Şimdi Ara

Önceden işlem yaptığımız noter tekrar onaylı diploma verir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar.Üniversite kaydında benim lise diploması gitti tabii 3 sene önce.Şimdi adliyede katiplik için başvururken lise diplomasının aslını veya onaylı örneğini vermem gerekiyor ama elimde yok.Araştırdım, liseden sadece "şu şu adam şu zamanda mezun oldu" diye bi A4 veriyorlarmış, tekrar diploma vermiyorlarmış.

Şimdi ben önceden işlem yaptığım notere gitsem onlar tekrar onaylı örneğini verirler mi? Bana bir daha lazım olursa gelip alabilirsin gibi bir şey dediklerini hatırlıyorum çünkü hayal meyal (Aslı haricinde bir bana bir de kendilerine yedek örnek ayırmışlardı seneler önce).

• Yapay Zekanın Yanıtı

Noterden Daha Önce Tasdik Edilen Diploma Tekrar Tasdik Edilebilir mi?

Bir noterden daha önce tasdik ettiğin bir diplomayı tekrar tasdik etmen gerekip gerekmediği konusunda kafa karışıklığı yaşayabilirsin. İşte bu konuda bilmen gerekenler:

Noter tasdik işlemi, bir belgenin gerçekliğini ve doğruluğunu onaylar. Bir diplomayı noterden tasdik ettirmek, özellikle resmi işlemler veya yurtdışına seyahat gibi durumlarda gerekli olabilir.

Daha önce tasdik ettiğin bir diplomayı tekrar tasdik ettirmene gerek olmayabilir. Bazı durumlarda, daha önce noter tasdikli bir diploma, belirli bir süre boyunca geçerliliğini koruyabilir. Bu süre, tasdik işleminin yapıldığı tarih ve noterin uyguladığı politikalara göre değişebilir.

Ancak, aşağıdaki durumlarda diplomanı tekrar tasdik ettirmen gerekebilir:

• Diplomadaki bilgilerde değişiklik yapıldıysa
    • Tasdik işleminin üzerinden uzun zaman geçtiyse ve süresi dolmuşsa
    • Diplomayı farklı bir amaç için kullanmak istiyorsan (örneğin, birden fazla kuruma ibraz etmek)

Diplomanı tekrar tasdik ettirmek için, ilk tasdiki yapan notere veya başka bir notere başvurabilirsin. Noter, diplomanın orijinalliğini ve geçerliliğini kontrol edecek ve gerekli işlemleri gerçekleştirecektir.

Noterden tasdikli bir diploma, resmi işlemler için önemli bir belgedir. Diplomanı tekrar tasdik ettirmen gerekip gerekmediğinden emin değilsen, daha fazla bilgi için ilgili kurumlar veya bir notere başvurmanı tavsiye ederiz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Üniversite öğrenci işleri aslı gibidir onaylı veriyor alabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: name02

Üniversite öğrenci işleri aslı gibidir onaylı veriyor alabilirsin

Uzun sürer mi acaba bu işlem? Katiplik için başvuru yarın son tarihmiş arkadaşım uyardı beni de.Adliyede akşam 4'ten sonra iş yapmaz zaten.Tek ihtiyacım olan bu diploma resmen.
  • Rica edersen bugun laazım diye yardımcı olurlar herhalde ben bir gun sonra aldım

• Git öğrenci işlerine hemen hallolur. Yazıcıdan çıktı alıp veriyorlar zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: name02

Rica edersen bugun laazım diye yardımcı olurlar herhalde ben bir gun sonra aldım

Eyvallah kardeşim çok sağ ol.
  • Noterlerde arşiv vardır daha sonra gitsen bile arşivden bulur çıktısını verirler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: UsainBolt

Noterlerde arşiv vardır daha sonra gitsen bile arşivden bulur çıktısını verirler.

Aslında orjinal sorum buydu Öğrenci işlerinden daha hızlı olur büyük bir ihtimalle.Hangisini yapsam diye düşünüyorum.

Edit : Bir de ekstradan tekrar para alırlar mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 5 Şubat 2015; 21:56:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.