Şimdi Ara

onboard ekran kartı oc. etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • imzada yazdıgı gibi ga-m55plus anakart am2 sempron 2800+ işlemcim var ram hızını 400mhz çektim fsb 270 den sonra tıkanıyor işlemci ve ram hiç voltaj vermedim. voltaj veriyorum yine aynı yerde takılıyor ht çarpanıın falan düşürdüm ram den olabilir mi?ram peki ii bi şey deil wise chipli 667mhz.Şu anda 270*2=540 mhz de çalışmakta.Onboard ekran kartını kullanmam overclock kısıtlıyor olabilir mi?yada ram bu kadar mı gidiyor.
    yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghector22 -- 20 Ocak 2007; 21:01:18 >

• Hocam etkiler benim asus p5rd1-vm de etkiledi , ramden de yiyor du onboard x300 o yüzden fazla oc olmuyordu.
  • cok sag ol halo_combat bende rami değiştirmeyi düşünüyordum o zaman ilk ekran kartı alırım.
  • Birşey deil kardeş...:)
  • Bios taki spread spectrum denilen gereksiz şeylerin hepsini disabled yapman gerek.Bu şekilde bir dene istersen.
  • s.spectrum un yanısıra voltajlarla da oynamam lazım ama göremedim bios ta..
  • biosta voltaj ayarları var voltaj veriyorum işlemciye 1.4v ram e 1.90v verdim yine 271fsb ye kadar gidiyor.
    İşlemcinin voltaj istediğini sanmıyorum çünkü 1.3v la 265fsb ile sabahtan akşama kadar kullanıyorum super pi falan da yaptım hiç sorun çıkarmadı.ya ram dandik oldugu için bu kadar gidiyor yada onboard oldugu için.Neyse ilerde bi ekran kartı alınca aslı ortaya çıkar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Onboard ekran ile performans
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bendede o/b biostar 6100 am2 var ve ben stabil 320 fsbde kullanıyorum sempron 3000+ ile.320*8=2560 mhz.bence sen öncelikle remin command rate değerini 2T yap ve bir daha dene.bu arada bazı am2 boardlar rem böleninden dolayı problem çıkarabiliyor.remlere 2,0-2,1 v verebilirisin eğere kasa içi sogutman iyiyse.birde aynı şekilde rem bölenini 533 ve 667 mhz ye getirip dene istersen.kolay gelsin
  • dediklerini deneyeceğimde ama ramlere pek güvenmiyorum 2v vermedim deneyeyim bakalım:D
    ram bölenini var 400mhz cektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghector22 -- 23 Ocak 2007; 21:09:46 >
  • remin command rate değerini 2T yapamıyorum.Yani biota 2T yapıyorum windows ta cpu-z de 1T gözüküyor bütün ram timinglerini ona göre uyumlu olması lazım 4-4-4-12-17 yaptım.diger degerleri kafadan attım.ram dandik her ram degerini kabul etmiyor mu?
  • valla 2t olmayan rem görmedim hatta 1t olmakta zorlanır remler eğere kaliteli değilse ya açmaz yada 1t olarak o/c ta önünü keser.yanlız 4-4-4-12-17-2t den sonraki ayarlarla oynama istersen onlar autoda kalsın.bunun dışında başka remlerle denemen ferekecek.bu arada bu am2 bordlarda genellikle millet 270-280 fsb barajına takılıyor.bazı boardlar aşıyor bildiğim kadarıyla 300 fsb barajını.ben yurtdışından getirmiştim kullandığım boardu ve çok memnunum.
  • bu boardla 300 geçenleri nette gördüm.Ram dandik bi kere 2T oldu ama kafayı yemişti pc acayip kasıyordu bi daha oem ram hayatta almam
  • Hocam kusura bakam üstünden biraz geçmiş ama hangi biosu kullanıyon. Ben F4 biosunu kullanıyorum. 3200 anca 246X10=2460 oluyor. Geçen F7 biosunu yükledim 210 bile yapamaz oldu.F4 biosundada onbordu yükseltemiyom. Sen onbordun hızını yükseltiyormusun?
  • ben f5 kullanıyorum zaten aldıgımda bu yüklüydü her hangi bi değişilik yapmadım.onboard hızın yükseltiyorum yüzde 20 falan yapıyorım bazen yüzde 30.ama overclock denemesi yaparken kapatıyorum.
  • valla biraz daha ince ayarla biraz daha yolu var gibime gelio
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.