Şimdi Ara

Önemli- 2015'de Aynı Netlere Aynı Puanı Alamayacaksınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2015 ÖSYS DE DEĞİŞİKLİK YAPILDI
    2015 yılı ÖSYS sınavlarında bütün TM puan türlerinin hesaplaması değişti. Aynı netlerle bu yıl aynı puanlar gelmeyecek. İşte nedeni...

ÖSYM 2015 YGS ve LYS sınavları sonrasında elde edilecek TM puan türlerinin hesaplamasını değiştirdi. YGS testlerinin ağırlığında bir değişiklik olmasa da LYS testlerinin TM1, TM 2, TM 3 puan türlerindeki ağırlıkları değiştirildi. Genel olarak bakıldığında Türkçe Matematik Puan türlerinde geometrinin ağırlıklarının her 3 puan türünde de düşürüldüğünü görmek mümkün.Buna ek olarak TM 3'de Coğrafya 1 testinden de 1 puanlık bir azalma olmuş ve elde edilen tüm ağırlıklar Türk Dili ve Edebiyatı testine verilmiştir.

TM 1 için : İktisat, işletme, maliye,ekonomi, sivil havacılık gibi bölümleri isteyen öğrencileri ilgilendiren puan türü TM 1'dir. YGS testlerinin ağırlıklarında değişiklik olmasa da 2014'te % 10 olan LYS Geometri testinin ağırlğı % 8'e düşürülmüş; burdan kalan % 2'lik fark 18'den 20'ye yükseltilen Türk Dili ve Edebiyatı Testine aktarılmış.

TM 2 İçin: Kamu Yönetimi, Uluslararsı İlişkiler, Siyaset Bilimi, Sınıf Öğretmenliği gibi bölümler TM 2 puan türünde öğrenci almaktadır. Bakıldığında yine YGS testlerinin ağırlıklarında bir değişiklik yapılmadan ; Geometrinin % 8 olan katkısı % 6'ya düşürülmüş, buradan ortaya çıkan % 2'lik fark Türk Dili ve Edebiyatı testinin etkisinin % 22'den 24'e çıkarılmasında kullanılmıştır.

TM 3 İçin: Daha önce Sosyoloji, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık TM 3'deki en popüler bölümlerken bu yıl Hukuk Fakültesi de TM 3 puan türüne eklendi. TM 3 'de yapılan değişiklik diğer puanlardan biraz daha farklı. ÖSYM TM 3'de 7 olan Geometrinin etkisini 5 'e düşürmüş, 10 olan Coğrafya 1 testinin ağırlığını da 9'a düşürerek elde ettiği 3 puanlık katsayıyı 25 olan Türk Dili ve Edebiyatı testinin ağırlığını 28'e yükseltmekte kullanmıştır.

ÖSYM bu değişiklikle Türkçe Matematik alanında hazırlanan öğrenciler için genel olarak Geometrinin ağırlığını düşürürken Türk Dili ve Edebiyatı dersinin ağırlığını ciddi biçimda arttırmıştır. Her 3 puan türünde de Türk Dili ve Edebiyatı dersinin soruları bir önceki yıla göre adaylara daha fazla puan getirecek. Yine de bu durum adayların Geometriden de sorumlu olduğu gerçeğini bertaraf etmiyor.
    Tüm Adaylara Başarılar...

KAYNAK VE GRAFİKLER
    2015 ÖSYS DE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK
     Önemli- 2015'de Aynı Netlere Aynı Puanı Alamayacaksınız

• Derli toplu bir konu teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • an itibariyle eşit ağırlığı bırakıp sayısaldan hazırlanma kararı aldım
  • @hedefbasari Kendi sitenizin linkini vermişsin ama resmi kaynak yok.
  • Resmi kaynak mı? Bunu hiç düşünmedim...Yani birisi bu bilgiyi edinirse resmi kaynağa da ulaşabilir diye düşündüm sanırım neyse

Official Source: 2015 ÖSYS Kılavuzu Sayfa 39 ve 2014 ÖSYS Kılavuzu Sayfa 33 ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahira34

an itibariyle eşit ağırlığı bırakıp sayısaldan hazırlanma kararı aldım

senin sayısal olduğunu sanıyordum

not:hayvanat bahçesinede bir el at
  • Simdi tm ler icin iyi mi oldu kotu mu ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: deptura

Simdi tm ler icin iyi mi oldu kotu mu ?

Geometrin iyiyse edebiyatın kötüyse kötü oldu denebilir ama benim geoya kafam basmıyor benim için iyi oldu
  • Mflerde herhangı bır degısıklık var mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geometrinin standart sapması var sonuçta bunu neden görmüyosunuz geometri yapan tmde kazanır bence

• tamamını okuyamadım ya biri özetleyebilir mi
  • neden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.