Şimdi Ara

OOP sıkıntısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • OOP temel ilkelerini neyin ne olduğunu (kapsülleme,kalıtım,çok biçimlilik,soyutlama vs) bilmeme rağman kod da da belli başlı bazı örnekler yapabiliyorum. Ancak bu list yapıları olsun (linked list ) gibi vs kendim bir class yazmaya kalkınca bir türlü yazamıyorum. Nasıl daha sağlam öğrenebilirim bu OOP i



  • İşin teorik kısmını istediğiniz kadar bilin pratiğe geçtiğinizde tecrübeniz yoksa sıfırsınız. Nasıl geliştirebileceğinizi kendiniz yazmışsınız zaten.

    Basit veri yapıları yazmaya çalışacaksınız. Bunlar elbette hatasız olmayacak. Bir sürü hata yapacaksınız ama hatalarınızı düzeltmeye çalışarak adım adım tecrübe kazanacaksınız. Bunun başka yolu yok. İlk classınızı tabi internetten bakarak anlayarak yazmanız daha mantıklı olacaktır çünkü en azından neyin nerede kullanıldığını ilk bir görmeniz gerekiyor. Daha sonra gördüklerinizi bir başka veri yapısı için uyarlamaya çalışın.

    Bir diğer mevzu ise, kodlamaya başlamadan önce bir tasarım yapmaya çalışın. Sınıfınızda neler olacak, kim ne iş yapacak önceden karar verin. Bunu ister UML diyagramı şeklinde çizin ister kendi kendinize planlayın. Daha sonra planınızı koda dökmek çok daha kolay olacaktır.

    Ayrıca daha spesifik bir şekilde nerelerde takıldığınızı açıklamaya çalışırsanız daha spesifik cevaplar verebilirim.
  • gdb G kullanıcısına yanıt
    eyvallah sağolasın
  • Sürekli yazın, en basit kodları bile tekrar tekrar yazın. Bu işler konuyu teorik öğrendin hadi git yaz olmuyor, sürekli yapabildiğin şeyleri tekrar edersen bir süre sonra bu türlü konuları yazabileceksin daha sonrasında yeni bir şeyler ortaya koyabileceksin. Yani hesap makinesi yapma, kura çekme gibi konularda pratik yap bir süre sonra elin alışır zaten. Sabırlı ol, elinden geleni yap yeter.
  • Linked list vb koleksiyonlar ile kalıtım gibi konuların fazla bir ilgisi yok. Data structures senin zorlandığın konular sanırım bunlarıda kod yaza yaza oturursun zamanla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OOP yazmak başka, OOP kullanmak başka şeyler. Örneğin Java Swing kütüphanesi OOP olarak yazılmış, onu yazmak başka, uygulamanda Swing'i ekleyip onun fonksiyonlarını kullanmak başka. Hele ki Eclipse gibi IntelliSense AutoComplete gibi, eklenen OOP bileşenlerdeki fonksiyon ve değişkelneri bulup listeleyen IDE kullanarak kod yazmak daha farklı şeyler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.