Şimdi Ara

Önsöz okumayın spoiler yersiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde önsöz okuyan birisi degilimdir, romanı gerçekten begenirsem bitirdiğimde okurum.

Tehlikeli Oyunlar'ı aldım geçen gün. Nasıl bir mantıkla yaptım bilmiyorum açtım önsözü okuyorum.

Yahu arkadaş romanın sonunu yazmış adam önsöze yav. Önsöz değil sonsöz olmaliymis aslında.

Ya hadi neyse onu geçtim birde aynı cümleye Tutunamayanlar'in sonunuda eklemis.

Fırlattım attım kitabı. 500 kusur sayfalık 2 romanın sonunu öğrendim

Sonra bakiyim dedim kitaplarima başka var mi boyle. Kuyucakli Yusuf ta da önsözde romanın sonundan daha çok detay verilmiş. Yani romanin son sayfasını okuma aç önsözü oku daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aklıma şu yazı geldi

Önsöz okumayın spoiler yersiniz.

• kitaptan alacağınız zevk azalmaz
  • o zaman hiç kitap okumayalım hep önsözleri okuyalım. bir kitabı okuyacağım zamanda 200-300 tane önsöz okurum.200-300 kitap okumuş kadar olurum. oh oh ne güzel. koca kitabı niye okuyayım ne güzel önsöz her şeyi anlatıyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: son feci adam

o zaman hiç kitap okumayalım hep önsözleri okuyalım. bir kitabı okuyacağım zamanda 200-300 tane önsöz okurum.200-300 kitap okumuş kadar olurum. oh oh ne güzel. koca kitabı niye okuyayım ne güzel önsöz her şeyi anlatıyor zaten.

500 sayfalık kitapta ana karaktere ne olacağı merak unsuruysa, önsözde de son yaziliyorsa o kitabı okusanda olur okumasanda.

2 saatlik filmin sonunu öğrendiğinde ne kalıyor geriye. Sen 2 saati karaktere ne olacak niye geciriyorsun , dikkatin filmde ama sonunu bildiğinde aynı dikkati kuramazsin.

Kitap okurken de karakterin her cümlesinden sonra ister istemez kafada düşünce oluyor sonunda ne olacak acaba diye. Bu da zaten insanı romanlara kitaplara bağlayan şeydir. Estetik güzellik sonra gelir. Bu demek değildir , kitabın sonu iyiyse kitapta iyidir diye.

Sen önsöz okuyabilirsin, pek değişen bisey olmaz senin adına.

• Neredeyse hiç önsöz okumam. Biliyorum çünkü ne halt olduklarını. Bir değil iki değil, her önsözde aynı şey. Adam kitabı özet geçer, yok sonu üzerine felsefi değerlendirmeye girer. Kitabın önsözünü okumayı illa istiyorsanız bitirdikten sonra okuyun.

Ha fakat İbn Haldun'un mukaddimesi gibi kitaplarda önsöz gerekli olabiliyor. 2000 sayfa okuyacağına özünü 100-150 sayfada alıyorsun vaktin yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 17 Kasım 2015; 10:14:36 >
  • Spoiler verdiği doğrudur fakat bunu direk veriyorsa bu çevirisi yapanın suçudur.

Bende bu sabah cesur yeni dünya önsöz okudum. Kitabın kurgusu bilimkurgu olduğu için önsöz yazılan bilgiler ile konuya daha hakimin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaladin

Spoiler verdiği doğrudur fakat bunu direk veriyorsa bu çevirisi yapanın suçudur.

Bende bu sabah cesur yeni dünya önsöz okudum. Kitabın kurgusu bilimkurgu olduğu için önsöz yazılan bilgiler ile konuya daha hakimin.

Çeviren arkadaş sağolsun lafı dolandırmadan hem Tehlikeli Oyunlar'ın hem Tutunamayanlar'ın sonunu vermiş. Çok faydalı oldu önsöz okumak. Bundan sonra bazı sivri zekalıların dediği gibi sadece önsöz okuyacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 742793

quote:

Spoiler verdiği doğrudur fakat bunu direk veriyorsa bu çevirisi yapanın suçudur.

Çeviren arkadaş sağolsun lafı dolandırmadan hem Tehlikeli Oyunlar'ın hem Tutunamayanlar'ın sonunu vermiş. Çok faydalı oldu önsöz okumak. Bundan sonra bazı sivri zekalıların dediği gibi sadece önsöz okuyacağım.

Tutunamayanlar zaten serinin ilk kitabı ondan spoiler vermesi normal

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: son feci adam

o zaman hiç kitap okumayalım hep önsözleri okuyalım. bir kitabı okuyacağım zamanda 200-300 tane önsöz okurum.200-300 kitap okumuş kadar olurum. oh oh ne güzel. koca kitabı niye okuyayım ne güzel önsöz her şeyi anlatıyor zaten.

500 sayfalık kitapta ana karaktere ne olacağı merak unsuruysa, önsözde de son yaziliyorsa o kitabı okusanda olur okumasanda.

2 saatlik filmin sonunu öğrendiğinde ne kalıyor geriye. Sen 2 saati karaktere ne olacak niye geciriyorsun , dikkatin filmde ama sonunu bildiğinde aynı dikkati kuramazsin.

Kitap okurken de karakterin her cümlesinden sonra ister istemez kafada düşünce oluyor sonunda ne olacak acaba diye. Bu da zaten insanı romanlara kitaplara bağlayan şeydir. Estetik güzellik sonra gelir. Bu demek değildir , kitabın sonu iyiyse kitapta iyidir diye.

Sen önsöz okuyabilirsin, pek değişen bisey olmaz senin adına.

bundan sonra ironi yapmadan önce dikkat ironi içerir yazayım da herkes anlasın.yok böyle olmuyor.

• quote:

quote:

quote:

Tutunamayanlar zaten serinin ilk kitabı ondan spoiler vermesi normal

Arastirmistim bağlantılı degillermis birbiriyle

• 742793 kullanıcısına yanıt
    Ben yanlış biliyorum o halde
  • Önsözlerde spoiler olduğu için ben ya en son okurum ya da hiç okumam.İşin ironik bir yanı da var bu da Oğuz Atay kitaplarına önsöz yazmak.Oğuz Atay Tutunamayanlar'da önsözler hakkında görüşlerini karakterin ağzından anlatmış.

• Spoiler in türkçesi nedir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.