Şimdi Ara

onkyo home theater ya da alternatif

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

genelde surround kullanılacak bir set almak istiyorum. muzikle cok fazla ugrasan biri degilim cok ileri bir set dusunmuyorum, tahmininle all-in-one setler benim işimi gorur ancak daha sonra parcaları ayrı ayrı upgrade etme sansından dolayı receiver ı ayrı almayı dusunuyorum.

kafamda yamaha rx-v357 ve 457 den bir tanesi var receiver icin, bunlar icin dvd-divx player ve hoparlor seti ilave etmem gerekiyor. butcem 1100-1200 ama kafama uygun performans olarak gercekten degecek bir set olursa biraz daha zorlayabilirm.

gecen gun enplusta onkyo lar icin kampanyalar oldugunu soylediler ve bana su fiyatları verdiler...

komple set Onkyo HTC-S580 diye geciyor. icinde Onkyo HT-R 330 receiver var. fiyatı bana guzel geldi merak ettim, receiver + player + 5.1 hoperlor seti 119 x 10 . yani 1200 ytl taksitli fiyatı.

bir baska secenek de; Onkyo nun yine baska bir seti icinde; TX-SR 303 E receiver + player + 6.1 hoperlorler var. o da 149 x 10 fiyatı. eger cok degecek bir sistemse bu rakamlara da cıkabilirim istemeye istemeye..

sanırım hepsi icin sirkeci tarafında daha uygun fiyatlar bulabilirim.

sizin bu onkyo nun bu "onkyo HT-R 330 E" ve "onkyo TX-SR 303 E" receiverları hakkında goruslerinizi ve yamahalar ile kıyaslamalarınızı alabilir miyim. ve tabi onkyo nun bu setleri hakkında dusunceleriniz.

cok tesekkur ederim.

• Bahsettiğiniz modelleri dinleme şasım olmadı fakat ben forumda pek tutulmasada onkyo markasını başarılı buluyorum.Ama Türkiye distirbütörünün yüksek fiyat politikası nedeniyle Türkiye'de maalesef f/p oranı düşük olduğunu düşünüyorum.İmkanınızı varsa Yamaha ve Onkyo setleri dinleyip ona göre karar vermenizi öneriyorum.Ama tahminimce yamaha fiyatına göre daha iyi performans verecektir.
  • Sizin dediğiniz model değil ama onun bir üst modelini bu hafta sonu tepehome da deneme fırsatı buldum.198x10 taksit idi kampanya fiyatı.7.1 hoparlör takımı ve dvd playerı ile birlikte gayet güzel bir sesi vardı.Stereo perfromansıda oldukça yeterliydi.Daha iyi frontlarla daha iyi ses vereceğine eminim.Bu modeldeki dvd player divx ve süper audio cd çalabiliyor buda güzel bir özellik.

Özellikler

TX-SR 503 Receiver

Sürekli 100 W/Ch, 6 ohm, 1 kHz, DIN
    DTS-ES Discrete/Matrix 6.1, DTS Neo:6, DTS 96/24, Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic IIx
    H.C.P.S. (High Current Power Supply) Transformer
    192 kHz/24-Bit DAC x 8
    HDTV-Capable (50 MHz) Component Video Anahtarı
    WRAT (Wide Range Amplifier Technology)
    A/B Hoparlör Terminali
    Pure Audio Mode
    Crossover Adjustment Geçiş ayarı(60/80/100/120/150 Hz)
    Önceden Programlanmış RI Uzaktan Kumanda

DV-SP403 DVD

DVD-Audio ve Video, DVD-Rs, DVD-RWs, Super Audio CDs, MP3 CDs, WMA CDs, CD-Rs, CD-RWs, Video CDs, Audio CDs oynatıcı, ve JPEG/ resim CDs
    DivX Video oynatabilme
    192 kHz/24-Bit Audio DAC / PAL/NTSC progressive scan
    54 MHz/10-Bit Video DAC
    Parallel Çıkışlar – Tüm Çıkışlar aktif
    On-Screen Görüntü (İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Almanca, İtalyanca)
    Full Fonksiyon uzaktan Kumanda

SKS-HT530 Hoparlör Takımı

SKF-530
    2 yollu bass refleks ön hoparlörler$(ie)$
    12 cm OMF diafram woofer x 2
    2.5 cm dengeli kubbe tweeter
    110 watt max. giriş
    Manyetik korumalı

SKC-530C
    2 yollu bas refleks merkez hoparlör$(ie)$
    12 cm OMF diafram woofer x 2
    2.5 cm dengeli kubbe tweeter
    110 watt max. giriş
    Manyetik korumalı

SKM-530S/SKB-530
    2-yollu bas refleks Surround/Surround arka hoparlörler$(ie)$
    8 cm koni woofer
    2 cm seramik tweeter
    110 watt max. giriş

SKW-530
    Bas refleks Power Subwoofer$(ie)$
    Dahili 230 watts güç amfisi
    25 cm koni woofer
    Auto standby/on
    Çıkış kademe kontrolü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sivil -- 17 Ocak 2006 16:22:48 >

• Onkyo en iyilerden.

yamaha sert seslidir.kim ne desin. Power Supply beslemesi direkt aktarmalı olması hasebiyle herhalde durum bu.
    yamaha rx-v357 ve 457 bahsi geçti iki cihaz farklı ve 357 para verilmişken biraz daha verip 457 alınmalı ve buna katiyyen değer. rx-v350, 357 boşverin. yani bir tekno sa da satılan pioneer 415 yamaha 350 ile aynı hatta daha iyi.

Onkyo giriş seviyesi tx-sr503 harika başlangıç amfisi olur. önerim yamaha rx-v457.

bahsedilen onkyo setin linki var mı?
  • Sivil dostum yazını görmedim. Bu set bence en iyi setlerden biri.yamaha ın setlerine bile basar kanaatimce. fakat 10x198 çok buldum.o parayla daha iyisi alınır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

Sivil dostum yazını görmedim. Bu set bence en iyi setlerden biri.yamaha ın setlerine bile basar kanaatimce. fakat 10x198 çok buldum.o parayla daha iyisi alınır.

Evet biraz fazla,gerçi receiver,sacd ve divx destekli player ve 7.1 speaker takımı var ama yinede toplam 1500 YTL olsaydı uygundu baya.Yalnız sub baya bi büyüktü resimde göründüğünden baya bi iri yani.Ben sesini beğendim.Bi dvd audio koydular onkyonun demo dvd si galiba müthişti sesler her taraftan ayrı ayrı kuşatıyordu insanı.Birde kopya mp3 cd si koydular stereo için o bile gayet hoştu stereo olarak.Tabi böyle şeyleri dinlemeye giderken mutlaka kendi orijinal cdlerinizi götürüp denemek lazım aldanmamak için.
    Kısaca giriş seviye için fazlasıyla iyi bi takım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sound bar mı, Hifi mi?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cok tesekkur ederim ilginize..

bende bugun gittim dinledim bu setleri cevahirdeki enplus ta. dediginiz gibi ilk paketteki speakerlar bile yeterli gelmedi hele bu ilk seviye receiverlarına bile. hatta 2. paketin receiverını kullanılmayacak 1 fazla speaker ile birlikte vermeleri enterasan. satıcı kişide evet oyle ama bunu verdiler kampanyada dedi. o da receiverların giris seviyesi oldugunu belirtti.

HTC 503 paketi ise gercekten cok ihtisamlı duruyor. dinlemedim sistemi ama gerek receiver ı gerekse player ın ozellikleri cok yerinde. hoş sonucta baslangıc receiverı tarzında birsey olucak cok fazla ucmak istemiyorum ama insanın ici gitmiyor degil.

yamaha 357 ve 457 konusunda ise onerilerinizi dikkate alıcam. eger yamahadan yana gidiceksem 357 yerine biraz daha ekleyip 457 tercih edicem. buna uygun speaker ve player konusunda ise yardımlarınıza acıgım. dedigim gibi genelde surround kullanılacak bir sistem olucak.

tesekkur ederim...
  • 457 ile kullanılacak hoparlörleride yine senin bütçwn belirliyecektir.Surround için sub şart.457 için iyi bir hoparlör takımı yine nerden baksan 1200 ytl yi bulur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.