Şimdi Ara

ÖN ÖDEMELİ (KARTLI) SU SAYACI SAÇMALIĞI, KULLANANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
6.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar biliyorsunuz, devletin her ne ilgili kurumu ise ASKİ, İSU gibi su daireleri abonelere kartlı sayaç takıyor..Mantık şu, ön ödeme yapıp karta su miktarını yüklüyorsun, yüklediğin kadarını kullanıyorsun..Limitin biterse su otomatik olarak kesiliyor..Nihayetinde saçmalık bana göre, daha doğrusu aboneye sorulmadan yapılması saçmalık

Geçen gün taktılar bu sayaç zımbırtısını, kart mart vermediler..İlgili yere gidip kart çıkaracakmışsın, bana koymaz..Daha telefonuna kontör yükleyemeyen yaşlı teyzeler dedeler, bu işi bilmeyenler var..Bedavadan milletin başına iş çıkarıyorlar

Benim bildiğim su olsun elektrik olsun doğalgaz olsun, abone faturasını üst üste 3 ay 5 ay ödemez, he bunun bi dili yanması lazım dersin su kesilir, elektrik kesilir..Açma kapama ücreti alırsın anlarım..

Yaram da şu yüzden benim, daha 2 gün oldu sayaç takılalı, bu akşam üstü 3 ton limiti dolmuş da kesmiş otomatik olarak..Kart mart yok elde..Sayacı kırmamak için zor tutuyorum kendimi..

Var mı bu gibi saat uygulamalarına gidilen yerden arkadaşlar? Bu sistemin faydası ne Allah aşkına, yüzde bilmem kaç vergi alıyorsunuz suyundan elektriğinden, önce bunlarda iyileştirmeye gitmek varken böyle saçma uygulamaları getirmek niye? Hiç işin yok duş alırken bi de limiti dolmasın diye erkenden banyodan çık..Tövbe estağfurullah..Biz bi ileri iki geri gittikçe bi yere varamayız böyle

Bilgisi olan var mı, bu sistemin avantajı ne? Aboneye sorulmadan yapılmasının gerekçesi ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 4 Temmuz 2017; 19:8:52 >

• Bana göre aşırı saçma olan bir uygulama. Allahtan bizde böyle birşey yok.

Akıllı Su Sayacının Aboneye Getirdiği Yenilik ve Kolaylıklar

Abone istediği an, kullandıgı su miktarını, kalan kredi miktarını, vb. bilgileri sayacından okuyup izleyebilir. Abone, istediği kadar su kredisini sabit fiyat garantisi ile alabilir ve sık sık yapılan tarife degişikliklerinden (zam) etkilenmez. Ayrıca bazı sıradışı durumlarda oluşabilen yüksek tutarlı faturalarla karşılaşmadan kendi hesabını yapabilir ve dilediği kadar su harcaması yapabilir. Su peşin satılacağından mülk sahibi ve kiracı arasındaki çeşitli ihtilaflar da ortadan kalkmaktadır. Yine aynı şekilde, peşin su satışı yapıldığı için, ödemelerde kuyrukta beklemeler olmamakta, abone ihtiyacı kadar su kredisi alma imkanına kavuşmaktadır.

Akıllı Su Sayacının ASKİ'ye Getirdiği Yenilik ve Kolaylıklar

Sayaç okuma işlemleri ve maliyet giderleri ortadan kalkar. Borcunu ödemeyen abonelerin sayaç sökme-takma, açma-kapama gibi işlem ve giderlerini ortadan kaldırır. Mekanik sayaçların sayaç okuma endekslerinin her dönem bilgisayar ortamına aktarılması, fatura hazırlanması ve bildirim dağıtılması gibi işlemleri ortadan kaldırır.

Ön ödemeli akıllı su sayacı sisteminde fatura bedeli ile birlikte KDV si de peşin olarak alınmaktadır. Halbuki eski sisteme göre, faturalarımızı bastığımız tarihten itibaren tahsil edemediğimiz alacaklarımızın KDV' sini dahi peşin ödemekteydik

Sistem, bankalara otomatik ödeme için gönderilen ve ödenmeyip iade edilen faturaların tespiti için yapılan çalışmaları ve bunlara faiz tahakkuk ettirilmesi işlemlerini ortadan kaldırmaktadır.

Yüksek oranda su tüketen, kaçak su kullanma eğiliminde olan, su parası tahsilatında zorluk çekilen abonelerin su paralarını ödememe problemleri de bu sistem sayesinde çözüme kavuşturulmuş olmaktadır.

Aynı zamanda büyük oranda zaman tasarrufu, eleman tasarrufu, makine, ekipman ve kırtasiye tasarrufu olmaktadır. Bu tasarruflar maliyetleri düşüreceği için, uygulanacak olan su fiyat tarifelerinin tespitinde etkili olacağı düşünülmektedir.

Geçmiş borçların takip ve kontrolü gibi işlemler de ortadan kalkacaktır.

ASKİ de istediği an akıllı su sayacı abonelerinin su tüketimlerinin istatistiki analizini yapabilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No VI -- 5 Eylül 2016; 20:01:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.