Şimdi Ara

OPEL ASTRA CLASSIC 3 tercih yardımı ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bugün reis otomotive opel astra classic 3 bakmaya gittim. fiyatları internette şu şekildeydi :

    Astra HB Classic III 1.6 i 16V  (115 HP) HB Essentia 34.496
    Astra HB Classic III 1.6 i 16V  (115 HP) Easytronic HB Essentia 37.281
    Astra HB Classic III 1.6 i 16V  (115 HP) HB Essentia (Konfor paketli) 37.996
    Astra HB Classic III 1.6 i 16V  (115 HP) Easytronic HB Essentia (Konfor paketli) 40.781

    abcak bunların hepsi benzinli. ben dizel 1.3 konfor paketli olanı almayı düşünüyordum ancak oradaki görevli türkiye genelinde sıfır 1.3 bulmamın artık zor olduğunu söyledi. benim iki sorum var: 1- gerçekten bulamaz mıyım ? 2- dizel yerine benzinli 1.6 alıp lpg taktırmak mantıklı mıdır sizce? teşekkürler.



  • Görevli doğru söylemiş olabilir ama şansını deneyebilirsin bütün yetkili satıcıları arayıp. 1.6 alırsan tüp taktırma hemen 100 bin km desin o zaman taktırırsın bildiğim kadarıyla şehir içinde Easytronic 8.5 litre yakıyor diye duyduydum karar sizin yoksa yeni kasa 1.3 dizel bakacaksınız.
  • neden piyasada yok üretimi mi kalkmış..
  • hocam 100bin km çok değil mi? ozamana kadar baya bi kaybım olur bende 2004 model focus lpg li var şehirlerarası 450 km yolu 65 TL'ye gidiyorum arkadaşımda 1.6 astra benzinli aynı yolu 135 TL'ye gittik. klimalar açıkken. bir de ben manuel vites almayı düşünüyorum. yani benzinli olursa Astra HB Classic III 1.6 i 16V (115 HP) HB Essentia (Konfor paketli) 37.996 TL olanı alırım. sanırım manue dizel 1.3 bulmak daha da zor olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmtıl

    neden piyasada yok üretimi mi kalkmış..

    evet. bayiideki görevli öyle söyledi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TrakON

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmtıl

    neden piyasada yok üretimi mi kalkmış..

    evet. bayiideki görevli öyle söyledi.

    bayi doğru söylemiş 2-3 aydır falan dizel satılmıyor kalmadı hiç biryerde, Yeni Astra bakın bütçeniz el veriyorsa verdiğiniz farka değer.
  • maalesef 1.3 dizelin bu yılın başındaki fiyatları bile bütçemin üzerinde. kredi ile almayı düşünüyorum. dizel yerine benzinli alınca bu sefer vergisi de yüksek oluyor. bi süre benzinde kullanma maliyeti ile lpg taktırma maliyetini de ekleyince benzinli almak hiç mantıklı gelmiyor. ikinci el olarak dizel astra fiyatları ise sıfır fiyatı ile aynı. hatta bazıları daha fazla. sıfır alabiliyorken ikinci el dizel almanın hiç mantığı yok bence. sanırım araba almaktan komple vazgeçecem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Astra 2.2 Coupe Yardım?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TrakON

    hocam 100bin km çok değil mi? ozamana kadar baya bi kaybım olur bende 2004 model focus lpg li var şehirlerarası 450 km yolu 65 TL'ye gidiyorum arkadaşımda 1.6 astra benzinli aynı yolu 135 TL'ye gittik. klimalar açıkken. bir de ben manuel vites almayı düşünüyorum. yani benzinli olursa Astra HB Classic III 1.6 i 16V (115 HP) HB Essentia (Konfor paketli) 37.996 TL olanı alırım. sanırım manue dizel 1.3 bulmak daha da zor olur.

    100 bin çok değil aslında araç yeni yeni yaşlanmaya başlar o zaman biraz daha fazla yakmaya başlar Lpg'ye geçersiniz. Opel'in araçları elektronik aksam konusunda çok hassastır çünkü ben 2 Vectra B araca sahip oldum Lpg'de sıkıntı çok yaşadım dilim yandı o yüzden daha Lpg'li araç düşünmüyorum. Yanlış anlaşılmasın motor Lpg ile uyumsuz demiyorum çok güzel çalışıyor ama elektronik sorun var arıza ışığı çok yakıyor. Eğer yılda çok km yapıyorsanız dizel düşünmeniz iyi bir tercih olur buna alternatif olarak Focus hatchback vb. araçları değerlendirebilirsiniz. Ama çok fazla km yapmıyorsanız 1.6 benzinli araç alın rahat rahat kullanın dizelin parasını amorti edene kadar o yakıtla da dolaşmış olursunuz. Seçim sizin en doğru kararı siz vereceksiniz.




  • Sahibindene bakın.1.3 dizel 0 km arabalar var.Hem de bazıları bayiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kagan12312

    Sahibindene bakın.1.3 dizel 0 km arabalar var.Hem de bazıları bayiden.

    aynı fikirdeyim.Dizel bakılmalı.
    40 bine varana kadar golfü var corollası var eski kasa astraya o para olmaz.
    34k civarına astra düşünülebilir.
  • ben dediğiniz şekilde bulamadım sahibinden .dizel araçlarda 2. el km düşürme olayı çok yaşanıyor diye okudum, 2012 model aracı alan bazı şirketler 50,000 km falan yapınca düşürüp satmaya çalışıyorlarmış.
    peki ben benzinli astra alsam 1500 km sonra falan lpg taktırsam performansda, motor ömründe çok etki olur mu? yani astralar lpg için uyumlu. benim şuanki aracım lpg de klima açınca performans kaybı yaşatıyor. yeni dizel araç alma sebeplerimden biri bu.
  • yeni kasasını 38e veriyolar fiyatlara bak hele
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    yeni kasasını 38e veriyolar fiyatlara bak hele

    hocam o da çok boş model. o kadar para verip özelliksiz araç almak mantıksız bence. ikinci elde de sıkıntı.
  • arkadaşlar forumda araştırdığımda bu 1.6 benzinli motorlarda lpg sonrası sübap erime probleminin ciddi bir sorun olduğunu anladım. anladığım kadarıyla sorun yaklaşık 50.000-60.000 km içerisinde 1800 TL civarında bi maliyet yaratıyor. çelik sübaplar takılıyor ancak onlarında ne kadar sorunsuz olacağı meçhul. sanıyorum artık 1.3 dizel astra sıfır olarak bulmam da zor. bu yüzden araba almaktan vazgeçtim. diğer modeller arasında astrayı beğendiğim için başka marka model bakmayacağım. zaten araba aramak artık çok sıkıcı geliyor. teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.