Bildirim
Opel Corsa Otomatik Yakıt Tüketimi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Ben de Astra 1.3 Cdti easytronic var
1. ve 2.viteslerde 15-20 arası gidip geliyor anlık tüketim olduğu için öyle mesela uzun yolda tam fabrika verisini tutturabiliyorum.
Ortalama tüketime bakmanızı öneririm -
İner ama ş.içi yakıt tüketimi fazla a14xel kodlu motorun otomatik şanzımanla pek uyumlu olduğu söylenemez yakıt konusunda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tietze -- 14 Şubat 2014; 21:47:49 > -
quote:
Orijinalden alıntı: thecaliph16
1. ve 2.viteslerde 15-20 arası gidip geliyor anlık tüketim olduğu için öyle mesela uzun yolda tam fabrika verisini tutturabiliyorum.
Ortalama tüketime bakmanızı öneririm
hocam anlık dediğim ortalama zaten , anlıkta 16 falan diyor tam kafayı yedirmelik. -
quote:
Orijinalden alıntı: Tracy-Mcgrady
quote:
hocam anlık dediğim ortalama zaten , anlıkta 16 falan diyor tam kafayı yedirmelik.
Mesajınızda Anlık demişsiniz de . Ben de Opel in otomatiklerini pek sevmiyorum bundan sonra da Opel alırsam asla otomatik almam . Beşiktaş'tan sonra kanser ettiren tek şey
Siz de alışınca araca o tüketim daha da düşer.
-
quote:
quote:
quote:
hocam anlık dediğim ortalama zaten , anlıkta 16 falan diyor tam kafayı yedirmelik.
Mesajınızda Anlık demişsiniz de . Ben de Opel in otomatiklerini pek sevmiyorum bundan sonra da Opel alırsam asla otomatik almam . Beşiktaş'tan sonra kanser ettiren tek şey
8 e iner mi sizce?
-
quote:
quote:
quote:
quote:
8 e iner mi sizce?
Üzülmeyin.Arac henüz çok yeni.5000 km den sonra tam olarak belli olur.Ama opelin otomatikleri biraz yakar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gaza çok yavaş bas kardeş sekize inmeyeceğine eminim ama on litreyi yakalayabilirsin. Şehir içi dizel otomatikler ortalama 8 yakıyor çünkü. -
taklaya geldik yorumlara bakılırsa -
şehir içi 10 lt yakıyor. 1.4 otomatik corsa, 4 ileri şanzımandan kaynaklanıyor sanıyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: kajmer88
Gaza çok yavaş bas kardeş sekize inmeyeceğine eminim ama on litreyi yakalayabilirsin. Şehir içi dizel otomatikler ortalama 8 yakıyor çünkü.
Hyundai hariç otomatik dizel 8 litre yakan orta sınıf araç görmedim.Fiesta 1.6 ps bile şehir içinde yaktığı max 7.5 litre.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Keomaa
quote:
Orijinalden alıntı: kajmer88
Gaza çok yavaş bas kardeş sekize inmeyeceğine eminim ama on litreyi yakalayabilirsin. Şehir içi dizel otomatikler ortalama 8 yakıyor çünkü.
Hyundai hariç otomatik dizel 8 litre yakan orta sınıf araç görmedim.Fiesta 1.6 ps bile şehir içinde yaktığı max 7.5 litre.
Kısa mesafe ve yokuş yukarı İstanbul da imzamdaki araba 2300km de şuanda ortama 8.5lt/100km.(fabrika verisi 7.2).Uzunyolda Dilovası-İstanbul arası eve 4.2lt/100km ortalama ile geldim.
Aşağıda iki farklı 1.5 edc Fluence kullanıcısı şehir içi kısa mesafelerde 10lt ve 9lt lerden bahsetmiş.
http://www.renaultclubtr.com/forum/fluence-kulubu/95004-1-5-dci-edc-yakit-tuketimi.html
Fiesta için 7.5 demişsin ama 13lt örnekleri de var biraz araştırırsan.(roxymarley nicli arkadaşın verisi,8 Şubat 2014; 10:55:00 )
http://forum.donanimhaber.com/m_77024979/tm.htm
Herkesin kullanım koşulları bir değil,İstanbul trafiği kısa mesafelerde kullanım koşuluyla(ortamala hız 25km ve altı) dizel otomatik 7lt/100km,benzinli otomatik 10lt/100km den aşağı yakmaz bence.Yazın 1 lt daha düşebilir bu değerlerden.
-
Yakıt tüketimi hesaplamalarında istanbul ayrı tutulur.Sıkışık izmir trafiğinde ortalamam benzinli otomtik fiesta ile 7.5 litre.13 litre ortalama için yanlışlıkla manuelde kullanmayla olur heralde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Merhaba , 1.4 100 beygir , Opel Corsa otomatik aracımız var , 200km de şuan. 200km de deponun yüzde 60 ı bitti. Anlık yakıt tüketiminr 13,6/100km diyor. yani 45 litre tam depoyla ancak 400 km yol yapabilicez. Fabrika verilerinde şehir içi 8 litre yakar diyor . İner mi bu ne olur?
O şanzımanın vites oranları iyi belirlenmediği için 1,4 motorda çok yaktığını duymuştum neden Aveo almadınız?Burada bir arkadaş 1,4 motorlu 2010 Astra h ile çok daha az yaktığını söylemişti geçen hafta -
23bin kilometrede 2012 1.4 100 hp otomatik corsa var bizde. Ortalama yakıt tüketimi ağırlıklı olarak şehir içi 8.6 lt/100 km. Ortalama hız 28 km/sa.
Günlük toplam seyahat süresi ortalama 2 saat kadar ve bunun 1 saati trafikte dur kalk. Yazın okullar kapanınca 8.3 lt/100 km gibi birşeylere düşebiliyor. Sürüş stilim pratik fakat soluk alabileceği yerlerde sıkıştırmadan, kulak sürekli devir saatinde.
Uzun yolda fazla sıkıştırmadan, çok daha kaplumbağa gibi gitmeden 7.2-7.5 lt/100 km.
Ağırlıklar ise ben 120 kg., hanım da 60 kg vardı. Yolun yarısında tekim araçta.
Sonuç: 4 metre olması nedeniyle ve yokuşlarda sıkıntısız olması nedeniyle şehir içi kullanımından oldukça memnunum ama yakıt tüketimi fazla, yokuşlarda 60-70 beygirlik dizellerin bile tacizi sıkıcı. -
bende 1.2 easytronic var şehir içi 9 lt yakıyorum 1.2 motor için çok bence sakinde kullanıyorum aracın tüm bakımlarıda yapıldı ama inmiyor aşağıya
1.2 easytronic böylemidir bilmiyorum ama bende yokuş kalkış asistanı var bu yakıt tüketimini etkiliyormu acaba çünkü 1.2 motor ve sakin kullanımda 9 lt çok geliyor bana
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X