Şimdi Ara

Onyo Tablet Şarj Sorunu- Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeğenime aldığım onyo funnmaxx tablet, küçüğün fazla kurcalamasından mı bilmiyorum. Şarj olmuyor adaptörünü takılıyorum kendi kendine normalde açılmayan cihaz, adaptörünü taktığım gibi kendinden açılmaya başlıyor. Açıldığı zamanda adaptörü takılı olmasına rağmen lütfen şarj cihazınızı bağlayın ibaresi çıkıp, 2-3 saat durmasına rağmen şarj durumu sıfırdan yukarı çıkmıyor. Yani kısacası tablet adaptörü bağlıyken kendiğinden açılıyor ama şarj hiçbir şekilde olmuyor.

Böyle bir sorun yaşayan, çözebilecek arkadaşların hem bana, hem böyle sorun yaşayıp arattıktan sonra konumuza ziyaret edecek olan kişilere yardımını bekliyorum.

Herkese iyi forumlar.

• up up yok mu fikri olan
  • Adaptöre taktığım zaman kendiğinden açılıyor ve tablet adaptöre takılıyken kullanımda bir sıkıntı yok. Tüm fonksiyonlarını kullanabiliyorum. Şarj soketini çıkardığım gibi kapanıyor( bataryası olmayan bir pc gibi tam anlamıyla)

Birde bu durumda kullanırken tablet kapanmıyor. Hiçbir şekilde kapatamıyorum adaptöre takılıyken kapıyorum tekrar açılıyor
  • Merhaba,

Konuyu açtık gerisi gelsin, ileride sorunu olanlara ışık olsun. Yukarıda belirttiğim tüm sorunlar bataryadan kaynaklanıyormuş arkadaşlar.

Bunu bit pazarından 5 liraya aldığım ekranı kırık(kipa da 90 liraya satılanlar) tabletin bataryasını takarak anladım.

Biraz beceriniz varsa bu sorun için 50-60 lira vermenize gerek yok. Bulduğunuz bataryası iş yapar hurda tabletin bataryasının kablolarını ana kartta 1-1,5 cm kablo kalacak şekilde kesin. Aynı işlemi elinizde ki tablet içinde yapın.

Kablo uçlarını çakmakla yaktıktan sonra yeni bataryanızı uçları denk gelecek şekilde bağlayın ve elektrik bandıyla bir yere temas etmemesi için bantlayın. !!! Fakat bataryaları çıkarırken fazla yamulmamasına ve delinmemesine özen gösterin Allah korusun patlayabiliyorlar!!!

Olay budur arkadaşlar. 2000 MaH batarya taktım, tablet için biraz düşük ama bunu bulabildim. Hiç yoktan iyidir.

Bulamazsam elimde ki samsung pc bataryasının pil hücrelerinden biriyle arkasını oyarak yapacaktım. Onla da denedim çalıştırdım ama silindir olduğu ve kalem pilin 2 katı olduğu için biraz sorunluydu.

Yardımcı olduysam ne mutlu bana, yukarıda ki tarz bir sorunla karşılaşırsanız kesin bataryadandır.

Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soyken -- 1 Nisan 2015; 11:20:07 >

• Teşekkürler guzel katki.
    ayni sorun var bakalim ne bulucaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergungur

Teşekkürler guzel katki.

Merhaba

Hocam bit pazarına gidin ve 5 liraya bataryası olan bir tablet alın. Sonra belirttiğim gibi deneyin. Ben hala o tableti kullanıyorum. Şarj seviyesi belirttiğim gibi duruyor hala...

Destek almak isterseniz konuda detaylı anlatım yapabilirim.

İyi forumlar.

Edit, ilk mesajlarda bahsettiğim 5 liraya alınan hurda tableti gittigidiyor üzerinden sorunlarını söyleyerek 28'e satmıştım bu arada :) Alıcıda teknik servis olup gayet mutluydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soyken -- 15 Haziran 2015; 21:04:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soyken

quote:

Orijinalden alıntı: ergungur

Teşekkürler guzel katki.

Merhaba

Hocam bit pazarına gidin ve 5 liraya bataryası olan bir tablet alın. Sonra belirttiğim gibi deneyin. Ben hala o tableti kullanıyorum. Şarj seviyesi belirttiğim gibi duruyor hala...

Destek almak isterseniz konuda detaylı anlatım yapabilirim.

İyi forumlar.

Edit, ilk mesajlarda bahsettiğim 5 liraya alınan hurda tableti gittigidiyor üzerinden sorunlarını söyleyerek 28'e satmıştım bu arada :) Alıcıda teknik servis olup gayet mutluydu.

Aynı sorun bendede vardı tableti servise verdim servise çözdüler.Dediğin gibi bataryadan dolayı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    laptop şarj sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.