Şimdi Ara

Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.582
Cevap
16
Favori
639.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ppzrg

    Ben sadece yokuş gördüğüm zaman geriden 5.vites 2500-3000 dev/dak yapıyorum o zaten çıkıyo..
    Bu arada uzun yolda hız sabitleyici kullanıyor musunuz???kesinlikle tavisye ederim, hem rahatlık hem de yakıt açısından..
    Dün yine 250km geldim 10.5 litre yaktı bu sefer.
    Bir de bu sefer mazotu başka yerden aldım (total). Emin değilim ama sanki bböyle yakıt tüketimi arttı gibi geldi....aslında 9-9.5lt filan bekliyordum.
    Neyse işte öyle yani veriler, siz de düz yolda devri düşürürseniz kesinlikle o verileri görürsünüz. Benim yakıt tüketimim ortalamada 4.5lt/100km filan.Çoğu uzun yol olmak üzere

    quote:

    Orijinalden alıntı: adcan
    Valla güzel...
    Güzel ne kelime harikaaaaaaa...
    Ya ocak 2011 sıfır aldım 1.3 75hpcdti corsamı.Ama sizin söylediğinz değerler harika.Ben şehiriçi 1 depoyla 640km falan gidiyorum (Işık yanana kadar).Uzun yolda da ortalama 2500 devirde kullanarak 830km (Işık yanana kadar) gidiyorum
    Haa aracı da devirli ve sakin kullanan biriyim.İncitmem aracı.
    Sizin verilerininz süpermiş...



    Hımm.Benim ki essentia...Yani hız sabitleyici yok.Oyüzden biraz farketmiş siznki..Ama zaten 2500 deviri geçmiyorum.Uzun yolda yokuşlara çıkarken 3000devir yani..




  • Hız sabitleyici çok güzel bir şey. Ben her hafta 500-750 km uzun yol yaptığım için bana ilaç gibi geliyor. :))
    Size de tavsiye edebilirim.
    Bu arada mazotu nerden alıyorsunuz, hangi firma hangi istasyon ????

    quote:

    Orijinalden alıntı: adcan
    Hımm.Benim ki essentia...Yani hız sabitleyici yok.Oyüzden biraz farketmiş siznki..Ama zaten 2500 deviri geçmiyorum.Uzun yolda yokuşlara çıkarken 3000devir yani..
  • Herkese selamlar, yarın itibarı ile 2. depo mazotumu da bitirmiş olacağım sanırım, ışık ha yandı ha yanacak, sınırda kaldı. İlk depo'yu hatırlarsanız "bağırt arabayı" tavsiyelerinin etkisi ile 550km'de hiç etmiştim.

    Yaklaşık 12 gün önce 140TL'ye Shell'den aldığım mazot beni şu an itibarı ile 640km götürmüş vaziyette. Aracım da 1100km'yi geçmiş oldu bu deponun da bitmesi ile. Aşağı yukarı 650km'de ışığın yanacağını varsaysam, sakin kullanım ile km'de 21,5kr. gibi bir rakamı yakalım oldum. Darısı 750km'yi görmeye :)
  • 2003 model corsa 1.7 dti /75 beygir...mazot 3.62- kmde 24 kuruş tamamı şehir içi...aracın fabrika verisi 5.8 şehir içinde ben dikkatli kullanan bir sürücü olmama rağmen ortalama 6.5 litre mazot tüketmişim 100 kmde ...
  • Tekrar merhaba, bugün aracım ile İzmit'e gitmem gerekti. Bu sayede ilk defa şehirler arası aracımı kullanma ve yakıt değerleri konusunda bir fikir edinme fırsatı koydum.

    Öncelikle yola çıkmadan 50TL mazot aldım. Toplamda 265km yol yaptım, ve eve döndüğümde 50TL'nin hepsi bitmemişti henüz.

    İzmit'e kadar yolda bir sıkıntı yaşamadım saatte 90-120 arası bir sürrat ile seyrettim. Zaten 120'ye sesli uyarı ayarlamış olduğumdan bir kaç sollamanın dışında 120'yi aşmadım. Bir iki kere 140 ve 160'ı gördüm. O hızlarda da çok fazla seyretmedim. İzmit'ten Yuvacık'a geçtim, yolun darlığı ve virajlar nedeni ile saatte 60km'nin üzerine çıkamadım.

    Dönüş yolunda ise FSM Köprü'sü trafiği beni neredeyse Ataşehir'de karşıladı buradan köprüye kadar dur-kalk trafik şeklinde adım adım ancak geçebildim.

    Her nekadar 50TL'lik mazotun hepsini harcamamış olsam da harcadığım durumda bile km'de 19kr. ediyorki bu rakam açıkçası beni tatmin etti. Hele ki önceki aracım 1.4 benzinli Polo ile kıyasladığımda.




  • çok eski bir entry ama üzerinden geçen yıllara rağmen katıldığımı belirtmek zorundayım.
    Arkadaşlar Yakıt tüketimine çok dikkat ederim ve henüz yeni olan 1.3 corsa CDTi aracımda birkaç istasyonun farklı yakıtlarını kullandım
    En kötüsü totaldi. Shell ve BP gerçekten çok daha iyi. Totalde yakıt tüketimim gerçekten ciddi oranda arttı. ortalamam arttı. 8-9 litreyle geldiğim yolu 11-12 litreyle geldim, 8lt/100km ortalamayla çıktığım yokuşu 11-12 lt/100km ile çıktım.
    Gerçekten abartmıyorum. Ve mazotu da TOTAL in Total oil Türkiye adlı kendi istasyonundan aldım. Bir üçkağıt beklemiyorum.
    Eklemem lazım araba daha 2000km olmadı
    Depoyu boşaltmak için haldır huldur geziyorum şu an....

    Bu arada Petrol ofisini de denemeyi düşünüyorum.. Ne dersiniz???? yakınlarda alabileceğim bir Javpet var....

    quote:

    Orijinalden alıntı: motorteknik

    SLM ARKADAŞLAR.
    BAKINIZ BU ARAÇLARIN KULLANIMI TAM BİLİNMEDİĞİNDEN HERKESİN YAKIT TÜKETİM DEĞERİ FARKLI. BEN MOTOR ÖĞRETMENİYİM VE AYNI ZAMANDA ALANIMDA YÜKSEK LİSANS YAPIYORUM. ARAÇLARIN ÖZGÜL YAKIT TÜKETİM MAKSİMUM TORK ÜRETTİĞİ DEVİRLERDE EN DÜŞÜK DEĞERDE OLUR. BU ARACIN TORK-GÜÇ EĞRİSİNE BAKARSANIZ 1750-2000 DEVİR ARALIĞINDA MAXİMUM TORK ÜRETTİĞİNİ GÖRCEKSİNİZ YANİ BU SİZİN VİTES DEĞİŞTİRME ARALIĞINIZDIR. ZATEN 2000 DEVİR CİVARINDA 5.VİTESTE ARACIN 90 KM HIZ YAPTIĞINI GÖRECEKSİNİZ. YAKIT TÜKETİMİ DE BU DEVİR VE HIZA GÖRE HESAPLANIR. SİZ 120 İLE GİDERSENİZ 90 KM YE GÖRE YÜZDE 30 DAHA FAZLA YAKIT TÜKETİRSİNİZ. AYRICA ANİ OLARAK GAZA BASMALAR VE ANİ FRENLEMELERDE YAKIT TÜKETİMİNİ ÖNEMLİ DERECEDE ARTIRAN FAKTÖRLERDİR. CORSANIN BU MODELİ PERFORMANS ARACI DEĞİL. MÜTEVAZİ HIZLARLA SEYAHAT ETMEK İSTEYEN VE AZ YAKMAK İSTEYENLERE GÖRE BİR MODEL. SİZ ARAÇ KULLANIRKEN 3000-3500 DEVİR ARALIĞINDA VİTES DEĞİŞTİRİRSENİZ YANLIŞ İŞ YAPARSINIZ BU DA SİZİN YAKIT TÜKETİMİNİZİ ARTIRACAKTIR. BENİM ARABAM DA CORSA 1.3 CDTİ ŞUAN 36 BİN KM DE. ARAÇ İLK 15 KATALOG DEĞERİNDEN BİRAZ FAZLA YAKIYORDU. ANCAK ŞUANDA TAM OLMASADA KATALOG DEĞERİNE YAKIN YAKIT TÜKETİMİ VAR. DÜN UZUN YOLA GİTTİM. YAKIT TÜKETİM DEĞERİNİ HESAPLADIM.
    104 YKRŞ YAKIYOR 1 KMDE.
    DEPOSU 44 LİTRE ALIYOR.
    1 LİTRE EURODİESEL 2.480 YTL. OLDUĞUNA GÖRE
    BİR DEPO YAKIT 109,12 YTL EDER. BUNU 1 KMDE YAKTIĞI YAKITA BÖLERSEK
    109,12/0,104 = 1049 KM YOL YAPIYOR DEMEKTİR.
    100 KM DE 10,40 YTL YAKIT HARCIYOR BUNU 2.48 BÖLELİM
    10,40/2,48 = 4,19 LİTRE /100 KM YAKIT TÜKETİYOR.

    BENİM SÖYLEDİĞİM ŞARTLARA DİKKAT EDEREK KULLANIRSANIZ HEPİNİZ BU DEĞERLERE ULAŞIRSINIZ.
    ANCAK LASTİK HAVA BASINCI, ARACIN ÜSTÜNDEKİ AKSESUARLAR, JANT TÜRÜ, LASTİK ÇAPI ARACIN BOYASI CİLASI. FABRİKA ÇIKIŞINDAKİ GİBİ OLMALIDIR. AEORODİNAMİK BİLENLER BİLİR. ARACIN ÜZERİNDE CİLA BİLE YAKIT TÜKETİMİNE ETKİ ETMEKTEDİR.

    SON OLARAK ŞUNU SÖYLEMEM GEREKECEK. YAKITINIZI KESİNLİKLE TOTAL DEN ALMAYIN. KESİNLİKLE YÜZDE 20-30 DAHA FAZLA YAKARSINIZ. BİZZAT DENEDİM. ÇOK KÖTÜ YAKITLARI VAR. BEN SHELL V POWER EURODİESEL KULLANIYORUM. VE EN İYİ PERFORMANSI BU YAKIT İLE ALDIM. YUKARDA BELİRTTİĞİM DEĞERLEREDİ DE BU YAKIT İLE HESAPLADIM.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 11 Nisan 2011; 9:31:27 >




  • Arkadaşlar öncelikle maaşallah demek istiyorum. yakıt değerleriniz beni benden aldı desem yeridir. imzamdaki aracım şu an 87.000 kmde henüz 3 ay önce baskı-balata-volant dahil olmak üzere ağır bakımı yapıldı. ankarada çok ağır trafik şartlarında kullanmıyorum aracı genelde akşamları bi yere gidersem ve haftasonları kullanılıyor. Haftasonu ışık yandı biraz gittikten sonra 154 tl'ye depoyu fulledim 42,8 litre mazot ile 607 km gitmiş oldum. şehir içi 7 litre yakıt tüketiyor aracım sonuç olarak. şu an itibari ile aracın yakıt tüketimini etkileyecek tüm parametrelerinden eminim fakat bir tek enjektör temizletme işlemini yapmadım. tavsiye edebileceğiniz neler var yakıt değerimi daha makul seviyelere çekebilmek için.
  • Dostum walla ne desem bilmiyorum ki!!!
    bence farklı mazotları bir dene derim. Shell in ve BP ninkileri bir denemeni öneririm. Önce Shell ile başla. Shell in Fuel save(fuel save denemedim) olanı değil de Vpower olanı. Şu an ankarada 3.57 fiyatı. az once eskişehir yolundan geçerek eve geldim. Eğer sana uyuyorsa Garanti bankası binasının oradaki Reisin ordaki Shell iyiydi. Onun haricinde samsun yolunda PO nun az ilersinde 1011 kavşağında shell var. orayı dabir dene.
    Şu zamana kadar nereden alıyordun????
    Bir de lastiklerinin havasına baktın mı??o da baya etkiliyormuş
    Saygılar

    quote:

    Orijinalden alıntı: cmk

    Arkadaşlar öncelikle maaşallah demek istiyorum. yakıt değerleriniz beni benden aldı desem yeridir. imzamdaki aracım şu an 87.000 kmde henüz 3 ay önce baskı-balata-volant dahil olmak üzere ağır bakımı yapıldı. ankarada çok ağır trafik şartlarında kullanmıyorum aracı genelde akşamları bi yere gidersem ve haftasonları kullanılıyor. Haftasonu ışık yandı biraz gittikten sonra 154 tl'ye depoyu fulledim 42,8 litre mazot ile 607 km gitmiş oldum. şehir içi 7 litre yakıt tüketiyor aracım sonuç olarak. şu an itibari ile aracın yakıt tüketimini etkileyecek tüm parametrelerinden eminim fakat bir tek enjektör temizletme işlemini yapmadım. tavsiye edebileceğiniz neler var yakıt değerimi daha makul seviyelere çekebilmek için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ppzrg

    Dostum walla ne desem bilmiyorum ki!!!
    bence farklı mazotları bir dene derim. Shell in ve BP ninkileri bir denemeni öneririm. Önce Shell ile başla. Shell in Fuel save(fuel save denemedim) olanı değil de Vpower olanı. Şu an ankarada 3.57 fiyatı. az once eskişehir yolundan geçerek eve geldim. Eğer sana uyuyorsa Garanti bankası binasının oradaki Reisin ordaki Shell iyiydi. Onun haricinde samsun yolunda PO nun az ilersinde 1011 kavşağında shell var. orayı dabir dene.
    Şu zamana kadar nereden alıyordun????
    Bir de lastiklerinin havasına baktın mı??o da baya etkiliyormuş
    Saygılar

    quote:

    Orijinalden alıntı: cmk

    Arkadaşlar öncelikle maaşallah demek istiyorum. yakıt değerleriniz beni benden aldı desem yeridir. imzamdaki aracım şu an 87.000 kmde henüz 3 ay önce baskı-balata-volant dahil olmak üzere ağır bakımı yapıldı. ankarada çok ağır trafik şartlarında kullanmıyorum aracı genelde akşamları bi yere gidersem ve haftasonları kullanılıyor. Haftasonu ışık yandı biraz gittikten sonra 154 tl'ye depoyu fulledim 42,8 litre mazot ile 607 km gitmiş oldum. şehir içi 7 litre yakıt tüketiyor aracım sonuç olarak. şu an itibari ile aracın yakıt tüketimini etkileyecek tüm parametrelerinden eminim fakat bir tek enjektör temizletme işlemini yapmadım. tavsiye edebileceğiniz neler var yakıt değerimi daha makul seviyelere çekebilmek için.




    Ben de o konuya özen gösteririm, şuana hep Petrol Ofisi'nden aldım. elimden geldiğince aynı istasyon ve aynı pompadan alırım. Acaba sonuç değişir mi diyerek geçen sefer bp'den aldım ama o da bi işe yaramadı. Kışlık lastikler takılıydı araçta bu haftasonuna kadar, cumartesi günü michelin energy saver lastik aldım.. Br mucize gerçekleşeceğini sanmam ama az da olsa bir düşüş bekliyorum yakıt tüketimimde. Yine olmazsa bu depo bittikten sonra sizlerin de vereceği bilgiler ışığında enjektörlerin temizlenmesi yoluna gideceğim... Temizleme işleminden sonra da depoyu shell'den fullerim bu kez bakalım o zaman ne olacak =)




  • Protec diye bir katki var siddetle tavsiye ederim servise bir sor istersen
  • En son yakiti fulledigimden bu yana 200 km yaptim sehir icinde. Yol bilgisayarim Ortalama 5.3Lt/100km gosteriyor. Menzil 680 gosteriyor. İstanbulda yaptim ama hep trafigin sakin oldugu saatlerde kullandim. Minimum tuketim icin ne gerekiyorsa o sekilde kullandim 2000 ustu cok nadir vites attim. Rakamlara kendim bile inanamiyorum:) isteyince oluyor demekki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick666 -- 11 Nisan 2011; 14:28:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

    Protec diye bir katki var siddetle tavsiye ederim servise bir sor istersen


    Protec'i ilk defa duydum. Servisler katkı maddeleri konusunda biraz ön yargılı diye biliyorum ilk fırsatta bilgi alacağım konu ile ilgili. Teşekkürler
  • bu katkıyı ben direk servisten aldım zaten servis tabsiyesi ile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

    bu katkıyı ben direk servisten aldım zaten servis tabsiyesi ile.


    Peki katkı'nın asıl amacı yakıt tasarrufu mu yoksa performans artışı mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmk

    quote:

    Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

    bu katkıyı ben direk servisten aldım zaten servis tabsiyesi ile.


    Peki katkı'nın asıl amacı yakıt tasarrufu mu yoksa performans artışı mı?

    2 side degil tamamen yakit sistemi temizligi amacli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK


    quote:

    Orijinalden alıntı: cmk

    quote:

    Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

    bu katkıyı ben direk servisten aldım zaten servis tabsiyesi ile.


    Peki katkı'nın asıl amacı yakıt tasarrufu mu yoksa performans artışı mı?

    2 side degil tamamen yakit sistemi temizligi amacli


    anladım hocam teşekkürler, benim sıkıntıma ilaç olacağa benziyor.
  • katkıdan sonra ciddi performans artışı gördüm düzlükte 160ta çatlayan araba 180 190 gibi hızlarda nazlanmaya başladı tekrardan.
    tabi bütün bu şikayetlerim opetin mazotundan sonra başlamıştı. onu da bildireyim.
  • Söylediğine göre oldukça işe yarayan bir ürün olmasına karşın ankara'da aradığım 2 opel servisi (Opis ve Opal) bu üründen tamamen bi-haber =) Opis ne marka olduğunu anlamadığım başka bir ürün olduğunu, Opal ise ellerinde Berner marka yakıt sistemi temizleyici ürün olduğunu söyledi. Fiyat olarak ise her ikisi de 30 tl..

    Hcam sen ne kadara almıştın acaba bu ürünü en azından fiyat kıyaslaması yaparak, çok doğru olmasa da bir kıyaslama yapabiliriz belki...
  • bende 30 lira civarında bir ücrete almıştım.
    bu kimyasal aynı zamanda carbon clean solüsyonu olarak geçiyor ama turbo dizellerde carbon clean pek önerilmiyor. enjektörlerin contalarını yakıyormuş sek olarak bu yakıtla çalışırsa o yüzden bir depo motorinle karıştırılması tavsiye ediliyor ben yaptım çok güzel oldu.
  • Hocam canın sağolsun, olmadı satar sana yeni bir araba alırız :)
    Ben bir ara sanayiye gidersem sorayım. bizim dükkanın yanındaki komşu satıyor katkı ürünleri. Double Up mıydı neydi bir şey vardı ama.
    Görüşmek üzere

    quote:

    Orijinalden alıntı: cmk

    Söylediğine göre oldukça işe yarayan bir ürün olmasına karşın ankara'da aradığım 2 opel servisi (Opis ve Opal) bu üründen tamamen bi-haber =) Opis ne marka olduğunu anlamadığım başka bir ürün olduğunu, Opal ise ellerinde Berner marka yakıt sistemi temizleyici ürün olduğunu söyledi. Fiyat olarak ise her ikisi de 30 tl..

    Hcam sen ne kadara almıştın acaba bu ürünü en azından fiyat kıyaslaması yaparak, çok doğru olmasa da bir kıyaslama yapabiliriz belki...
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.