Şimdi Ara

Online Oyun ve Overclock Sorunu !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PC artık yetersiz geldiği için overclock yapmak istedim ve yaptım. Fakat şu sorunla karşılaştım: Online oyunlarda (Sadece Ragnarok oynuyorum) PC olduğundan hızlı çalıştığı (veya başka birşeyden dolayı) için oyunda sürekli kopmalar oluyor... Yani server ile bir bağlantısızlık oluşuyor.

Bir türlü bunu çözemedim. Şu anda ise tabiki sistemimi normal hızında çalıştırmak zorundayım. Şunu da belirtmeliyim, Ekran Kartı şu an zaten overclocklu yani Ekran kartının OC'si oyunu etkilemiyor. Sadece veriyolu ve işlemci OC'si yapılınca bu kopmalar yaşanıyor.

Bunun bir çözümü var mı?

Sistemim AMD 2500+, AN7 anakart, 1GB Ram (400Mhz), Sistem OC'li iken işlemci ~2200mhz, veriyolu da 190mhz'i buluyor. OC sonrası Prime95, memtest86 gibi testlerle 8 saat üstünde stabilite sağlamıştım. Bir de nedense RAM'ler 200mhz olmasına rağmen 200mhz veriyolunu sistem kaldırmıyor (Isınma olmamasına rağmen). Bir yerlerde okuduğuma göre NForce ile bazı Ram'lerin uyumsuzluğundan kaynaklanıyormuş... Sebebi bu olabilir mi?

• İşlemcin yeterli.Overclock yapmana gerek yok.Amd64 olsaydı ramleri333 mhz de çalıştır derdim.Voltaj istiyor olabilir.Bence işlemciye yüklenmene gerek yok.Ekran kartına yüklen sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 29 Kasım 2005, 10:07:07 >
  • İşlemcim artık yetersiz geliyor. Çünkü OC'yi Online Oyun için değil başka işlerde çok kullanıyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.