Şimdi Ara

Ön panel bağlantı yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar yarın eski kasamın parçalarını yenileme işleminin montaj kısmına geçiyorum. Ön panel bağlantı noktalarından emin değilim. Aldığım anakart eski olduğundan renkli sınırlar vs. yok. Anakart asus p5k se yeri gelmişken şunu da sorayım. Anakartın 1. sata girişi yok kopmuş. Orada bir yanık izi de var. Satıcı bir bilgi vermedi bu konu hakkında. Ben de 3 sata girişi yetrceği için dert etmedim. Sıkıntı olur mu acaba?
    Girişlerin olduğu bölgenin fotoğrafını çektim. Bana bağlantıların artı ve eksi kutupların önemli olup olmadığını söyleyerek basitçe anlatabilir misiniz? Mobil olduğum için anlatım ile ilgili videoları izleyemedim. Sata girişlerinin altındaki 2 tane 3lü pin fan girişleri mi?

Bir de anakarta güç kaynağından bağlanması gereken soketleri söylerseniz çok memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakartın kitapçığı yok mu? Ben de bugün F_Panel bağlantısı yaptım Gigabyte için. Sağ köşeye PWR- ve PWR+ bağladım. Onun en altına HDD- ve HDD+ bağladım. Hemen üstüne RESET SW, karşısına da PWR SW.

Benim anakartta da 5 tane sata var sorun olmaz diğerlerine takarsın.

24pin+6 güç kablosu remlerin yanında hemen. (Gigabyte anakarta göre söylüyorum)

Ekran kartı güç kablosunu 6 pin sanırım onu tak.
    İşlemci Voltaj kablosu 12v onu tak. (Hemen işlemcinin yanında 4pin sanırım)
    Harddisk sata kablosu güç kablosu (bi ucu anakarta mavi yere diğeri hdd ye diğer psu dan)
    Fan bağlantı kabloları (biraz kurcala)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-19232E7C9 -- 9 Eylül 2013; 1:09:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Robert Knepper

Anakartın kitapçığı yok mu? Ben de bugün F_Panel bağlantısı yaptım Gigabyte için. Sağ köşeye PWR- ve PWR+ bağladım. Onun en altına HDD- ve HDD+ bağladım. Hemen üstüne RESET SW, karşısına da PWR SW.

Benim anakartta da 5 tane sata var sorun olmaz diğerlerine takarsın.

24pin+6 güç kablosu remlerin yanında hemen. (Gigabyte anakarta göre söylüyorum)

Ekran kartı güç kablosunu 6 pin sanırım onu tak.
    İşlemci Voltaj kablosu 12v onu tak. (Hemen işlemcinin yanında 4pin sanırım)
    Harddisk sata kablosu güç kablosu (bi ucu anakarta mavi yere diğeri hdd ye diğer psu dan)
    Fan bağlantı kabloları (biraz kurcala)

2. el aldım gazeteye sarılı geldi arka panel sacı bile yok hocam ne kitabı?
    Ama eski anakartım da asus ondan yararlanayım dedim onun kitapçıklarını bulamadım. Sitesinden pdf olarak indireyim dedim onu da bulamadım. Sizin gibi yapmayı deneyeceğim artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frt-_-ctn -- 9 Eylül 2013; 1:14:17 >

• frt-_-ctn kullanıcısına yanıt
    Evet gösterdiğim gibi dene bakalım nolcak.
    Deneyerek olur bence.

İlgili bölümden bir resim:

Bu şekilde bağlayacaksınız. Burada PLED: Power LED ve IDE_LED: HDD LED. Power Switch ve Reset Switch belli zaten. Power Switch ve Reset Switch yönsüzdür. İki yönde de çalışır. Ama IDE_LEO ve PLED yönlüdür. Yukarıdaki resme göre bağlanmalıdır.

24 pin anakart ve 4/8 pin CPU güç kablolarını bağlarsınız zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan07-36 -- 9 Eylül 2013; 9:44:40 >

• @Hasan07-36
    Çok teşekkür ederim. Ben mobil siteden bulmuştum ama tıklanmıyordu. Bu akşam montajlarım. Buraya yazarım sonucu.

Kabloların tamamını düzgün şekilde bağladığınıza %100 emin misiniz? Özellikle ekran kartı (varsa) ve işlemci güç kablolarını.

Mümkünse iyi bir resim alabilir miyiz sistemden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan07-36 -- 10 Eylül 2013; 0:45:25 >

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Kabloların tamamını düzgün şekilde bağladığınıza %100 emin misiniz? Özellikle ekran kartı (varsa) ve işlemci güç kablolarını.

Mümkünse iyi bir resim alabilir miyiz sistemden?

%100 emin değilim maalesef ama bağladıklarımı söyleyeyim. Ön panelde sıkıntı yok USBleri bağladım. 24pin anakart girişini bağladım. 4 pin işlemciyi ve onun ufak işlemci fanını bağladım. ekran kartının ek güç girişi yok sapphire hd7750. Zaten eski ekran kartını da denedim. Fotoğrafı yarın sabah ekleyeceğim. Bu arada teknk destek bölümüne açtığım komuda detaylı bilgi de vermeye çalıştım.

mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=81004560&p=1#81004560

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.