Şimdi Ara

Ön sis farı ne işe yarıyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
5.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asfalta yakın olduğu için yolu aydınlatır şeritleri görmenizi sağlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açmam açmadım açtırmam açanada niye açıyon derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apaçi kardeşlerimiz tarafından kar kış dinlemeden gece vakitleri açılan, arabaya +10 hp kazandırdığı iddia edilen bir aydınlatma tertibatıdır. Şahsi aracımda var ve en son 1.5 sene önce sisli bir günde açmıştım.

• Sis dışında otoyolda giderken sağanak yağmurda emniyet açısından arka sisleri açmak gerekir...
  • Goz mikmekten baska hec bir ise yaramiyor bizim ulke de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Batistuta

aslında zor ve ekstra durumlar için tasarlanmış bir far. Ekstra bir görüş sağlıyor ve bunu diğer farın kör noktalarını tamamlayarak yapıyor.

paint terk için kusura bakmayın. Yeşil ile işaretlediğim alanda ekstra bir etkinlik sağlıyor. Ben aydınlatma olmayan bahçe yolunda açıyorum yan görüş açılarını sağlıyor hayvan vs ekstra durumlar için. Olumsuz yol koşullarındada faydası bulunabilir ama bizde apaçi tayfası esas farları söndürüp bembeyaz yada sapsarı sis farlarını açıp ilgi çekmek için kullanıyor. Normalde ekstra koşullar dışında kullanılmaması lazım.

Bizim yerli otonun tasarımı değil mi bu niye insanlara paint den yaptım diye yalan söylüyorsun

Köy ve zifiri karanlık yollarda kullanıyorum onun haricinde kullanmam

• sis tabakası yere yaklaştıkça yoğunluğunu kaybeder ve bu sebepten dolayı sis farları araçlarda yere yakın bölgelere konur. sis farı aydınlatma amaçlı değil karşıdan gelenin sizi görmesi için tasarlanmıştır.
  • Sis farı ülkemizde apaçi turnosolu olarak kullanılır. Genellikle akşam gün batımından itibaren malum güruhlarca açılır, yüksek müzik eşliğinde VTEC açmaya çalışan 'Vutututu Pat Pat Pat' sesleri çıkaran Honda olması muhtemeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PSN_vs_XBOXLive -- 19 Haziran 2019; 22:11:13 >
  • Sis farı değil apaçi farı
    apaçi farları açıkken motora extra +%30 hızlanma %30 son hız ve araçta makas atma özelliği aktif hale geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selçux -- 19 Haziran 2019; 23:25:7 >
  • Sis yere çöker, nasıl kabin içinde ısı üste çıkarsa siste yere asfalta yakın çöker. Açacağın sis farı yeri ve şeritleri görmeni sağlar. Ek olarak sağ ve sol köşeleri daha geniş açı ile aydınlatır.

• Uzmanlik alanim olmadigi icin tam teknik kelimeleri bilmiyorum ama
    Sis fari isigi fazla dagitmadan daha kucuk bir noktaya odakli sekilde gonderirir bu sayede sisi yarip biraz daha uzak bir mesafeyi aydinlatabilir.
    Klasik falar ise genis bir mesafeyi aydinlatmak icin dagitarak gonderir ve bu isik sisten hem geri yansir hem de uzagi aydinlatamaz. Ayni sekilde uzunlari yaktiginiz zaman gorus kotulesir yogun sisli havalarda.
    Ayrica yerde oldugu icin de yansiyip onunuzde duvar gibi durmaz. Sis farini yogun siste yaktiginizda sisin icinden gecip ilerideki bir noktaya dustugunu gorebiliyorsunuz sis farinin ama normal far adeta bir duvar gibi belli bir mesafede duruyor.

Mercekli farlar merceksizlere gore bir adim daha yardimci olur siste. MErceksiz far varsa sis farini yakip fari kapattiginizda gorus mesafenizin ciddi sekilde degistigini farkedersiniz.
  • Çok elzem olsa tüm araçlarda mecbur olurdu. Gereksiz bir donanım.

• Yoğun siste: kısa ve uzunlar kapalı, park+sis farı
    Hafif siste: kısa far+sis farı
    Sissiz hava köy yolu:viraj içi aydınlatma için normal farlar+sis farı

Şeklinde kullanıyorum ben.

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Güzel Bi ana avrat kufur yemissindir.

• Hakan_141414 H kullanıcısına yanıt
    Kim kim tarafindan.???

• Bir de apaçi kardeşlerden hafiften parayı bulanlar 0 km bir B ya da C sınıfı araç alabilirlerse arabada ne kadar aydınlatma varsa ön-arka sislerde dahil öyle gezmek konusunda vahiy almış gibi davranırlar. Sellektör yaparsın, önüne geçince 4’lüleri yakarsın “0” arabasının sarhoşluğunu deneyimleyen apaçi kardeşin bilinci yarı kapalı olduğu için farkında değildir.

• + uzunu dayarım.
  • Tam aksine, uzun farlar sis bulutunu aydınlatacağı için, bulutu görürsünüz yolu değil.
    Ön sis farı ne işe yarıyor ?
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Ana avrat küfür yemek için mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konnegeer27

Ana avrat küfür yemek için mi?
    ne alaka? doğrusu da budur zaten, o kadar sağanak yağmurda araç kullanmamışsın belli
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.