onboard ekran kartı olan anakarta pcı ekran kartı takarsam ne olur
anakartım intel
INTEL CORE 2 DUO/PENTIUM D/PENTIUM 4/CELERON D DESTEKLI FSB 1066/800MHZ INTEL G965 EXPRESS INTEL ICH8 4 ADET DUAL DDR2 800 MAX 4 GB BÜTÜNLEŞIK INTEL GMA X3000 1 ADET PCI EXPRESS X16 3 ADET PCI EXPRESS X1 3 ADET PCI 1 ADET IDE KANALI 6 ADET SATA2 SIGMATEL STAC9271D 7+1 SES GIGABIT INTEL 82566DC 6 ADET USB 2.0 1 ADET 1394A
buna ayrıca bir ekran kartı takarsam onboard vga otomatik iptal olur mu
2. sorum onboard vga ram den kullanırmı eğer kullanırsa ayrıca ekran kartı taktığımda iptal olup ram kullanımı biter mi
arkadaşım pci-e bir ekran kartını sorunsunca kullanabilirsin ancak bios altından onboard vga i devre dışı bırakman gerekebilir onboard ekran kartları paylaşımlı hafıza kullanırlar yani sisteminde bulunan ram dan çalarlar eğer pci-e ekran kartı kullanırsan sistemde bulunan ram in sana kalır doğal olarak ciddi oranda sistem performansında artar
1.otomatik iptal olur 2. hayır ram yemez
quote:
Orjinalden alıntı: seventyseven
1.otomatik iptal olur 2. hayır ram yemez
her anakartta otomatik iptal olmaz.mesela asus ve asrockda.intel için bişey diyemicem
taktıgında direk olarak calısır herhangi bir ayara gerek yoktur kanımca, yani otomatik olarak onboard devre dısı kalır
PCI diye belirtmişsin. PCI-E yada PCIE 16 X dememişsin. PCI express bağlayacaksan zaten sorun olmaz. Ama eski PCI ekran kartlarından var onu kullanacaksan onboarddan daha kötü performans elde edersin
quote:
Orjinalden alıntı: golevez33
PCI diye belirtmişsin. PCI-E yada PCIE 16 X dememişsin. PCI express bağlayacaksan zaten sorun olmaz. Ama eski PCI ekran kartlarından var onu kullanacaksan onboarddan daha kötü performans elde edersin
PCI-E yada PCIE 16 X kastetmiştim eklentiyi yazmamışım
sorun olmaz gayette güzel çalışır sadece bios dan onboard vga yı kapa
benim asus anakartım var onboard ekran kartını bios üzerinden kapattıtan sonra ancak pcıex kartım çalışmaya başlıyor. aynı şekilde pciex kapatmadan onboarddanda görüntü alamıyorum. ve onboard ekran kartı ramdan yiyor ne yazıkki. onboard ekran kartım ile açılışta 270 mb çalışan ram. aynı anda pcıex ile açınca 160 mb seviyelerinde çalışıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme