Şimdi Ara

OPEL ASTRA L 2022 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.564
Cevap
148
Favori
340.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam araç eli kulağında olduğu belli , neden halen satmadınız? Ne zaman gelmesini bekliyordunuz da aracı satmadınız?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim aracım da Mayıs'ın ilk iki haftası gelecek gözüküyor. Elegance + PPP Vulkan gri. Daha önce paylaştığım fiyattan daha da ucuza alacağım. Lâkin ben de aracımı satmadım daha, ST bana araç gelmesine 10 gün kala size bilgi vereceğim o zaman satarsınız dedi.

• Araç piyasası hareketli şu an, saçma yüksek fiyatlara koymazsanız ve aracınız da bilindik bir araçsa hızlıca satabilirsiniz. Ayrıca eğer aracınız temizse arabamcom trink sat ve vavacarstan son çare için eksper randevusu almak da mantıklı olabilir. Ben satamasaydım arabamcoma verecektim 1.5 ay önce

• Aslında şöyle benim aracım normalde Nisan 2. hafta gelecek denmişti ama Mayıs 2. haftaya kaldı. İlana koyduğum günün akşamında aracımı almaya geldiler sabah için sözleştik şansa o arada ST aradı ve aracınız Mayıs'a kaldı isterseniz satmayın dedi. Ben de alacak arkadaşa söyledim sağ olsun anlayışlı çıktı ben de aynısını yapardım dedi helalleştik. Dediğiniz gibi piyasa çok hareketli özellikle araçlar temizse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-02DD144C2 -- 17 Nisan 2023; 15:40:57 >
  • Hayırlı olsun, kazasız belasız iyi günlerde kullanın.

Satın almış olduğum Opel Astra Gs paket araç ile yaklaşık 3000 km'yi devirdim. Almak isteyen veya alan arkadaşlar içim deneyimlediklerimi aktaracağım.

Biraz uzun bir paylaşım olacak.

Öncelikle satın alma süreci ile alakalı bilgi vermek istiyorum.
    Çoğumuz gibi ben de uzun süre sıfır araç aramış ve bulamamıştım, bulduklarım da ya liste üzeri fiyat istiyor ya da takas şartıyla mevcut aracıma 100k kadar düşük fiyat teklif ediyorlardı.
    Sonrasında daha bulunabilir olduğu için Peugeot 308 e niyetlendim fakat Ankara bayilerinin açgözlülüğü sebebiyle farklı arayıştayken @per se isimli arkadaşın sıfır araç konusunda, Astra'yı liste fiyatından anlaştığını öğrenerek rotayı Astra'ya çevirdim. Bir çok bayi aradıktan sonra İstanbul Mepa bayisinden Şubat sonu teslim Mavi bir gs olduğunu öğrenince hemen kapora yolladım. Bu süreçte astra araçlar eksik donanımla gelebildiği için, araç geldiğinde kontrol edip faturalandıracağını belirtti satış temsilcisi arkadaş.
    Liste fiyatından ufak bir ikramla, sadece kasko-sigorta taahhüdüyle anlaştık. (Kasko ve sinirsiz imm policesiyle 7.200 lira, sigorta ise 3.400 TL oldu. 3. Basamaktayim ve kamu calisaniyim)
    Şubat sonu dendiği için o ara kendi aracımı sattım fakat sevkiyatlarda sorun olduğu bilgisiyle belirsiz bir durum oluştu. Aracımı sattığım için de mağduriyet yaşadım.
    Sonrasında Opel Türkiye ile iletişime geçerek kayıt oluşturdum. 15 Mart'da gümrüğe giren araç 26 Mart'da bayiye teslim oldu, ben de 28 Mart'da teslim aldım.

Öncelikle aracın yalıtımını çok beğendim. Önceki Leon aracımdan daha başarılı buldum. Trim sesi şu an için yok, sonrasında ne olur bilemiyorum.

Yol tutuşu çok başarılı. Sert virajlarda çok zorlarsanız kafadan kayma eğilimi gösterebiliyor ama arkayı bırakmıyor. 18 inch jantlar ve 40 yanak lastikler konforu törpülese de genel anlamda tam konfor-performans değerlerinin ortasında diyebilirim.
    Arka torsiyon fakat emp2 platformu sebebiyle genel sürüşlerde hissetmiyorunuz. Kasislerden yanal geçişlerde farkediliyor.

40 yanak lastiği olan bir araçta stepne olmaması bence büyük risk, hele ki bizim yollarda. Kısa zamanda edineceğim.

Performan olarak da deneyimlediğim 1.0 tsi ve 1.5 tsi 150 ps olan araçların arasında bir yerde diyebilirim.
    Beklentimi karşıladı. Çok performanslı bir araç değil, hantal da değil. Yüksek beklentiyle yaklaşırsanız hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

Şuan için Ankara' içi yakıt ortalaması 6.8 litre. Normal mod'da kullanıyorum. Ortalama hız 38 km.

Eat8 şanzımanı beğendim. İstanbul dönüşü 3 saat dur-kalk trafikte bile bir kararsızlığını hissetmedim. 2 kez kasisde yavaşladığımda, 2 den 1 e düşüşte hafif bir vuruntu hissettim sadece. O da sorun değil benim açımdan. Çok rijit bir şanzıman. Sorunsuzluğuyla da ünlü.
    Fakat motor freni kullanamıyorsunuz, sürekli salınım modunda olan bir şanzıman. Klasik otm'ler gibi bir eğim modu olmasını isterdim.

Adas sistemleri çok başarılı. 360 kamera çok kolaylık sağlıyor. Beğenmediğim kısmını aşağıda yazacağım.

Malzeme kalitesi olarak da premium sınıfa kafa tutabileceğini düşünmüyorum. Ortalama bir psa kalitesinde. Sürücü paspası topuk kısmına gelen yerler 2000 km de delindi :)

308 ile kıyaslarsak zaten hemen hemen aynı araçlar. Tasarım ve ufak tefek donanım farkları bulunuyor.

İntellilux farlar nefis, 308 de normal matrix led far bulunuyor.
    Elektrikli, hafızalı koltuklar. (bazı gs lerde eksik donanım olarak gelebiliyor, alırken dikkat etmek gerek)
    Isıtmalı ön camlar gibi artıları bulunyor.

Eksi olarak da Sürücü bilgi ekranı çok yetersiz, kişiselleştirmeye çok uygun değil. Pure Panel Pro ile düz cam şeklinde gelse de içerik de değişen bir şey yok. 308'de kadran çok daha iyiydi.

Araca komple ppf kaplama ve ön iki cama %35 uv cam filmi yaptırdım. Ppf konusunda çok fazla düzenbazlık mevcut. Malzemeyi tanımak ve işçiliğe güvenmek gerek. Benim yaptırdığım tam poliüretan ve tpu malzeme (thermo poliurethan) 190 micron.
    Koltuklara wurth doseme koruma ve camlara nasiol glass shild kendim uyguladım.

Gelelim memnuniyetsiz olduğum konulara.

En başta müzik sistemi REZALET, son zamanlarda daha kötüsünü görmemiştim. Efsaneleşmiş Astra J kasa'nı yanından geçemez. Odyofil değilim fakat biraz yüksek sesle kaliteli müzik dinlemek istiyorsanız asla memnun etmez.
    Sesler patlamasın diye 22'den sonra işlemci sesi kısıyor. Sesi açmak isterken kısıyorsunuz resmen.
    Dsp'li bir sistem yaptıracak gibiyim.

Hız sabitleyici modunu (adaptif den bahsetmiyorum) yalın bir şekilde kullanamıyorsunuz. Ayardan mesafeyi kısaltmanıza veya araç algılamayı kapatmanıza rağmen önde araç algılarsa otomatik fren yapıyor. Şerit takip ve ortalamayı şehir içinde her bindiğimde kapatıyorum, sürekli müdahale ediyor.

Öcelikle ben bu aracın Pdi'dan nasıl geçtiğini anlamadım.

Silecekler çok kötü durumdaydı, sağanak yağışta izlerden yolu göremedim İstanbul dönüşü. Servis değiştirdi

İç piano black lerin geneli çizik içindeydi, detailing firması halletti.

Aracın trim montajı genelde sorunlu, bazı parçalar hizalanmıyor. Hatta ilk aldığımda start-stop paneli ve direksiyon altı plastiği oturmamıştı, tırnakları tutmuyordu.
    Arka bagaj kapağının içine tırnak düşmüş, tıkır-tukur oynuyordu. Servis hepsini halletti.

Aracın altı bomboş, plastik bir muhafaza bile yok. 308'de de aynı durum vardı. Metal taktırmak istemedim, plastik de henüz bulamadım.

Motor içinde bi beyine giden kablolar resmen açıkta, parça eksik sandım başta fakat arkadaşın aldığı 408'de de durum aynı.

Aracın boyası her psa da olduğu gibi puslu. Sol arka kapı içinde boya hatası var, astar görünüyor.

Genel olarak artı ve eksileriye objektif olarak değerlendirmeye çalıştım.

İyiye iyi, kötüye de kötü demek gerekiyor.

Herkese kazasız sürüşler dilerim.

Saygılarımla.

OPEL ASTRA L 2022

OPEL ASTRA L 2022

OPEL ASTRA L 2022

OPEL ASTRA L 2022

OPEL ASTRA L 2022

OPEL ASTRA L 2022

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justery -- 18 Nisan 2023; 13:46:26 >

• justery kullanıcısına yanıt
    İyi günlerde kullanın , çok aydinlatici yorumlarınız içinde ayrıca teşekkürler .

Ben de hala beklemedeyim ve can sıkmaya başladı , bugün yarın tıra yüklenir denile denile şimdi de bayram sonuna kalabilir deniyor . Ya sabır .

Merhaba, çok teşekkürler detaylı anlatım için. Aracınız çok güzel duruyor kazasız belasız kullanın, nazar değmesin.

Ben en çok aracın altındaki açıklık ve kabloların açıkta olmasına takıldım. Diğerleri halledilebilir şeyler olarak görüyorum ama nasıl olur da karter koruma gelmez anlamıyorum. Kabloların da o kadar açık ve dolanmış şekilde olmaması gerekir diye düşünüyorum.

Ses sistemi konusuna gelince gerçekten bu konuyu çok merak ediyorum. Ben hiç premium ya da B segmenti üzerinde herhangi bir araç sahibi olmadım sırasıyla 2016 ve 2020 icon clio sahibiydim 2016 olanın rezaletti ama 2020 olanın ses sistemi gayet güzel(ilk üretimlerde arkalar ve önler 16lık geldi bunun etkisi olabilir). Fakat Astra gibi bir araçta nasıl ses sistemi kötü olabilir aklım bunu da almıyor. Sürüş zevki ve kalite algısı için önemli bir şey ses sistemi. DSP ile müdahale edilebilir ama hoparlör kalitesi de burada önemli, alt ve üst frekanslarda DSP ile iyileştirme alınabilir ama orta frekanslarda zor. Nasipse Mayıs'ın 2. haftası gibi teslim alırım diye düşünüyorum gerçekten ilk deneyeceğim şey ses sistemi olacak gibi :) İzlediğim testlerde ses sistemine kötü demiyorlardı ama bu araçlar 2022 model tabi, acaba 2023 modellerde bir maliyet düşürme mi yapıldı hoparlörlerde.

Bir de teslim alacağım araç Elegance, 17" ile konforu merak ediyorum 18 ile bile fena değildi 17 eğer puf puf olursa gerçekten puanım artar.

• justery kullanıcısına yanıt
    Ankara'ya yağmurlu havada dönüşte silecekten yakınmanızı unutmuyorum, çok şaşırmıştım, aldığınız araçta mı ayrı bir durum yoksa genelde mi öyle yakında belli olur.

Öncelikle c4, mokka, c3 aircross, corsa.. Hepsini kullanmış biri olarak şunu belirtmek isterim. Kablolar hepsinde aynı durumda ve hiçbirinde alt muhafaza mevcut değildi.

Boya durumu ise bazı PSA araçlarda kapı iç kısımlarında sizinki gibi durum oluyor,ama bana hiç denk gelmedi. Bej renginde c3 aircross aldığım sırada arkadaşım da beyaz almıştı, kapı içlerinde baya baya boya yoktu astar renginde idi.

Detaylı ve objektif yorumunuz için teşekkürler, aydınlatıcı ve direkt birinci kaynaktan bu denli net bilgi alabildiğimiz için şanslıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-02DD144C2 -- 18 Nisan 2023; 12:59:52 >
  • Kemirgen vb rahatça girebilir, yalıtım ve rüzgar direncini negatif etkileyebilir. Çok garip gerçekten, mutlaka bir koruma bulup takılmalı diye düşünüyorum bu işlemi yaptıran olursa buradan paylaşırsa çok iyi olur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ankara’da iseniz gelip deneyebilirsiniz. Son sesi 2017 cliodan cok daha dusuk. Dsp tek basina yeterli olmayacaktir, hoparlor degisimi sart. Guncelleme ile bu son ses olayina mudahale edilebilir diye dusunuyorum fakat ugrasacaklarini da sanmiyorum.

Elegance ile gelen 17 jantlari ben daha cok begeniyorum. Hatta bulursam bir takim alacagim.

Ufak tefek seylere cok takilmiyorum. Her aracin eksi ve arti yonleri var. Ben 1.2 puretech ve eat8 kombinasyonunu begendigim, Astra donanimini ve satis prensiplerini daha ahlakli buldugum icin Opel’i tercih ettim.

• Tesekkur ederim. Oncelikle karter kuhafaza almak gerekiyor. Fb grubunda bir arkadas suya girdiginde direksiyon korugunden gelen sesi paylasmisti. O da muhafaza olmadigi icin cok su aldigini dusunuyordu.

Açıktaki kablolar çok komik duruyor rengarenk :)) bomba imha ekibini çağırasım geldi

Şikayetler genel olarak son nesil psaların ortak şikayetileri. Standart ses sistemi kalitesizliği, boya ve işçilik hatalarıyla özdeşleşti psa ne yazık ki. Bir arkadaşın 2022 model 3008'i cam tavandan su sızdırdı. Başka bir arkadaşın 2021 3008'ine bindim, ön konsoldaki işçilik hatalarına inanamadım. Parça birleşim yerleri hep sıkıntılıydı. Aslında sadece işçilik değil mühendislik hatası da olabilir bu.

Benim de hibrit toyota chr'dan sonra araç yenileme amaçlı geçmeyi düşündüğüm bir model astra ancak bu işleri takıntı yapabilirim belki. İyi düşünmem lazım. Önceki araçlarım bir önceki kasa leon ve sportage. Tasarıma önem verdiğim buradan bile belli oluyor ve astra bunu çok rahat bir şekilde sağlıyor. Seçimden sonra bakacağız artık.

Açık ve aydınlatıcı yazı için teşekkürler, iyi günlerde kullanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• applev kullanıcısına yanıt
    E bir urun almissiniz ve taahhut edilen surede almak istiyorsunuz, bunun sorgulanmasi asil sacma olan. Neyse tez vakit kavusmaniz dilegiye..

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.