Şimdi Ara

Opel Astra H Kasa hakkında Bilgisi olan (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
71.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: jackalwile

2. eli canlı mı bu araçların 2005-06 1.6 otomatik benzinli almayı düşünüyorum cosmo istiyor gönül ama 30 binden aşağı yok doğru düzgün araba elegance alacağız sanırım sorularım

1.6 otomatik benzinli araçların şanzıman durumu nedir saniye yatmayalım

lpg zaten hantal olduğunu tahmin ettiğim otomatiği ne hale getirir kullanan var mı ?

en önemliside satmak istediğim zaman 5 ay ilan da durur bir kişi aramaz mı yoksa honda toyota kadar olmasada piyasası olan bir arabamı ?

Bende 2007 model var şu an son 1-2 ay daha kullanıp satacağım.1,5 yıldır kullanıyorum hemen hemen, Cosmo donanımı aracım yok yok diyebilirim.Donanım yönünden çok zengin mutlaka Cosmo alın.İkinci eli gayet iyi, Astra'lar çabuk satılan araçlar.
    Şanzıman sorunlu değil ama vites geçişlerini hissettirir.
    Araç hantal değil ama hantal olmaması için gaza basmanız gerekiyor.Bu da yakıt tüketimini arttırıyor.
    150-200 ( en düşük 120 ) hp bandında araçlar kullandığım için önceden araç bana performans olarak çok zayıf geliyor bu yüzden sürekli köklüyorum gazı tabiri caizse.Bu da tabi anlık sürekli 30 litre tüketim olarak geri dönüş yapıyor bana.Ortalama 10 litre tüketimim var, trafikte falan 13 yakıyorum.
    Tabi bu benim kullanış tarzım ve sport modu genelde kullanırım, yani ekonomi odaklı kullandığınızda bu değerleri elde etmezsiniz.Ama benim gibi performanssız araçlara tahammülünüz yoksa gaza abanır bu değerleri elde edersiniz .Lpg performansı fazla etkilemez.Sırf ekonomi odaklı düşünenler Lpg takabilir ama fazla performans beklenmesin bu araçtan ekonomi yapacaksanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

quote:

2. eli canlı mı bu araçların 2005-06 1.6 otomatik benzinli almayı düşünüyorum cosmo istiyor gönül ama 30 binden aşağı yok doğru düzgün araba elegance alacağız sanırım sorularım

lpg zaten hantal olduğunu tahmin ettiğim otomatiği ne hale getirir kullanan var mı ?

en önemliside satmak istediğim zaman 5 ay ilan da durur bir kişi aramaz mı yoksa honda toyota kadar olmasada piyasası olan bir arabamı ?

Bende 2007 model var şu an son 1-2 ay daha kullanıp satacağım.1,5 yıldır kullanıyorum hemen hemen, Cosmo donanımı aracım yok yok diyebilirim.Donanım yönünden çok zengin mutlaka Cosmo alın.İkinci eli gayet iyi, Astra'lar çabuk satılan araçlar.
    Araç hantal değil ama hantal olmaması için gaza basmanız gerekiyor.Bu da yakıt tüketimini arttırıyor.
    150-200 ( en düşük 120 ) hp bandında araçlar kullandığım için önceden araç bana performans olarak çok zayıf geliyor bu yüzden sürekli köklüyorum gazı tabiri caizse.Bu da tabi anlık sürekli 30 litre tüketim olarak geri dönüş yapıyor bana.Ortalama 10 litre tüketimim var, trafikte falan 13 yakıyorum.
    Tabi bu benim kullanış tarzım ve sport modu genelde kullanırım, yani ekonomi odaklı kullandığınızda bu değerleri elde etmezsiniz.Ama benim gibi performanssız araçlara tahammülünüz yoksa gaza abanır bu değerleri elde edersiniz .Lpg performansı fazla etkilemez.Sırf ekonomi odaklı düşünenler Lpg takabilir ama fazla performans beklenmesin bu araçtan ekonomi yapacaksanız.

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim öncelikle ben 1.4 77 hp puntodan buna geçiyorum puntodan kötü olamaz heralde ama Allahı var punto manuelde olmasının etkisi olabilir tabi hiç bir yokuşta bırakmadı beni bu araca o konuda güvenebilirmiyim bayırda kalırmıyız.

2. olarak hız yapmak amacında değilim otobanda 120 130 gitsin radar olmadığını bildiğim yerlerde 160 170 i görsün yeter :) ama lpg önemli hergün işe gidip geleceğim 10 litre falan ocağıma incir ağacı diker :) lpg sıkıntı yaratıyor bu arabalarda diye okudum bu konuda bir bilginiz var mı acaba lpg bu motor için sıkıntımı lpg takınca bayırda kalırmıyım :)

• quote:

quote:

quote:

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim öncelikle ben 1.4 77 hp puntodan buna geçiyorum puntodan kötü olamaz heralde ama Allahı var punto manuelde olmasının etkisi olabilir tabi hiç bir yokuşta bırakmadı beni bu araca o konuda güvenebilirmiyim bayırda kalırmıyız.

2. olarak hız yapmak amacında değilim otobanda 120 130 gitsin radar olmadığını bildiğim yerlerde 160 170 i görsün yeter :) ama lpg önemli hergün işe gidip geleceğim 10 litre falan ocağıma incir ağacı diker :) lpg sıkıntı yaratıyor bu arabalarda diye okudum bu konuda bir bilginiz var mı acaba lpg bu motor için sıkıntımı lpg takınca bayırda kalırmıyım :)

Lpg uyumu hakkında tam bir bilgim yok.Lpg ile hiç işim olmadığından bilemiyorum.Ama lpgli kullanan çok fazla insan var bu aracı.Sorunlu olmasa gerek.
    Öyle bayırda falan kalma gibi şeyler söz konusu değil.Ama mesela 3 kişisiniz araçta, klima açık diyelim performans cidden en azından bana göre baya düşüyor, şarampole atasım geliyor kendimi .
    Ancak bu normal kullanıcılar için sıkıntı çıkarmaz.Benim gibi performanslı araç sevenler için sıkıntı.Dediğim gibi Sport modda benzini içmesine rağmen ben genelde Sport'ta kullanırım .

• quote:

quote:

quote:

quote:

Lpg uyumu hakkında tam bir bilgim yok.Lpg ile hiç işim olmadığından bilemiyorum.Ama lpgli kullanan çok fazla insan var bu aracı.Sorunlu olmasa gerek.
    Öyle bayırda falan kalma gibi şeyler söz konusu değil.Ama mesela 3 kişisiniz araçta, klima açık diyelim performans cidden en azından bana göre baya düşüyor, şarampole atasım geliyor kendimi .
    Ancak bu normal kullanıcılar için sıkıntı çıkarmaz.Benim gibi performanslı araç sevenler için sıkıntı.Dediğim gibi Sport modda benzini içmesine rağmen ben genelde Sport'ta kullanırım .

Alıntıları Göster

hocam ömrü hayatımda klimayı açmış adam değilim :) onlar sıkıntı olmaz performans için nasipse başka bir araçla işimizi görecez bu a noktasından b noktasına getirecek götürecel bir araç olacak ama diğer araç için zaten sanayide yatmam gerekeceği için bir de bunun için sanayide yatmak istemiyorum :) çok yardımcı oldun tekrardan teşekkür ederim

• Orijinalden alıntı: jackalwile

hocam ömrü hayatımda klimayı açmış adam değilim :) onlar sıkıntı olmaz performans için nasipse başka bir araçla işimizi görecez bu a noktasından b noktasına getirecek götürecel bir araç olacak ama diğer araç için zaten sanayide yatmam gerekeceği için bir de bunun için sanayide yatmak istemiyorum :) çok yardımcı oldun tekrardan teşekkür ederim

Rica ederim ne demek.

• LPGtwinport motorda ssorunludur. ayrıca 2009 sonrası herhalde LPG te tamamen uyumsuz subaplarla üretildi. bi ara garantili LPGli astra h sayisida yapildi. bayilere hangi yol olduğunu sormak lazım sanirim brc yi bayiler takiyordu bi ara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: druc

quote:

Orijinalden alıntı: 1905ARMADA

25 -30 bin lira arasında HB model Opel Astra H kasa düşünüyorum.

S1) H kasalarında çeşitli modeller var Twinport- Edition- Enjoy gibi bu modeller arasında kısaca ne gibi farklar var.

S2) Bu kasadaki bazı motor kodları var olduğunu Lpg ile ilgili sıkıntılar olduğunu araştırdım. Lpg ye uyumlu motorların üretim yılları hangi yıllar arasıdır.

S3) Fiyat / Performans olarak nasıl tavsiye eder misiniz? aşağı yukarı 1.6 motor olarak yakıt tüketimi diğer araçlara göre farklı olacağını düşünmüyorum. Şu an Getz kullanıyorum Güvenlik ve yol tutuş olarak standart seçim olur mu?

1.Twinport motorun adıydı 2004-2007 modellerde var. Sonrasında modelin adı ecotech oldu. Edition diye bir donanım h kasada yok. Sırasıyla Essentia-Enjoy-Elegance-Cosmo donanımları var. Elegance sonradan kaltı ve enjoy donanıma paket olarak eklenir hale geldi.

2.2007'den sonraki motor kodu XER ama LPG durumunu bilmiyorum.

3.F/P olarak yıllardır benim gözümde 1 numara araç.

Bende 2006 model astra h edition var simdi.edition yok demisin ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• taipedjie T kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim kadarıyla edition modeli j kasa ile geldi
  • quote:

Benim bildiğim kadarıyla edition modeli j kasa ile geldi

abi o zaman galiba turkiyede yok ,ben fransadayim var bende.sadece hiz sabitleyini direksiyondan menu 4 cam otomatik baskada biseyi yok ustunde. opel astra h edition 1.7 100hp dizel motor 2006model.1.7 dizelde yok turkiyede ama 1.7 bile biraz kucuk kaliyo 1.3 dizel lere Allah kolaylik versin,gercekten nasil kalkiyor araba.
  • taipedjie T kullanıcısına yanıt
    Şimdi oldu. Yurtdışında var uzun süredir edition modeli. Tr'de j kasa ile geldi.

Ben hep benzinli kullandım. Dizel aracım hiç olmadı.
  • quote:

Şimdi oldu. Yurtdışında var uzun süredir edition modeli. Tr'de j kasa ile geldi.

Ben hep benzinli kullandım. Dizel aracım hiç olmadı.

dogrudur kardesim ya ben yeni aldim uc gunmu ne oldu ama tekrar satisa koyacam hemen demeye basladim,pek hosuma gitmedi ya,surusu fena degil kasada dayanikli saglam gibi duruyor ama bu motor sesi yokmu traktor gibiymis ya oldurdu beni,turbo sesi duduk gibi.belki benzinlide yoktur fazla.birisi dedi ya bu ctdi motor isuzi motoru,bunlar cok sesli dedi,hatta biraz tamirciligi var kayis degistirirken motordada yaziyomus falan filan, ama sadece dizellermi yoksa 1.7 motorlarmi bilmiyorum cunku 1.9 dizellerede baska biri fiat demisti bana.gerci ben cok guvenirim japon motoruna ama sesi bi felaket.senin bi bilgin varmi surmusken taniyim bari arabayi ilk ve son opelim galiba. gercekten cok gurultulu motoru var olduyor beni,benim diger arabam reno modus tipsiz kucuk bisey ya onda boyle ses yok ya.astra koltugunu al ona koy on basar benim o kucuk modus.(gibime geldi)

• 2005 astra h kullaıcısı olarak buradaki arkadaşların çoğunun astra kullanmadığını ya da çok yakacak diye gaza basmadığını var sayıyorum. Astra station wagon var bende 1360 kg ruhsatta otomatik vites. Araba tabiri caizse yer uçağı. LPG de belirli kilometre sonra subabplarda sorun yaşayabilirsiniz ama onuda titanyum kaplamalı çelik subaplarla değiştirdiğinizde sorun kalmaz. LPG uyumu çok iyidir, benzinle mi LPG ile mi gittiğinizi anlayamazsınız. Ayrıca LPG de benzine göre 1, 1.5 Lt. daha az yakıt tüketir (yol bilgisayarı benzinde az abandığınızda 5. viteste 12 lt gösterirken LPG de 12 ltyi çok zor görürsünüz). Spor moda 2. viteste 100 ve 3. vitesde 140 görürsünüz varın gerisini siz düşünün. bayırlarda gaza abandığınız müddetçe (3. vitese çeker) gitmem demez yakıt artar sade biraz (bu da arabanın 1360 kg olmasından kaynaklanıyor). Örnek bolu dağı otoyolda tünele doğru hız sabitlemeye aldığında rahatlıkla 140-150 ile yokuş çıkarsınız ben dha fazla zorlamadım. Hız sabitleme diyorum çünkü bu araba uygun viteste gider devirden düştüğünde sen gaza basta bas gitmez ama uygun vitesi bulduğunda da zaptedemezsin. 120-130 km gibi hızlar basit hızlar olarak gelir, araba yola oturur hızı hissetmezsiniz. Çoğu arabanın gaz kestiği virajlarda siz gaza basabilirsiniz. Bir senede 20000 km yol yaptım gayet zevkle bindiğim bir araba. otomatik şanzıman geçişleri hissettirir ama vites geçişini gaza basmanızla siz ayarladığınız için problem değildir. Alıştığınızda rahatlıkla eliniz yerine ayağıınzla vites değiştirdiğinizi hissedeceksiniz.

Araba 4000 deviri geçtiğinde coşuyor (atmoferik motor kaynaklı) korkuyorsunuz altınızdan kaçacak diye. özellikle bayır yukarı çıkarken gaza abandığınızda uygun vitese alır (otomatik) virajlarda kendinize hakim olmalısınız yoksa zaptetmek zor oluyor.
    Alt devirlerde yanlış vites ile biraz cansız kaldığını kabul ediyorum ancak, uygun vites kullanımı ile kimse astraya cansız diyemez. Otomatikte kick off kullanıp da astra ya cansız diyen araba kullanmayı bilmiyordur.

160-170 ile çok rahat şekilde yolculuk yapacabileceğiniz bir araba. 1.6 atmosferik 105hp bir motordan verdiği performans gayet iyi. Gidip 176 beygir 2.0 dizellerle karşılaştıranlar onlara binsinler. Ama astra o arabanın peşinden rahatlıkla gelecektir.
    Donanım olarakda sizi memnun edecek bir araçtır. Fren konusunda hiç korkutmadı, her frene abandığım anda beklediğim meseafeden daha akısa sürede durdu veya yavaşladı (lastiklerim yeni ve fren bakımım tamdır).
    Aklıma gelenler bunlar, sorusu olanlara vakit buldukça yazarım.
    Arkadaşlarla aramızda bir espiri var (Kendi sınıfı için yazıyorum) Astra akar gerisi bakar :)

• hakimi H kullanıcısına yanıt
    Abicim bende 2005 h kasa astra otomatik düşünüyorum.Kafamı kurcalayan tek soru yokuş kalkış desteği varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: weritaserumok

Abicim bende 2005 h kasa astra otomatik düşünüyorum.Kafamı kurcalayan tek soru yokuş kalkış desteği varmı?

2007 üstü makyajlı kasalarda esp ve yokuş kalkışı standart donanım öncesinde olmaması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 66DoGaN38

quote:

Orijinalden alıntı: weritaserumok

2007 üstü makyajlı kasalarda esp ve yokuş kalkışı standart donanım öncesinde olmaması lazım.

eyvallah teşekkür ederim hocam
  • yokuş kalkış desteği yok balata iyiyken kısmen yavaş geri kaçar ancak yıprandıkça vitesli araçtan farkı kalmaz yokuşlarda, özellikle dik yokuşlarda ya el freni yada patinajla kalkış yapılır, ben 2 yıla yakın kullandım, çok verimli ve keyifli bir şanzıman değil tek iyi yanı manuele yakın yakıt sarfiyatıdır, 60 binde baskı balata değişimi ve sistem kontrolü gerektirir, alırken bakımlı olmasına dikkat edin derim bakımsızı araçtan soğutur.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.