Şimdi Ara

OOOFFF !! Ayağıma kramp girdii !! :'(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya ayağıma kramp girdi.Ama durduk yere değil.Geriliyordum heralde fazla oldu...Ayağımda aniden bir ağrı (baldırımda) oldu.Hemen babam yardım etti bişeyler yaptı ama çok bağırıyordum acısından :(

Şimdi 2 saat falan oluyor yürüyebiliyorum ama 15 dk falan oturduğumda ayağa kalkamıyorum.Size de oluyor mu ? Kalsiyum veya D vitamini eksikliğinden midir bu ? Halbuki her gün süt içiyorum maydonoz yiyorum eşek gibi yeşillik yiyorum nereye gidiyor bunlar !!

• damara baskı uygular kan akışını yavaşlatırsan herhangi bir etki ile olabiliyor.. bana da oluyor arada.. oturuş pozisyonunla alakalı olabilir
  • bana gece uyurken oluyor.Gecenin bi yarısı böğürmemek için zor tutuyorum kendimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: HmB_SaL

bana gece uyurken oluyor.Gecenin bi yarısı böğürmemek için zor tutuyorum kendimi

hocam araştırdım bak ne dior ;

sponsor 1 sponsor 2
    Kas krampları ağrılı kas kasılmaları
    • Bir veya birkaç kasın irade dışı ağrılı şekilde kasılmasına kramp diyoruz.

• Kasılmalar en çok ayak ve baldırda görülür.

• Bazı kişiler krampa daha yatkın olmakla beraber; yaşlılarda daha sık rastlanır.

• Aşırı sıcak ve soğuk ortama geçişlerde, kuvvet­li egzersizlerde ve geceleri ortaya çıkmaktadır.

• Kramplar, ayrıca denizde yüzme sırasında ortaya çıkmakta,bazan büyük kasları tutarak yüzmeye engel olmaktadır.

√ Ne Yapmalı ?
    • Denizde yüzerken ortaya çıkan krampta telaşa kapılmama­lı, krampın tuttuğu adaleye çimdik atarak gevşemesini temin et­melidir.

• Diğer durumlarda masaj ve kramplı adaleyi kuvvetlice ger­me iyi netice verir.

√ DİKKAT :
    • Geceleri yakalayan veya saatlerce devam eden kramplar genellikle ciddi bir sinir sistemi hastalığının belirtisi­dir.

• Omurilik ve ön boynuz hücrelerinde, motor sinirlerinde iltiha­bi bir hastalık, kramplara sebep olabilir.

• dua et başka biyerine girmemiş

Şakka ha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExSeLaNS -- 26 Aralık 2008; 22:42:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ExSeLaNS

dua et başka biyerine girmemiş

[sm=You_Rock_Emoticon.gif]
  • Kürekçiler yanlarında her zaman çakı taşıyorlar. Kramp girdiği zaman oraya bir çizik atıyorlar. Böyle kaslardan sızan kan dışarı çıkmış oluyor ve kaslar rahatlıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dikiş yerimden hafif kan geliyo
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bana da sabahları oluyo..geriliyorum..çok kötü ama yaa.. ben saatlerce basamıyorum yere..
  • Bilgisayar başında otururken 2 kere olmuştu bana yani oturuş pozisyonuyla alakalı
  • quote:

bana gece uyurken oluyor.Gecenin bi yarısı böğürmemek için zor tutuyorum kendimi

aynen beinde basima geliyor geceleri bagrisla uyaniyorum demekki sadece bana olmuomus

bunun cozumu ne acaba ya haftada 1 mutlaka oluyor bende ya
  • benimde ayak bileğime oluyor ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: Næccm

quote:

aynen beinde basima geliyor geceleri bagrisla uyaniyorum demekki sadece bana olmuomus

bunun cozumu ne acaba ya haftada 1 mutlaka oluyor bende ya

benimde hemen hemen her gece oluyor.bağırmamak için yastığı ısırıyorum

• quote:

Aynısı bana oldu...
    O gün bacağımın üstüne basamadım..
  • benim ayak parmaklarıma girdi daha az önce öyle hiç bi şey yapmadım gerdirince geçmyio öyle durdum kendi tık tık yaparak geçti
  • ben sanırım artık prof falan olmusum :))

bi yerime kramp girecegi zaman durdurabiliyorum krampı

hissettiginiz anda o andaki yaptıgınız hareketin tam tersini yapın ve kasılan bolgeye baskı uygulayın hemen geciyo.
  • benim bildiim kasları fazla zorlayınca oksijenli solunum yetmiyor ve kaslar alkol solunumu yapmaya başlıyor o sıradada hayvani bi kasılma sonucu kramp dediğimiz şey oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.