Şimdi Ara

Opel astradan sonra Ford focus nasıl olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anki kullandığım araç astra 2007 model twinport easytronic şanzıman benzinli bir araç. Bu aracımı satıp başka bir araç alacağım. Ford focus ile ilgileniyorum. 2012-2013 modelleri. Otomatik olmasını istiyorum. O yüzden sadece benzinli seçeneğim var sanırım. Kafama takılan sorular şunlar yardımcı olursanız sevinirim.

1- Şanzımanı tam otomatikmidir yoksa yarı otomatikmidir ve sorunlumudur? (vites geçişlerinde sarsıntı hissetme veya arıza yapma gibi)
    2- Lpg takılabilmesi için uygunmudur?
    3- Belli bir kronik sorunu varmıdır?
    4- Bu aracı tavsiye ederseniz hangi tipini önerirsiniz bana (titanium, trend, style)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batlı -- 11 Ocak 2016; 11:58:49 >

• yıllardır dizelini kullanıyorum.

kronik arızası yok. fites geçişleri çok yumuşak. lpg'ye uyumlu diye biliyorum. fakat yüksek beygirli almakta fayda var. arkadaşımda benzinli focus var. ben haftanın 6 günü aracımı kullanıyorum. ayda 300tl yakıyorum. o da benim gibi işe gidip geliyor, cafeye, sinemaya vs. gidiyor. haftanın 3 günü kullanmasına rağmen aylık yakıt masrafı 500 liraymış. bu araç benzinde yakıt tüketimiyle üzebilir. lpg'yi düşünmek doğru tercih.

bu aracın boş modelini almayın. trend boş modeli. bir kere kesinlikle hız kontrol olmalı. uzun yol eziyete dönüşmesin. titanium full versiyonu. style ve titanium arasında bütçeye göre tercih yapmak lazım.

bazı arkadaşlar süspansiyonlar sert, yolun hatalarını hissettiriyor dese de katılmıyorum. kasis, çukurlarda orta-yumuşak bir etki var. daha sert süspansiyonlu araçlar kullanmıştım.
  • Ayni durumdan yani bende astra h easytronik ten focus 2 makyajlı otomatik e geçtim . resmen essekten indim ata bindim. Kesinlikle tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şanzıman çift kavramalı Powershift. Easytronic'ten sonra çağ atlatır size.

Kronik sorunu bildiğim kadarı ile yok.

LPG'ye de uyumlu diye biliyorum. Aynı motora sahip eski kasa Mondeo'lara LPG taktıranlar var baya.
  • Ford Focus, Opel Astra'dan daha klas, daha kaliteli, daha iyi yol tutan bir araçtır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhdmr

Ayni durumdan yani bende astra h easytronik ten focus 2 makyajlı otomatik e geçtim . resmen essekten indim ata bindim. Kesinlikle tavsiye ederim

focus 2 makyajlı dediğiniz hangisi oluyor. hangi yıllarda çıkan araç?benzinli titanium mu?
  • 2013 çıkışlı trendx dizel sedan focus var bizde.kafana takılan bişey varsa sor.araç dizel olduğu için çok iyi bir tüketim değeri var.araç gayet sessiz ve güzel yol tutuyor.uzun yolda hız sabitlemeyide açtınmı çek ayağı gazdan efil efil git.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel astra mi ford focus mu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dar olur. gerisi hakkında yorumum yok.
  • Lpg ile uzun sureli uyumlu degil. Yani 50bin km lpg ile yolculuk yaptiktan sonra ilginc seylerle karsilasirsiniz. Ama motora tup takiliyor o yonden uyumlu.
    Ä°kincisi powershift saglam bir sanzuman degil basinizi agirtabilir. O yuzden mumkunse manuel bakin. Onun disinda trend kesinlikle cok bos ama style paket idealdir onu alabilirsiniz. Ama her durumda da astradan sonra farki sizde hissedeceksinizdir focus cidden kaliteli bir arac

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • subapları magnezyum, 70 bin km sonra eriyor, 1200 1300 tlye yaptırıyorsunuz paşalar gibi biniyorsunuz. lpgye uyumlu yani
  • Astra öneririm. Otomatik sorunsuzdur ama bastınız mı her tam otomatik gibi fazla yakar ki özellikle benzinli olması da etken. Yol tutuşu gayet iyidir. 1.3 CDTİ kullandım çoğu kez, virajlarda güvensiz hissettirdiği olmadı, yağışlı havada bile. Son olarak, tasarım konusunda bırakın Focus'u K kasa bile J den iyi değil.
  • Valla şirket aracım focus 3 trend x 1.6 tdci iyi güzel kaçıyor ivmeleniyor konforuda güzel ama bence bu kadar övülen buram buram lüks kalite tarafı pek yok belki titanium daha janjanlıdır ama trend donanım alıp hayal kırıklığı yaşamayın sonra. Heleki Astrayı j kasa alırsan watt's bağlantı + esp ile kafa kafaya yol tutuyorlar
  • İlanlara baktığımda otomatik olarak da var yarı otomatik de var. Bu araçların bu modellerde (2012-2013) tam otomatik şanzımanlısı varmı gerçekten yoksa bu arkadaşlar yanlış mı işaretlemişler ilanı koyarken?
  • batlı B kullanıcısına yanıt
    Makyajlı 2008 ve sonraki oluyor 2011 yilina kadar. 2008 modellerde makyajlı makyajsız karisik satildi özellikle makyajlı kasa farlardan net şekilde ayirt ediliyor.

Focus 2 otomatik lpg de 1 litre fazla yakar yani km de 2 kuruş fazla yakarsin ama sorun sifir, Ariza sifir,yolda kalma bozulma derdi yok. Ben sanziman yonunden saglamci ve elektronik oyuncaklari seven biri olduğum için focus iki titanium otomatik aldim kafam rahat.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhdmr

Makyajlı 2008 ve sonraki oluyor 2011 yilina kadar. 2008 modellerde makyajlı makyajsız karisik satildi özellikle makyajlı kasa farlardan net şekilde ayirt ediliyor.

Focus 2 otomatik lpg de 1 litre fazla yakar yani km de 2 kuruş fazla yakarsin ama sorun sifir, Ariza sifir,yolda kalma bozulma derdi yok. Ben sanziman yonunden saglamci ve elektronik oyuncaklari seven biri olduğum için focus iki titanium otomatik aldim kafam rahat.

Peki 2012 2013 modellerin otomatik şanzımanları nasıl. Sorun çıkartabilirsiniz?

• 1-Powershit çift kavramalı bir şanzımana sahip.
    2-LPG uyumludur.
    3-Kronik sorunu yok.
    4-Titanium
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

Valla şirket aracım focus 3 trend x 1.6 tdci iyi güzel kaçıyor ivmeleniyor konforuda güzel ama bence bu kadar övülen buram buram lüks kalite tarafı pek yok belki titanium daha janjanlıdır ama trend donanım alıp hayal kırıklığı yaşamayın sonra. Heleki Astrayı j kasa alırsan watt's bağlantı + esp ile kafa kafaya yol tutuyorlar

Aynen dediginiz gibi aslinda...

Trendle titaniumlar arasinda korkunc farklar var.

• İlanlara baktığımda otomatik olarak da var yarı otomatik de var. Bu araçların bu modellerde (2012-2013) tam otomatik şanzımanlısı varmı gerçekten yoksa bu arkadaşlar yanlış mı işaretlemişler ilanı koyarken?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.