Şimdi Ara

online psikolog sitesi kurmayı düşünüyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar online psikolog arayışım oldu ama bu online psikologu yaşadığım şehirdeki ulaşabileceğim klinik psikologlarının vermiş olduğu değil internet üzerinden ulaşabileceğim bir site aradım bulamadım mutlaka vardır ama beğenmedim içime sinmedi güven vermedi.bu işin yapılabileceğine inanarak ve ihtiyac duyulmasına inanarak böyle bir site kurmayı düşünüyorum.türkiye geneline ulaşmak amacım.bu alanda eğitim almadım ben sadece site kurulumunu yaptırıp site sahibi olacagım ve bu alanda diploması olan kişiler ile çalışmak istiyorum.artıları eksileri neler olur mantık lı mıdır ? ve site ismi önerilerine açığım tavsiyelerinizi bekliyorum



  • vaay güzel fikir
  • Uzm. Klinik Psikoloğum. Sormak istediklerini PM'den sorabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIK -- 29 Mayıs 2020; 10:55:22 >
  • uzun vadeli düşünüyorum zaten siteyi bir kere kurulacak olup güncellemeler şeklinde devam etmek istiyorum zamanla oturup şekillenecek.orta ve yaslı kesim yüzyüze tercih edecek olanlardan benim kitleme hitap etmeyecek onu saymıyorum o yüzden fikriniz için teşekkür ederim.
  • mesela saati 200 tl diyelim % lik dilimde calısan psikolg ile paylasmayı düşünüyorum.
  • ne yapılır fikirlerinize de acıgım ilk başta site ismi gibi ve vereceğimiz hizmet gibi herkesi çekmek içn yayılmak için yöntemler nelerdir ? halkın ihtiyacı nedir gibi ?
  • Mr.Aykumos M kullanıcısına yanıt
    hocam eger bunun ile ilgili cok site var ama inanın hepsine girip baktım hiç birine güvenemedim hiç kaliteli siteler değil.ben farklı olanı yapıp öne gecmek istiyorum bunun hakkında bilgi topluyorum zaten her sitede olduğu gibi o sektörde lider siteler var onun gibi.
  • bu işin hukuki boyutu ile ilgili bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi ?
  • canalanplt kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hukuken senin güzel bir elektronik ortamda hizmet sözleşmesi hazırlaman gerek , ayrıca gizlilik sözleşmesi ve katılan her psikolog ile ayrıca sözleşme yapmak dırımundasın.

    Psikologlar özel nitelikli kişisel veri işliyor. (işleme : otomatik veya sisteme akrarmak için otomatik olmayan şekilde kişisel veri ile ilgili her işlem; özel kişisel veri ırk , sağlık verisi , cinsel hayat vs kanunda yazılanlar) Öncelikle burası çok önemli bu veriler ancak sır saklama yükümlülüğü olan kişilerce işlenebilir.

    Şimdi amacı özel nitelikli kişisel veri işleme olan kurum kuruluşlar verbise kayıt olmak zorunda , ayrıca veri envanteri hazırlamakda bu kişiler için zorunlu ;

    Amaç bu değilse bile politika ve prosedürleri belirlemek , kişileri önce aydınlatıp sonra istisna düzenlemeler yoksa (kanunda açık hükümle işleme) açık rıza almak lazım.

    Verilerin aktarımı çok önemli bu görüşmeler yurtdışı kaynaklı bir serverden yapılırsa (wp) yurtdışına aktarım olurki şu ana kadar bu konuda izin alabilen olmadı. Direkt kurul için hukuka aykırı aktarım olarak görülür. Aynı zamanda yurt içinde aktarım yapılacaksa gene aydınlatma-rıza prosedörleri uygulanacak.

    Bunlar sadece müşteri için değil, çalışanlar sisteme katılan psikologlar vs içinde gerekli ve hepsi için ayrı işleme şartları olacağı için tek tip bir aydınlatma metni vs yaparsan sıkıntı yaşarsın.

    Veri işleme hassas bir konu aydınlatma metni ve açık rızayı aynı butonda almak kurula göre hukuka aykırıdır. Veya verilere erişimde yetki belirlemesi gerekli mesela IT çalışanı psikolog ile görüşmeci arasındaki konuyu öğrenemez öğrenebiliyorsa hukuka aykırıdır. Teknik açıdanda seni yönlendirecek bir avukatla çalışman lazım. Şakaya gelmez para cezaları işletme büyüklüğüne göre belirleniyor ve büyük cezalar veriliyor. Açık rıza alınsa bile ölçülülük , doğruluk , meşru amaçlar , gerekli süre kadar muhafaza gibi ilkeler ihlal edilmiş ise kurul gene ceza veriyor.

    Ayrıca şunuda ekleyeyim kullanıcılara ticari elektronik ileti göndereceksen ayrıca aydınlatma metninde bunun iznini isteyip alman, ayrıca yakın zamanda İYS sistemine kayıt olup ad-soyad mail vs verileri buraya yüklemen gerek. İYS yönetmeliği eylülde yürürlüğe giriyor.

    Bir işe giriyorsan kesinlikle bir danışmanlık hizmeti ve kvk projesi yaptırman lazım. Avukat-Doktor-Esnaf vs ne olursa olsun kişisel veri işliyorsa veri sorumlusudur kanunun hükümlerine tabidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr.Aykumos M kullanıcısına yanıt
    şuanda maddi olarak araştırma yapıyorum ama ciddi bir rakam istemediler sitenin kurulumu 5 bin gibi bir rakama yapıyorlarmış sonrasında yıllık ödemeler var oda az bir miktar..bu asamalar kolay sonrasını arastırıyorum şahıs şirketi kurulcakmış bankadan sanal pos alımı için algısı vergisi ne olur onalara bakacagım
  • bu site için isim önerisi, sosyal medya hesabı , logo tasarımı gibi dijital pazarlaması için nereden yardım alabilirim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canalanplt -- 29 Mayıs 2020; 15:14:7 >
  • webmaster forumu olan r10 da aradığın her şeyi bulabilirsin ücretiyle birlikte. geçenlerde üyeliklerini de açmışlardı, bi bak istersen.
  • çok güzel olur..
    uzun yıllar psikoloji forumlarında takılmış birisi olarak söylüyorum memleketteki insaların yüzde 80 inin psikolojisi bozuk ve birçoğu emin ol bur tarz yerlere takılıyor be ta lise çağlarından giriyorum bu tip sitelere biazd reklam alırsın steye köşeyi dönersin benim takıldıım siteler :
    https://www.e-psikoloji.com/forum/https://psikoloji.gen.tr/forumlar/forum/genel-konular/dertlerinizi-payla%C5%9F%C4%B1n




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.