Şimdi Ara

ONEPLUS 5 KULLANICILARI KULÜBÜ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.755
Cevap
101
Favori
452.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BSAPER B kullanıcısına yanıt
    merhaba,

P10 plus siyah, gold ve mavi renklerini kullandım :)

Oneplus 5 64 ve 128 kullandım, 128 i hala kullanıyorum,

Merak ettiklerinizi yazın cevap vereyim yada tablo şeklinde yazayım?
  • Benim de bir sorum olacak arkadaşlar , custom rom kullanan var mı? hangisini tavsiye edersiniz?
  • İSO konusu ile ilgili şöyle bir karşılaştırma yaptım. M8 az ışıklı ortamda iso400 iso800 falan. Bu telefon iso1000 altına zor düşüyor. Bu da sanırım yazılımdaki karardan dolayı. M8 karanlık alanları siz zorlamazsanız karanlık bırakıyor, yani aydınlatmaya çalışmadığı için İSO arttırmaya gerek duymuyor ama aynı fotoğrafı op5 ile çekince o karanlık yerler M8den her zaman daha aydınlık. Ama bence yine de biraz fazla İSO var otomatik modda. Bunu da sadece m8 karşılaştırmasında değil telefonun kendi modları arasında karşılaştırınca da farkediyorsunuz.

Mesela hdr hq diye bir mod var, aynı kareyi bi hdr kapalı bir de hq olarak çekin. Genelde hq olan daha az İSO ile çekecek. Tabi bu denemede kimi durumlarda İSO daha az olacak hq modda ama enstantane uzayacak dolayısıyla elde çekim zor ama bazı testlerde gördüm ki İSO düşüyor ama enstantane yine aynı. Bu da İSO konusunda iyileştirme olabileceğinin daha doğrusu böyle bir şeye ihtiyaç olabileceğinin kanıtıdır.

Bence karanlıkları İSO ile aydınlatmaya çalışıp fotoğrafın geri kalanını da isolu yapmak yerine s8, s7 gibi karanlığı karanlık bırakmak daha yararlı, çünkü bu türlü aydınlık yerler de noise dolu oluyor ve dikkat ederseniz karanlık noktayı odaklarsanız hele kamera hep artı pozlama ile çekiyor. Bence +1 poz ile çekmeye de meyilli. Pozlamayı bir durak veya yarım durak düşürmek daha doğru sonuç veriyor gibi. Tabi bu da yazılım ekibinin tercihi. Hata değil yani. Böyle olmasını istedikleri için böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• raashed21 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Oneplus çok hızlı ama kasa ve kamera olarak beni tatmin etmedi izlediğim kadarıyla. P10 plus ise çok hızlı değil ama kasa ve kamera olarak iyi. Biraz daha bekleyim yorumlara göre karar vereceğim inşallah. Cevap için teşekkür ederim. Yorumlarını merak ediyorum.

Kirin 960 kullanan tüm cihazlar çok hızlıdır. Ayrıca UFS 2.1 kullanan bir P10'a denk gelirseniz piyasadaki en hızlı telefonlardan birini kullanıyor olursunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K1NGP1N

Kirin 960 kullanan tüm cihazlar çok hızlıdır. Ayrıca UFS 2.1 kullanan bir P10'a denk gelirseniz piyasadaki en hızlı telefonlardan birini kullanıyor olursunuz.

Kirin 960 mı çok hızlı, yüzlerce test yapıldı 1 değil 2 değil, tüm testlerde snapdragon 835 den %30 civarı yavaş kaldı. İddia vs değil bariz gerçek.

Snapdragon'un 1 önceki serisi 821 muadili bir işlemci kirin 960.

• Teşekkür ederim yorumun için p10 plus daha iyi seçenek gibi duruyor.

• Öyle bir durum yok. 960 Cpu olarak S835 ile kafa kafaya. Olay Gpu kısmında. Zaten Kirin işlemciler Gpu performansından ziyade Cpu performansı ile öne çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: K1NGP1N

Öyle bir durum yok. 960 Cpu olarak S835 ile kafa kafaya. Olay Gpu kısmında. Zaten Kirin işlemciler Gpu performansından ziyade Cpu performansı ile öne çıkıyor.

16nm teknolojili kirin işlemciyi 10nm teknolojili S835 ile kiyasladiniz ya tartışma bitmiştir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Umuttogargor

İSO konusu ile ilgili şöyle bir karşılaştırma yaptım. M8 az ışıklı ortamda iso400 iso800 falan. Bu telefon iso1000 altına zor düşüyor. Bu da sanırım yazılımdaki karardan dolayı. M8 karanlık alanları siz zorlamazsanız karanlık bırakıyor, yani aydınlatmaya çalışmadığı için İSO arttırmaya gerek duymuyor ama aynı fotoğrafı op5 ile çekince o karanlık yerler M8den her zaman daha aydınlık. Ama bence yine de biraz fazla İSO var otomatik modda. Bunu da sadece m8 karşılaştırmasında değil telefonun kendi modları arasında karşılaştırınca da farkediyorsunuz.

Mesela hdr hq diye bir mod var, aynı kareyi bi hdr kapalı bir de hq olarak çekin. Genelde hq olan daha az İSO ile çekecek. Tabi bu denemede kimi durumlarda İSO daha az olacak hq modda ama enstantane uzayacak dolayısıyla elde çekim zor ama bazı testlerde gördüm ki İSO düşüyor ama enstantane yine aynı. Bu da İSO konusunda iyileştirme olabileceğinin daha doğrusu böyle bir şeye ihtiyaç olabileceğinin kanıtıdır.

Bence karanlıkları İSO ile aydınlatmaya çalışıp fotoğrafın geri kalanını da isolu yapmak yerine s8, s7 gibi karanlığı karanlık bırakmak daha yararlı, çünkü bu türlü aydınlık yerler de noise dolu oluyor ve dikkat ederseniz karanlık noktayı odaklarsanız hele kamera hep artı pozlama ile çekiyor. Bence +1 poz ile çekmeye de meyilli. Pozlamayı bir durak veya yarım durak düşürmek daha doğru sonuç veriyor gibi. Tabi bu da yazılım ekibinin tercihi. Hata değil yani. Böyle olmasını istedikleri için böyle.

Ben de bunu anlamam
    Bence en güzel makine gözümle ne görüyorsam onu çeken makinedir.
    Hem renk olarak hem aydınlık olarak
    Samsung un saçma reklamındaki gibi hırsızı yakalamayacaksak ne gerek var .
    Karanlık bölgeyi zaten görmüyorum niye aydınlatmaya uğraşsın ki .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: raashed21

merhaba,

P10 plus siyah, gold ve mavi renklerini kullandım :)

Oneplus 5 64 ve 128 kullandım, 128 i hala kullanıyorum,

Merak ettiklerinizi yazın cevap vereyim yada tablo şeklinde yazayım?

Hocam hız ,malzeme kalitesi ,pil ömrü ve bataya bakımından p10 plus ve 1+ hangisi tercih edilir? Bu ikili arasında kaldımda

• Herşey nm demek değil. Bunun en basit örneği Maxwell ile Polaris mimarisi. Öyle konu bitmiştir deyip kaçmaya benzemez. Kirin 960 daha fazla güç tüketiyor ancak CPU performansı 821 ile değil 835 ile denk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athelonious -- 14 Ağustos 2017; 12:49:32 >
  • s8 ekranini kirinca oneplus 5 siparisi verdim.s8 den gecen var mi

• merhaba,

Bende oneplus5 kullanmaya başladım.
    1. :ift whatsupp nasıl kullanırım?
    2. Çift kat kullanırsam örneğin herhangi bir browser ile internete girdiğimde hangi hat ile internet kullandığımı nasıl belirtliyorum?
    3. Kamera, kişiler ve saat ikişer tane var. Bunların birer tanelerin kapatabiliyor muyum?

Telefonu bugün kullanmaya başladım. Bende zaman içinde tecrübe ettiğim şeyleri paylaşacağım.
    ekran ikisinde de iyi p10 plus bi tık daha iyi gelebilir belki ama oneplus 5 de çok çok iyi full hd olmasına rağmen,

ses p10 plus daha iyi gelebilir ama op5 de çok yüksek ve stereo yazılım ile aktif edilebiliyor,

kamera ön kamerada oneplus 5 açık ara önde, arka kamerada bence çok farkları yok

pil op5 kesinlikle daha iyi p10 plus hayal kırıklığı yarattı pil konusunda

tasarım bence op5 daha ince ve kavisli tasarımı ile kullanımı çok rahat, p10 plus ın da gold ve mavi renklerinde arka tasarımı tırtıklı o da güzel

hızlı şarj açık ara oneplus 5
  • 190321 1 kullanıcısına yanıt
    Ayarlarda hangi simde internet mi, rehber mi kullanacağınızı seçebilirsiniz. Mesela rehber sadece sim1, internet sadece sim2 de olsun diye ayarlanıyor. Ayarlarda ilk kısımda var sim bölümünde

• raashed21 kullanıcısına yanıt
    Stereo nasıl oluyor hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: raashed21

ekran ikisinde de iyi p10 plus bi tık daha iyi gelebilir belki ama oneplus 5 de çok çok iyi full hd olmasına rağmen,

ses p10 plus daha iyi gelebilir ama op5 de çok yüksek ve stereo yazılım ile aktif edilebiliyor,

kamera ön kamerada oneplus 5 açık ara önde, arka kamerada bence çok farkları yok

pil op5 kesinlikle daha iyi p10 plus hayal kırıklığı yarattı pil konusunda

tasarım bence op5 daha ince ve kavisli tasarımı ile kullanımı çok rahat, p10 plus ın da gold ve mavi renklerinde arka tasarımı tırtıklı o da güzel

hızlı şarj açık ara oneplus 5

cok tesekkurler peki ses yuksekligi acisindan hangisi daha iyi? Bu arada arkadaslar onplus alirsam eger arka planda asiri guc tuketen google uygulamalarini nasil devre disi biraka bilirim?

• bende hb dan 64gb aldım kargo bekliyorum bakalım inş. memnun kalırız zira 2400 ciddi bir rakam amman diyip atılacak bir meblağ değil sabırsızlıkla bekliyorum bakalım
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.