Şimdi Ara

Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.582
Cevap
16
Favori
642.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babamın corsa c cdti 230 bine dayandı orijinal debriyajla geziyor. Yanlış teşhis sonucu trigeti değişmişti. Gevşeyeb egzoz manifoldunu triger sanıp değişmişlerdi. Hala motor diri trimde sorunlar başlamasına rapmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav tifosi sen bu corsa d lerin bir kronik sorunu var diyordun. bir yerin civatası mı ne gevşiyormuş da sıktırmak gerekiyormuş diye. sen mi dedin, serdar bey mi dedi hatırlamıyorum. ama mevzusu geçmişti. Sonra da aradım taradım bulamadım eski mesajlarda. neydi o problem. Şimdi gevşeyen manifold diyince aklıma geldi.
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

Babamın corsa c cdti 230 bine dayandı orijinal debriyajla geziyor. Yanlış teşhis sonucu trigeti değişmişti. Gevşeyeb egzoz manifoldunu triger sanıp değişmişlerdi. Hala motor diri trimde sorunlar başlamasına rapmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

hatta videoyu da paylaşayım. tam görmedim 1.3 dizel mi ama takside ise muhtemelen dizeldir.

Vay beee süper motor içine bakılırsa benzinli gibi görünüyor. Dizel olsa renk siyahımsı olurdu sanki. Bilgi için teşekkürler
  • Ahkam kesmeyim ama videodan gördüğüm kadarıyla üstte common-rail'in Rail'i vardı. Videoyu tekrar hızlıca izlediğimde gördüm. Kararmaması zaten mobil 1 'in olayı. adamlar da onu anlatıyorlar :) yani büyük ihtimalle dizel bence.
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: Magnitude35
    Vay beee süper motor içine bakılırsa benzinli gibi görünüyor. Dizel olsa renk siyahımsı olurdu sanki. Bilgi için teşekkürler
  • ppzrg kullanıcısına yanıt
    O da doğru ya :)
  • sonra bir de 1.4 benzinli ile 1.3 dizelin motorlarının resimlerini buldum corsa C'lerde. Benzinlide yağ filtresinin yeri sağda. Ama dizellerde sol önde. Bu videoda da yağ filtresi sol önde. :)
    yani bizim motorlardan :)

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 27 Ekim 2013; 19:31:42 >
  • bu adam şimdilerde makyajlı corsa d kullanıyor sanırsam üzerinde de mobil1 reklamı var arabanın gene.
    ancak corsadan taksi yapmak gerçekten saçmalık. insanlar nasıl sığıyor hap kadar da bagajı var!
  • quote:

sonra bir de 1.4 benzinli ile 1.3 dizelin motorlarının resimlerini buldum corsa C'lerde. Benzinlide yağ filtresinin yeri sağda. Ama dizellerde sol önde. Bu videoda da yağ filtresi sağ önde. :)
    yani bizim motorlardan :)

quote:

Süper bir tespit bende sonraki bakımda Mobil1 0-40 koyayım diyorum.. Şuan Castrol var..
  • ilk bakımda 5w30 GM koyulmuştu araca. Aslında ilk bakımda değil de ilk 5000'de yağı ve yağ filtresini değiştirmiştim. o zaman.
    Sonra 15000 bakımında (asıl ilk bakım) 0w40 mobil1 new life koydum
    2. bakımda 25000 filandı ona da mobil 1 0w40 ESP koydum.
    3. bakım için yağımı aldım. Mobil 1 ESP 0w40. Heralde böyle de devam ederim.

aklında olsun da max 3.2 litre hatta 3 litre filan koydur. zaten max kapasite 3.2 litre. ben bakıma 3 litre koyduracağım.

Saygılarımla

quote:

Süper bir tespit bende sonraki bakımda Mobil1 0-40 koyayım diyorum.. Şuan Castrol var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 27 Ekim 2013; 19:33:47 >
  • quote:

ilk bakımda 5w30 GM koyulmuştu araca. Aslında ilk bakımda değil de ilk 5000'de yağı ve yağ filtresini değiştirmiştim. o zaman.
    Sonra 15000 bakımında (asıl ilk bakım) 0w40 mobil1 new life koydum
    2. bakımda 25000 filandı ona da mobil 1 0w40 ESP koydum.
    3. bakım için yağımı aldım. Mobil 1 ESP 0w40. Heralde böyle de devam ederim.
    Saygılarımla

quote:

Bende deneyeceğim.. nerden aldınız fiyatı nedir? opelgm.com da 95 felan diyor ama güvenemiyorum pek

• ben 90'a ozenticaret.com.tr'nin dukkanina giderek aldim ankara'da. bizim dukkana çok yakın olduğunan denk gelince aldım. Aslında bakıma daha çok var. Nisanda filan yapıcam bakımı. new life 5 lira daha ucuzmuş ama adamın dediğine göre ESP'nin kar marjı daha düşümüş. Yani ESP adamlar alırken de daha pahalı bir yağ.
    Ben alacak olsam korkmadan alırım eğer sanayide dukkanımiz olmasa. Fiyatları da gayet makul onu da söyliym. Ben geçen sanayide arabaya bir iki alışveriş yaptım, kesinlikle sanayi daha pahalıydı. Açıkçası ben bile bir dahaki sefere Opelgm'den alıym diyorum bazı malzemeleri. Güvenilir site. Zaten opelx.com'un da sponsorlarından diye biliyorum.
    Saygılarımla

quote:

Bende deneyeceğim.. nerden aldınız fiyatı nedir? opelgm.com da 95 felan diyor ama güvenemiyorum pek

Bende daha önce alışveriş yaptım memnun kaldım ama yağ işinde mesleğim nedeni ile neler döndüğünü bildiğim için orda soru işaretleri oluşuyor

Benimde Nisan gibi bakım var hayırlısı bakalım..
  • Mesleğiniz nedir?
    Ne gibi olaylar oluyor yağ işinde? nelere dikkat etmemiz lazım?
    Saygılarımla

quote:

Bende daha önce alışveriş yaptım memnun kaldım ama yağ işinde mesleğim nedeni ile neler döndüğünü bildiğim için orda soru işaretleri oluşuyor

Benimde Nisan gibi bakım var hayırlısı bakalım..
  • Arkadaşlar;
    Ben Opel Corsa D kasa 2011 1.3 CDTİ Enjoy aracımı Temmuzda aldım alır almaz satan kişi demişti Yağını
    Yenilettim Yağ Filtresi vs. bikaç şey bakım yaptırdım araç 35,600km idi şimdi 38,350km de şimdi bir sorum var.?
    Lütfen yazımı okuyup yardımcı olunuz uzman arkadaşlar lütfen yılların şoförleri...

1-Araç aldım alalı fazla Yakıt Tüketimi var gibi bir türlü verim alamadım gibi neden olabilir....?
    Devirli kullanırım vites geçişinde 2,500 geçirmem 4-5 viteste hız yaparken 3,000 devir görür normalmi...?

2-Aracımdan 5-6 gündür Rölanti'de çalışırken böyle mantar patlar gibi mısır patlar gibi dizel motordan
    Ayrı 2. bir ses duyuyorum ama çok küçük bi ses dışardan kaput açınca duyulmuyor içerden duyuluyor genelde.!
    Şimdi aracı 3 yere Gösterdim....

1-Usta Tanıdık İş yerime gelip baktı sesi pek dinlemedi yani tanıdık işi yaptı motor kaputunu açtırdı
    Yok yağ kaçırmış yok turbodan ses geliyor dedi yahu turboda sorun olsa rölantide niye ses yapsın kaldıki yürürken
    Araç turbo ıslık gibi vııııss ses geliyor kafamı arkaya yaslıyor ki 38,000km araç nasıl turbo patlasın bozulsun
    Neyse ogün gitti yarın dükkana getir dedi gittim tabi bu arada dayıma şikayet ettim böyle diyor diye oda galerici
    Nasıl turbo patlar o araç sabah 8 akşam 5 çalışıyor günlük 20 km yapıyor dedi adama verip veriştirmiş sonrası
    Adam baktı dükkanda ben öyle demek istemedim dedi yağ kaçıyor dedim dedi neyse sorun yok dedi temizledim dedi :)

2-İçim rahat etmedi kendi tanıdığım bi oto tamir ve oto elektrikci çocukluk arkadaşıma gittim oda dinledi klimadan
    olabilir dedi gerçekten kış havası vardı bi 6 gün önce ondan sonra bu ses gelir oldu dedi klima kayışından olabilir
    Sıcak soğuk yaptık bi ses kesildi 2saat sonra aynen devam neyse yine içim rahat etmedi...

3-Opel servisine götürdüm YETKİLİ değil sanırım adam sadece opel araçlara bakıyor sanayide kalfa dinledi ses gelmiyor
    Allahımyaa çıldırdım bu arada dururken ve aracı bi 10dk yol yapınca ses geliyor abi bu ses yakıt değiştirdiysen ondan
    Dedi bende evet değiştirdim Opet alıyordum PO aldım dedim ondan dedi onuda öyle deyince mazot bitince Shell den
    Nitro aldım dizel yeni çıkan aracı temizler dedi çocuk onu aldım neyse ama bugün yine ses geliyor çıldırcam.!
    Kendi babama dinlettim üst komşusu otobüscü yılların biz araca bakınca o geldi dinler dinlemez Kayıştan geliyor dedi..
    V kayışı sanırım bişey dedi işte sizce neyden kaynaklanır.?
    Klimamı+Turbomu+Mazotmu+Elektrikmi+Ateşleme bujisimi+Kayış mı.? YARDIM LÜTFEN...!
    Saygılarımla Şimdiden Teşekkürler....

• sürüş için 1900-2000 devir idealdir dizeller için.. uzun süreli 3000 devir ve üstü filan sıkıntı olabilir. vites atmak için 2500 yeterlidir genelde eğer yokuş filan çıkarken vites atmıyorsanız, ya da sollama yapmıyorsanız. Buna dikkat ederseniz yakıtınız bir nebze düşer. bir de herkese söylüyorum, tam ekonomi için lastiklerinizn havasını 36-38 filan basın. Konfor istiyorsanız da 30'a kadar filan düşürün. Lastik havası çok önemli ve etkili.

Ses hususnda bir şey diyemeyeceğim. dinleyenler bile bir şey diyemediyse bizim buradan bir şey dememiz zor olur diyorum. Bence en azından bir video filan kaydedin yükleyin de bari doğru yorum yapanlar çıksın. Yoksa yorumlar kafanızı daha da karıştırmaktan başka bir işe yaramayabilir.
    Saygılarımla
  • quote:

sürüş için 1900-2000 devir idealdir dizeller için.. uzun süreli 3000 devir ve üstü filan sıkıntı olabilir. vites atmak için 2500 yeterlidir genelde eğer yokuş filan çıkarken vites atmıyorsanız, ya da sollama yapmıyorsanız. Buna dikkat ederseniz yakıtınız bir nebze düşer. bir de herkese söylüyorum, tam ekonomi için lastiklerinizn havasını 36-38 filan basın. Konfor istiyorsanız da 30'a kadar filan düşürün. Lastik havası çok önemli ve etkili.

Ses hususnda bir şey diyemeyeceğim. dinleyenler bile bir şey diyemediyse bizim buradan bir şey dememiz zor olur diyorum. Bence en azından bir video filan kaydedin yükleyin de bari doğru yorum yapanlar çıksın. Yoksa yorumlar kafanızı daha da karıştırmaktan başka bir işe yaramayabilir.
    Saygılarımla

İlginiz ve cevabınız için teşekkürler bakalım diğer arkadaşlar ne diyecek dediğiniz gibi devir 2,000-2,500 geçmem
    Genelde hızlanınca bazen 3,000 oda 4-5 te neyse Ses gelincede Ses Çok az bi ses Tık tık gibi mısır patlar gibi
    Zor çekerim çeksemde duyan olurmuki..?

• Merhaba,

Araç Corsa 1.3cdti 2007 64000 de
    izmitten depoyu fulledim
    izmit - Balıkesir git gel yaklaşık 750km %90 klima açık şöför dahil ekstra 180kg yük.
    Balıkesir ~150 km şehir içi gezme

olmak üzere yaklasık 900 km yaptım. İzmite döndüğümde hala ışık yanmamıştı gösterge de bu şekildeydi;
    sanırım 1050+ gider. Ben memnunum

Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel

Kimyager'im.. Yağ olayınca gelince burada pek yorum yapamam ama şu bir gerçek ki gözle yada hisle bir yağın kontrolü kolay değildir. Ancak ve ancak analiz ile anlayabilirsiniz.
  • Adamlar ne diyorsa ona güveniyoruz vallahi. Eğer dedikleri, kutunun üzerinde yazanlar doğru değil ise vay halimize. Ben sahte olabilir manasında diyorsunuz sanmıştım.
    quote:

Kimyager'im.. Yağ olayınca gelince burada pek yorum yapamam ama şu bir gerçek ki gözle yada hisle bir yağın kontrolü kolay değildir. Ancak ve ancak analiz ile anlayabilirsiniz.
  • quote:

Adamlar ne diyorsa ona güveniyoruz vallahi. Eğer dedikleri, kutunun üzerinde yazanlar doğru değil ise vay halimize. Ben sahte olabilir manasında diyorsunuz sanmıştım.
    quote:

Aslında sahte olanları kast ediyorum bunu önlemek için kullandığım tüm yağ kutularını delerek atarım ve güvenilir yerden almaya çalışırım.

Büyük firmalarda sıkıntı olmaz (sahtesi hariç) ama başka markalarda denetimler yeterli değil maalesef..

Kısacası büyük firmaların yağını alırken acaba sahtemidir diye tereddüt ediyorum güvenilir yer bulmak şart. En son yetkili servise güveniyordum onlarında yağı kutudan değil depodan litrelik koyduğunu gördüm ondada kafama kılçık kaçtı

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.