Kuvai milliye destanının girişidir bu. Çok severim. İki kere kitabını okudum3 kere de izlemeye gittim. Nazım'ı Sevin veya sevmeyin mutlaka izleyin (benim iyi bir şiir okuyucusu değilseniz önce seyretmenizde fayda var, ferhunde hanımlardaki ekibin çoğu orada ).
ONLAR Kİ Onlar ki toprakta karınca, suda balık, havada kuş kadar çokturlar; Korkak, cesur, hakim ve çocukturlar kahreden ve yaratan ki onlardır, Destanımızda yalnız onların maceraları vardır. Onlar ki uyup, hainin iğvasına sancaklarını elden yere düşürürler ve düşmanı meydanda koyup kaçarlar evlerine ve bir nice mürtede hançer üşürürler ve yeşil bir ağaç gibi gülen ve merasimsiz ağlayan, ve ana avrat küfreden ki onlardır destanımızda yalnız onların maceraları vardır Demir, kömür ve şeker ve kırmızı bakır ve mensucat ve sevda ve zulüm ve hayat ve bilcümle sanayi kollarının ve gökyüzü ve sahra ve mavi okyanus ve kederli nehir yollarının, sürülmüş toprağın ve şehirlerin bahtı bir şafak vakti değişmiş olur, bir şafak vakti karanlığın kenarından onlar ağır ellerini toprağa basıp doğruldukları zaman. En bilgin aynalara en renkli şekilleri aksettiren onlardır. Asırda onlar yendi, onlar yenildi. Çok sözler edildi onlara dair ve onlar için: zincirlerinden başka kaybedecek şeyleri yoktur denildi.
Söz: Nazım Hikmet
fazla bısı demeye gerek yok heralde
Derseniz ki nereden aklına geldi şimdi ?
Polyannacılıktan geldi. Eğer anadolu insanı yani dedelerimiz eğer polyannacı olsaydı biz biz olur muyduk. Direnirlermiydi. Yoksa "Olsun fransızlar da insan şuraları onlara verelim, buraları da şunlar alsınlar, hatta biraz da japonlara verelim mutlu olsunlar" mı derlerdi ? Yoksa zincirlerimizi seviyoruz mutluyuz mu derlerdi ?
Aklıma geldi ben de yapıştırdım...
Polyannacılar ülkesini ele geçirenlere direnmeyecek diye bişeyi savunmuyorlarki...O çok farklı bir konu.Eğer vatanım varsa bununla mutlu olmam gerekir,ama bunun için mücadele etmiycem anlamına gelmiyor.Konuyu saptırma Ayrıcada polyanna konusu ile alaka buldun ya helal sana
haklısın abıcım sonuna kadar arkandayım bu konuda
quote:
Orjinalden alıntı: only_smile
Polyannacılar ülkesini ele geçirenlere direnmeyecek diye bişeyi savunmuyorlarki...O çok farklı bir konu.Eğer vatanım varsa bununla mutlu olmam gerekir,ama bunun için mücadele etmiycem anlamına gelmiyor.Konuyu saptırma Ayrıcada polyanna konusu ile alaka buldun ya helal sana
poly anna teyze (benim çocukluğumdan beri var büyümüştür herhalde) her şart altında mutlu olma güdüsüne sahiptir. Esirken de özgürken de.
Adını hayırlamadığım ama esir kampında geçen yahudi filmineni örnek gösterebiliriz. Orada adam çocuğu için mutlu gibi görünüyor ama değil. İçi kan ağlıyor. Bu oyun kısmı.
Eğer orada mutlu olursan ancak o zaman gerçek anlamda polyanna'cı olursun. Bu da saçmalık olur. İyimserlik iyi olabilir ama abartıp polyannacıyım dersen bu sorundur.
ABARTI POLYANNA'DAN BAHSETMEDİM Kİ BEN,GENEL OLARAK OLUMLU OLMAK,HAYATA GÜLÜMSEYEREK BAKMAK...NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLADIN.. GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR GÜZEL DÜŞÜNEN HAYATINDAN LEZZET ALIR.