Şimdi Ara

Opel Astra H Kasa 1.6 GTC vs 1.6 T GTC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Astra H kasa 1.6 GTC almayı düşünüyorum 2 Farklı motoru var 1.6 Olarak . 1.6 T ve Düz 1.6 . Birisi 115 hp diğeri 180 hp stock olarak. Sorum şu aralarında ne kadar performans farkı olur ? 1.6T ortalama 5-6 Bin TL daha pahalı bu parayı vermeye değer mi yoksa çok bi fark yok mu? Bir de bilen kullanan biri varsa son hızları ne kadar bu araçların söyleyebilirse sevinirim

• Ben kullanmadım bilmiyorum araçları ancak genel olarak konuşursam aracımın turbo ve 180hp olması için 5-6 bin farkı verirdim.
    Siz test ederseniz aradaki farkı anlarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burnrogue

Astra H kasa 1.6 GTC almayı düşünüyorum 2 Farklı motoru var 1.6 Olarak . 1.6 T ve Düz 1.6 . Birisi 115 hp diğeri 180 hp stock olarak. Sorum şu aralarında ne kadar performans farkı olur ? 1.6T ortalama 5-6 Bin TL daha pahalı bu parayı vermeye değer mi yoksa çok bi fark yok mu? Bir de bilen kullanan biri varsa son hızları ne kadar bu araçların söyleyebilirse sevinirim

115 bg ile 180 bg arasında fark olmaz mı hocam.Birisinin 0-100 10.5 sn örneğin,diğerinin 8 sn ye.Ara hızlanmaları söylemiyorum bile

• aradaki tek fark hızlanma ise bence gerek yok yani bana 10.5 sn olanda yeter :D öğrenciyim ilk arabam olacak zaten :D başka farkı varsa onu merak ettim sadece :D
  • Yusuf434382 kullanıcısına yanıt
    sadece hızlanma farkı mı var ? yakıt olarakta sanırım turbo daha çok yakar :D
  • Eğerki gücünüz yetiyorsa ve benzinini karşılayabilecekseniz 1.6 t olanını alın.Arada performans olarak ciddi bir fark var.Bence vermeye değer.Teknik olarak konuşursak.

1.6 motor:Son hız 193 km/s 0-100 Km hızlanma: 11.6 sn

1.6 t motor:Son hız 223 km/s 0-100 Km hızlanma: 8.2

Eğer 1.6 t almaya karar verirseniz alternatif olarak 170 bg'lik golf gtyede bakabilirsiniz.
  • burnrogue B kullanıcısına yanıt
    Ikisi de 10 litre yakar şehir içinde turbo az bile yakabilir tabi bu tahmin mesela tsi motor atmosferiklerden az yakıyor.
    Fazla yaksa bile en fazla 1-2 litre fazla yakar aslan besliyosan yemini vereceksin sözüne dayanarak ben olsam turbo alırdım yani km'de 40 kuruş yakacagina 45 kuruş yaksın ama keyifle binerim diye düşünürüm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ogzdrk O kullanıcısına yanıt
    bu bilgileri nerden aldın bilmiyorum ama yutubda var iki araç ilede 230 km/s yapan stock oldukları yazıyor ne kadar doğru bilmiyorum ama. Golf gt biraz aşıyor beni 1.6T olanda aşıyor aslında . Golf gt 37-38 binden başlıyor 1.6 T 30 binden 1.6 GTC ise 25 bin civarından başlıyor.
  • Öğrenciysen Tüplü 115 lik performans tip yakıt 3 lüsünde seni memnun eder.

• burnrogue B kullanıcısına yanıt
    İnternetten aldım çoğu sitede aynı bilgiler.Eğer limitör yoksa yol rüzgar durumuna göre araç fabrika verisinin üstüne çıkabilir ama 115 hp bir araç 230a çıkar mı,ne kadar sürede çıkar bilemem.
  • Birde soruyon mu hocam tek kapı arabaya binicen turbo motorlusunu alabilecekken yakar mı diye atmosferik almayı düşünüyorsunuz ben olsam kuşkusuz turbo alırdım alt devirde yüksek tork şehir içinde de yakıtta üzmez belki 115 likten az yakar imkan varsa 180 lik alın niye gitmiyor diyeceğinize manyak kaçıyor diyin c4 vts yerine astra bakmanızda iyi olms hem ikinci eli iyidir hemde vergi avantajı var . astrada da performas farklerı ise at ile orta halli eşşek varın siz düşünün :) arkadaşın dediği gibi 40 yakacağna 50 yaksın hiç önemli değil bu benim görüşüm tabiki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APPY038 -- 24 Kasım 2014; 20:15:18 >
  • Yok yakıt konusunda sıkıntı yok ben sadece cok fazla fark olur mu onu soruyorum hiz tutkunu biri değilim yani 100e 11 snde çıkmış 8 snde çıkmış çok farketmez ama dediğiniz gibi alirsam 115 bg olani aklim 180 likte kalır en iyisi biraz daha biriktirip 180 lik almak. Birde ileride lpg falan olayi olursa sorun olmaz heralde ikisinde de tüplü gördüm çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: burnrogue

Yok yakıt konusunda sıkıntı yok ben sadece cok fazla fark olur mu onu soruyorum hiz tutkunu biri değilim yani 100e 11 snde çıkmış 8 snde çıkmış çok farketmez ama dediğiniz gibi alirsam 115 bg olani aklim 180 likte kalır en iyisi biraz daha biriktirip 180 lik almak. Birde ileride lpg falan olayi olursa sorun olmaz heralde ikisinde de tüplü gördüm çünkü

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=99803023

Buyrun hocam burda bir abimiz konu açmış atrası var herhalde konuşun onla en detaylı bilgiyi o verir
    Halamda 1.6 115 lik j kasa astra var evet daha ağır ama araç baya hantal kalıyor 1.4 turbosu daha iyi sizin içinse 180 bg en iyi seçenek :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.