Şimdi Ara

ONT CİHAZLARİ HAKKINDA (FTTH FİBER)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evimde Superonline FTTH altyapılı fiber var. Vodafoneda aynı altyapiyi kullanıyor ve Superonline çok pahalı bu yüzden Superonlinedan vodafone fibere geçtim. Hızından vs şuan için memnunum. Fakat kafama bir şey takıldı. Superonlineda iken ONT cihazı Nokia G-010G-P modeli idi. Vodafone fiberde Alcatel-Lucent G-010G-A modelini taktılar. Şimdilik bir sıkıntım yok ama hangisi daha iyidir kafama takıldı. İkısi arasinda bir fark var mi? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?( cihazları fotosunu çekip koydum) ONT CİHAZLARİ HAKKINDA (FTTH FİBER) ONT CİHAZLARİ HAKKINDA (FTTH FİBER)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empirejhickasd -- 1 Eylül 2020; 11:10:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bilgisi olan hic mi yok arkadaşlar?? UPPP

• İki cihazda aynı markaya ait muadil ürünler aralarında gözle görülecek performans farkı olacağını sanmıyorum.
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Aynı marka derken birisi nokia diğeri alcatel degil mi hocam? Bir de muadil mi bu ürünler emin misiniz?

• diyelim ki ürünlerden biri 10G-PON destekli diğeri ise standart 1Gbps portlu G-PON, 100Mbps üstü adam akıllı paket bile yokken bu iki ürün arasındaki farkı hissedebilir misin?

• LGR9 kullanıcısına yanıt
    Sanırım hissetmem. Şuan tam 100 mbps internet kullanıyorum zaten. Peki o dediğiniz değerlere nereden bakacağım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empirejhickasd -- 29 Ağustos 2020; 18:38:25 >
  • empirejhickasd E kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de şu an 10G-PON destekli ONT yok. Hepsi 2.5Gbps kapasiteli fakat 1Gbps Ethernet portu var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Alcatel-Lucent Nokia tarafından satın alındı ve nokia ile birleşti yani aynı marka olmasa bile bu cihazlar standartdır pratik kullanımda fark hissedemezsin.

• Hocam konuyla alakasız ama telecom italianın yeni hattıyla ilgili gelişme var mı?

Anladım hocam. Bu konuda bilgi sahibisiniz sanırım bir sey daha sormak istiyorum. Yani bu iki cihazlar arasında bir fark hissetmem değil mi? Şöyle ki bu iki modelden benim kullandığım biraz daha eski gibi bu herhangi bir hız, performans vs fark yaratır mı?

Kablolama işlemi bitmiş fakat aktif değil henüz. İstanbul Ankara hattına ek olarak, Atina-İzmir-İstanbul hattı projelendirilmiş fakat yapımına ne zaman başlanır bilmiyorum.
    Hocam siyah olan daha yeniymiş tek fark o, ama ben eskisini yani beyaz olanı kullanıyorum hız vs bi sıkıntım yok. Değiştirmeme gerek var mı? Yani bir fark olmaz değil mi?

hiçbir sorun yaşamazsınız. İsterseniz 1Gbps paket kullanın iki cihazda da alacağınız en yüksek hız ethernet modülasyon kaybından dolayı 940Mbps olur. Gecikme ise size verilen cihazdan ziyade kullanılan kabloların ve bu kabloların takılı olduğu cihazların kalitesi ile alakalı.
    Anladım hocam. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

• Huawei Echolife HG8010H nasıl acaba bilen var mı ? Ne kadarlık hız destekliyor falan, performansı iyi midir?

Sağolun hocam kablolama bittiğine göre aktif etmek için artık çok beklemezler heralde.
    Hocam superonlinede 7999 tl karşılığında 10000mbps alabiliyorsunuz başka cihaz mı veriyorlar ?

• Benizakura kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de verilen hızlar için panik yapacak bir durum yok, rahat ol. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Sen de haklısın da, ben genel performanstan söz ettim ya, hani 1 gbps gelse, onu da sorunsuz alır mı ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.