür arkadaşın dediği gibi. Hem de iki kere kurtardı ABD onları. Birinci Dünya Savaşının sonunda Almanya'da kıtlık vardı, ABD yardım göndermese kırılacaklardı açlıktan, savaşın son aylarında askerlerini besleyemez oldular. Hatta komünist devrimin eşiğindelerdi.



    İkincisi de malum, diğer savaşın sonunda ABD inanılmaz miktarlarda yardım yaptı. Almanya'nın doğru düzgün askeri harcama yapmasına gerek kalmadı, tamamen ABD korudu sınırlarını, hala da koruyor. Türkiye'ye öyle yardım yapılsa, Türkiye'nin doğru düzgün ordu kurmasına bile gerek kalmasa Türkiye de Almanya gibi olurdu.



    Alman İmparatorluğu ise gerçekten bir zamanlar süpergüçtü. Onu kendileri yaptılar işte.

    Nazi almanyası bilimde ileri olması hurafedir derken ? Bunu neye dayanarak söylüyorsun ? Atom bombasını bulmalarına ramak kalmıştı. Madem sıvı yakıtlı roketi buldular neden nazilerin roketini kullanarak uzaya gittiler ? Onu bulan kişiler, bunu bulamadı mı ? Tıptaki ilerlemelerini falan söylemeye bile gerek duymuyorum. Adamlar o zamanda robot yapmış sen bilimde ilerde değiller diyorsun şaka gibi.



    Demek Almanyayı ABD kurtardı ve ABD Almanyanın sınırlarını korudu ve koruyor ? Naziler o zamanda o kadar çektirmiş ama adamlar yendikten sonra sınırlarını korumalarına ve toparlanmalarına yardım ettiklerini mi söylüyorsun ?



    Tarihi biraz araştırmanı ve nazilerin bilime katkılarinı araştlırmanı öneririm. Ve özellille ABD'nin savaştan sonra nazilerin tüm askeri teçhizatlarını, bilim adamlarını vb. nasıl ülkesine getirdiğini araştırmanı istiyorum. Eğer nazilerin teknolojisinden etkilenmiş olmasalardı, bilim adamlarını ülkesine götürmezlerdi.

    quote:

    Atom bombasını bulmalarına ramak kalmıştı.




    Yoo kalmamıştı. Heisenberg'e sorarsan daha yakınında bile değillerdi. Hatta Heisenberg projeyi sabote mi etti diye komplo teorileri bile yazıldı.



    Ben ne demişim

    quote:

    Bazı dallarda daha öndelerdir evet (roket teknolojisi gibi), ama diğerlerinde geridelerdir.




    Almanlar nelerde önde?



    Havacılık-roketçilik-jet uçak (Havacılık-jet konusunda İngiltere'nin pek de önünde değillerdi, Gloster Meteor'lar 44 yılında üretilmeye başlandılar.)



    Piyade silahları



    Denizaltılar



    Tıp





    Nelerde geriler?



    RADAR



    Nükleer teknoloji



    Büyük savaş gemileri (Bismarck iyi bir gemi değildi, bu başka tartışmanın konusu. Japonların 1920 model Nagato'su Bismarck'dan iyi bir gemiydi, Amerikalıların Iowa'sını söylemeye bile gerek yok)



    Elektronik, bilgisayarlar



    Tanklar-zırhlılar (Büyük ve karmaşık, sürekli bozulan, benzini içen tanklar yapmak marifet değil, bir Tiger 10 Sherman'a bedel ama her zaman 11. Sherman var. Pantherlerin en az üçte biri ilk 10 kilometrede bozuldu. Ayrıca ABD Pershing'i, SSCB IS-2'yi yaptı, yani büyük, karmaşık, sürekli bozulan tanklar yapmayı onlar da biliyorlardı. Tüm bunların dışında savaşın başında Fransız tankları bile daha iyiydi, sadece yanlış kullanılıyorlardı.)



    quote:

    Demek Almanyayı ABD kurtardı ve ABD Almanyanın sınırlarını korudu ve koruyor? Naziler o zamanda o kadar çektirmiş ama adamlar yendikten sonra sınırlarını korumalarına ve toparlanmalarına yardım ettiklerini mi söylüyorsun ?





    Öyleyse taş üstünde taş kalmamış o ülke nasıl kalkındı? Almanya'da kaç Amerikan askeri var? Kaç Amerikan üssü var?



    Ben söylemiyorum veriler söylüyor







    Almanya'ya yardım sadece Marshall'da kalmadı. Amerikan askerleri Almanya'da bulundukları sürede para harcadılar, Amerika Almanya'dan ithalat yaptı. Almanya'nın doğru düzgün ordu kurmasına bile gerek kalmadı ki hala yasak aslında. Orduları 370000 kişiden büyük olamıyor, kitle imha silahı da yapamadılar. NATO'nun izin verdiği yerler dışına ordu gönderemiyorlar.



    quote:

    Tarihi biraz araştırmanı ve nazilerin bilime katkılarinı araştlırmanı öneririm. Ve özellille ABD'nin savaştan sonra nazilerin tüm askeri teçhizatlarını, bilim adamlarını vb. nasıl ülkesine getirdiğini araştırmanı istiyorum. Eğer nazilerin teknolojisinden etkilenmiş olmasalardı, bilim adamlarını ülkesine götürmezlerdi.




    Bilimadamı yetiştirmek pahalı iş. O yüzden bilimadamı değerlidir. Japon bilimadamlarını da aldı ABD, Japonlar bilimde ileri mi demek bu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 25 Haziran 2017; 8:31:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: msansertekin

    "Alman" imajından yararlanmaya çalışan, alakası olmayan, elektronik arızalarıyla ünlü araç markası. Gerçi Almanların da o eski forsu kalmadı artık. Eksen artık doğuya kayıyor.

    ilk cümlenize katılıyorum..
    opel ve vw ni alman algısının dışında tutmak en mantıklısı geliyor ürünlerine bakılınca dışı var içi yok..

    alman mercedes bmv gerisi çöp.
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    Düzgün konuş mu? Kardeş ben sana ne dedim de hemen seviye düşürme? Bu pamuk prenseslik modası da yeni çıktı lan kelimesine alınıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt
    %60 satılmış siyasetçiler
  • Dayım Fransa'da yaşıyor. Türkiye'ye hemen her gelişinde farklı bir araçla geliyor ve hepsi de Alman araçları. Fransızlar orda kendi araçlarına rağbet göstermiyor fransız arabasına binilmez falan diyor. Hani biz burda yere göğe sığdıramayip alıyoruz ya,Fransızlarin kendisi bile alman araçları tercih ediyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cevo_61

    Dayım Fransa'da yaşıyor. Türkiye'ye hemen her gelişinde farklı bir araçla geliyor ve hepsi de Alman araçları. Fransızlar orda kendi araçlarına rağbet göstermiyor fransız arabasına binilmez falan diyor. Hani biz burda yere göğe sığdıramayip alıyoruz ya,Fransızlarin kendisi bile alman araçları tercih ediyor.

    fransız filmi izledinmi hiçyol kenarları ful pejo citroen dolu



    birazda ileri gidip hepsi fosfogen kullanıyo derseniz şaşırmıcam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Allah aşkına biraz cesaretli , kararlı olun. Atalarımız da sizin gibi deseydi şimdi ya Fransız olurduk , ya İngiliz. Kuzey Kore sadece nükleerine güveniyor. Japonya , Kuzey Kore'ye bomba kullandırmaz havada düşürür. Bu arada Kuzey Kore'nin bombaları Türkiye'ye gelebilecek kadar uzun mesafeli değil diye biliyorum.



    Ha bu arada ABD'nin bize verdiği B61 tipi nükleer bombalar var. Kuzey Kore'ye karşı kullanacağımızı bilse can atarak kullandırır. Neyse konumuz Opel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz kısmen doğru ancak Opel başlangıcından beri aynı çizgiyi bozmadı. Alman sahibiyken aynı üretim yeri, aynı sistem nasılsa sonraki sahipleri de buna sadık kaldı. Şuan baktığımızda birçok büyük araç şirketinin arkasında asyalilar var. Premium araçlar üretiyorlar, geçmişte nasılsa şuan ayni şekilde devam ediliyor.

    Ayrıca düşüncelerin etnigi olmaz, katılmıyorum. Düşünce mantiktir, gerekliliktir. Türk şöyle düşünür, Çinli şöyle düşünür denemez yönetimde. Hepsinin gereklilik üzerine düşüncesi oluşur. Tabii düşünce yontemleri ve biçimleri degisebilir toplumdan topluma ama gereklilik ilkesi değişmez.Türk şirket yöneticilerin hepsi ayni kararlar vermez ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcankorkmaz -- 25 Haziran 2017; 9:49:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeaHawk009

    Düzgün konuş mu? Kardeş ben sana ne dedim de hemen seviye düşürme? Bu pamuk prenseslik modası da yeni çıktı lan kelimesine alınıyor.

    beni tanıyor musun? Arkadaş miyiz? Benim büyüğüm müsün? Yaşıtim misin? sana göre normal olan benim için yanlış. Neyse daha fazla yazma da muhabbet uzamasın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nick name golf10 olduğu için



    nickname konu uyumu denilebilir.....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.