Şimdi Ara

Ön Çapraz Bağ Yırtılması (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.905
Cevap
59
Favori
368.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ön çapraz bag ameliyatı olan arkadaşlar ,
    tam çömelmeye ne zamanda başladınız,yada namaz pozisyonuna ne zamanda gelebildiniz??
    "Gayrı meşru bir muhabbetin neticesi, merhametsiz bir azap çekmektir."
  • aranızda hiç acl germe operasyonu olan yada böyle bir şey duyan var mı ben 17 ay önce acl ve menisküs tamiri ameliyatı oldum ve şimdide 18 mayısta acl germe ameliyatı olcam ama acl hakkında bir sürü şey okumama rağmen germeyi hiç duymamıştım aramama rağmen internettede bir şey bulamadım
  • u.muhammetemin kullanıcısına yanıt
    Selamlar; 13 Mart 2015 tarihinde acıbadem atakent hastanesine ameliyat oldum. Yaklaşık 3,5 saat süren Ön Çapraz Bağ (kendi hamstringim kullanılarak) ve mensiküs temizleme operasyonu geçirdim. 1. Haftanın sonunda tek değnek; 2. haftanın sonunda da koltuk değneksiz yürümeye başladım; 3. haftada da debriyajlı aracımı kullanmaya başladığımı belirteyim. 15 seans Fizik tedavi aldım. burada diz açısını 130'a çıkarttıktan sonra (5. Hafta) fizyoterapistim artık gelmene gerek kalmadı havuza başla dedi. :) Evde kendim ekstra çalıştığım için Fizik Tedavi sürecini sorunsuz atlattım. Arka bacak kaslarımdaki kasılmalar haricinde pek bir sıkıntım bulunmuyor. Şu anda 8.Haftanın içerisindeyim ve 2 haftadır Spor salonuna gidiyorum. Haftada 3 Gün gittiğim salon egzersizlerimde ;

1-) 15 dk'lık yavaş tempolu yürüyüş
    2-) 30 dk'lık yatay Bisiklet (10 Km civarı)
    3-) 15 Kg ağırlıkla diz gerdirme (12 X2 set)
    4-) 30 dk'lık yüzme (Havuz) çalışması yapıyorum.

Bu aşamaya kadar anlatmaya çalıştım ancak bundan sonrası ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Doktorum 4. ayda kontrol gelmemi istedi. Ancak halen tedirginim. Düz koşulara başlamak istiyorum. Spor salonundaki arkadaşlar 4. Aydan önce (16. Hafta) koşu yapmamamı söylüyor. 8 haftadan sonra neler yapmalıyım ? desteğinizi rica ediyorum.

• Sarıçoban kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun dostum.. bende senden 10 gun once ayni operasyonu
    gecirdim.. suan 11 haftam bitmek uzere.. fizikte aktif 120 itelemeyle 130derecede biraktim fizik tedaviyi.. 3, 5 kilo ile fizikte yaptirilan butun egzersizleri 2 set 15 tekrar ile yapiyorum.. mahallede bisiklete biniyorum...banada 4yada 5 aydan once kosmamam solendi.. benim suan sikintim comelmede..tam comelis yok.. namaz pozisyonuna bi karis kaldi...
    Yuz ustu yatip topugu popoya degdirmede 1 parmak kaldi... yuruyustede hafif aksiyorum..

Kafamda hep iyimiyim kotumuyum ssorusu var bi turlude cevaplayamiyorum.. sikintilarim bunlar...

Sende bu durumlar nasil
    cunku ayni seyleri bizde yasiyoruz...
    bence normal olmayan menuskusunu onaran doktorun bagini onemsememis olmasi...

On capraz bag ameliyatsiz duZelmiyo artik bu tip literatorunde yerini almis... bozuksa yirtiksa kopmaya yakinsa, doktorlar her nekadar kuvvetlendir gecer desede gecmiyo hasar buyuyo...

benim menuskus yirtildi.. kuvvetlendir goturur seni dendi.. e bizde isciyiz dedik ara vermeyelim zaman yok o yok buyok kuvvetlendirdik..

2 yil o halde aktif futbol oynadim.
    derken ani bir donus ve buyuk bir aci beynimde bir pat sesi kavak agaci gibi serildim yere...
    gene doktorlar turnesi mr lar vesaire...

Sonuc menuskus yirtik on caprazda birar yirtik kuvvetlendir agri sizi kitlenme yoksa ameliyata gerek yok

1 bucuk yil o acinin korkusu ile ne futbol ne atlama ne ziplama.
    arabadan inerken bile korkarak inme derken hayattan kopma noktasina geldim.. kuvvetlendirirken bile acaba donermi korkusu psikolojimi alt ust ediyordu.

Sonra ne oldu... karakis geldi yer karda yarim metre.. benim diz yerinden cikti mahhaleyi bir dondu geldi... dogru doktora...

Gene bi turne gene mr ler

Sonuç...

On capraz menuskus kikirdak doku bozulmasi...

Duzelirmi doktor
    yok ameliyatsiz duzelmezz
    eee noldu bizim 3 yil
    Cop oldu gitti...

Diyecegim o ki dostum en iyi doktora parayi ver tam hasari ogren

Sonra git devlette veya ozelde bu operasyonu sik ve iyi yapan tecrubeli bir doktora ameliyatini ol... gerisi hava civa... zaman kaybi.. gecen gun geri gelmiyo once saglik...

• tugrulkolay T kullanıcısına yanıt
    Üstadım öncelikle sanada geçmiş olsun. durumlarımız neredeyse aynı. bende tam çömelemiyorum ama sanırım bu psikolojik bir durum. Çünkü havuzun içinde bütün esnetme ve gerdirmeleri diğer dizimle aynı açıda yapabiliyorum. havuzun sığ bölgesinde bağdaş kurup oturabiliyorum. Ama havuzun dışında bir türlü namaz oturuşu yapamadım. Diz açımız seninkiyle aynı. Menisküslerde ara sıra ağrılarım oluyor. Bu ağrılar normalmi diye kafaya takıp duruyorum. Öğrendiğime göre dizimizi kıvrık vaziyette uzun süre tutarsak (sandalyede uzun süre oturma, uzun yolda araç kullanma vs) bu ağrılar olacakmış. Hatta hayatımız boyunca böyle küçük ağrılara alışmalıymışız. Zamanla azalacakmış. Bir de Ön Çapraz tekrar koparsa psikolojisi var :) bunu kafamdan hala atamıyorum. Dizimden gelen en küçük çıtırtı bile beni huzursuz ediyor.....

Fizik tedaviyi bırakalı 3 hafta oldu. Bu 3 haftadır da spor salonuna gidiyorum. Yüzmenin o kadar çok faydası var ki anlatamam. Kensinlikle tavsiye ediyorum. Ben spor salonuna aylık abone olmuştum. Havuzun faydasını göründe aboneliğimi Yıllık olarak yeniledim.

Anlattıklarına göre durumlarımız neredeyse aynı. benim şu anki araştırmalarıma göre normal iyileşme periyodundan en az 1 hafta önde ilerliyorum. Senin söylediğine göre ameliyatın 3 Mart gibi olmuş. Buna göre hesaplarsak sen şu anda 10. Haftanın içerisindesin. Yani gayet normal bir iyileşme süreci geçiriyoruz. Attan düşenin halinde eşekten düşen anlarmış. Birbirimize anlata anlata iyileşeceğiz. Yeni birşeyler öğrendiğimizde buradan paylaşalım.

Tekrar Geçmiş olsun.

• acl olanlar için şunu söyliyim ben çok iyi bi operasyon geçirdim 45 gün fizik tedavi aldım ağırlık çalıştım her saat başı egzersizlerimi yaptım sadece erken koşabilmek için ve bana 6 ayda koşmama izin verdi sonuç menisküs gitti operasyon geçirdiğiniz bacağınız diğerinin aynısı olana kadar kesinlikle koşmayın geriye götürür sizi daha kötü sonuçlar doğurur çok iyi olduğumu düşündüğüm 11 ayda futbol oynadım hastanede açtım gözümü diz travma geçirmiş bi daha ağırlık çalışma egzersizleri 14 ay gene artık tamam dedim bu sefer at gibiyim ilk maçta ön çapraz bağ esnemiş ve 18 mayıs itibariyle acl germe operasyonu artık onunda ne olduğunu bilmiyorum onu olcam size deneyimli biri olarak söylüyorum kesinlikle artı en ufak bi şüphe kalmayana kadar dikkat edin ve hiçbir şey için acele etmeyin iyi olsun istiyosanız en az 1 yıl koşmaya başlayın ve iki bacağınızda aynı hacimde ve güçteyse.

• https://store.donanimhaber.com/e7/a5/0c/e7a50c493bc526ff622d82ccc819c0d5.jpg sol diz
    https://store.donanimhaber.com/4d/4b/72/4d4b72bea07791623e0e94eae3c1fe80.jpg sağ diz

arkadaslar ıyı gunler fotografta sag ve sol dızımın tamamen katlanmıs halı gozukyor sağ dızımde bır tumseklık var gördugunuz gıbı bu uzun zamandır olan bısey 2 gun once halı saha macı yaptıktan sonra da agrısı arttı.Herhangı bır ses duymadım dızımden ve macta darbede almadım.yanma hıssı namaz kılarken cok oluyor sankı uyusuyor gıbı ama yururken kosarken bısey yok uzun sure duz pozısyonda durdugunda yada bukuk durdugundan sonra bı anlık agrı olup gecıyor doktora gıdecegım bu sıra fınallerım var mezun olucam o yuzden burda bılgı verebılcek var mı sagolsun sımdıden
     Ön Çapraz Bağ Yırtılması Ön Çapraz Bağ Yırtılması

• hakancaglar41 H kullanıcısına yanıt
    Bunun öğrenilmesi için en iyi yöntem mr çekilmesi bunun dışında herşey diyebiliriz. Kemik kisti olabilir diye tahmin ediyorum. İnşallah ciddi bir şey değildir. Dediğim gibi en iyi yöntem doktora başvurup emar çektirip tedavisini ona göre yapmaktır.
  • Sarıçoban kullanıcısına yanıt
    kusura bakma kardeşim bende 4 hafta bi sıkıntı yaşadım galiba menisküsü yırttım ondan dolayı baya bi moralim bozuldu girmedim siteye ondan dolayı mesajına cevap veremedim.

kardeşim öncelikle bu şekilde düzgün bir çalışma fırsatın olması çok güzel bişey...bundan sonraki süreçte leg curl, leg extension ve leg press hareketlerini dizini zorlamadan yapmaya başlamalısın. ağırlıkları zamanla artırırsın. Koşuya da kesinlikle 6. aydan önce başlama..

bu süreçte sana en büyük ve ön önemli tavsiyem hiçbir zaman spor için acele etme..... spor için tek ölçün operasyon geçiren bacağının sağlam bacağınla hemen hemen güç ve kas olarak aynı düzeyde olmasını bekle. ben beklemeden 10. ayda voleybol oynadım zira gayet de iyiydim iyi zıplıyordum ama hafif bi kırt sesi geldi bir aydır düzelmedi dizim mr sonucunda menisküs yırtığı gözüküyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u.muhammetemin -- 22 Mayıs 2015; 15:34:22 >

• geçmiş olsun kardeşim. allah şifa versin.
    kardeşim ben de sondan bi önceki halı saha maçında darbe falan almadım ama dizimde çok fena ağrı oldu iki üç gün toplalayarak gezdim 5. günde tekrar bi maça çıktım büyük sahada sonrası malum şeyler bağ kloptu... dikkatli ol belki bağ yorulduğu için uyarı veriyor olabilir.
    iyi gecti kardesim meniskus gibi iki tane delik actilar dizime birinden lazer birinden kamera gecti 10 dakkada yapildi meniskus hasarida vardi onuda lazerle yaktilar 45 dk surdu ameliyat 1 gun yattim ertesi gun ayaga kalkinca hic ameliyat olmamis gibiydim simdi hicbir sikinti yok ama tekrarlarsa revizyon yapilcakmis acl degisir dedi tek sikinti bir bucuk yillik emek bosa gitti bacagim ameliyattan sonra hemen sondu 2 saate kas namina hicbisey kalmadi yeniktenbegzersizler anliycagin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yurumemde hemen hemen normallesti..

Ama comelme ve namaz oturusu hala yok..

Comelme var ama topuk popoya degene kadar olmuyor..

Sende durumlar nasil surec nasil ilerliyor

Bende yaklaşık 2 ay önce turnuva macında olmıcak topa yükseldim sağ dizimin üstüne düşünce dizim döndü 30 saniye falan yerde kaldım klasik diz agrısı sandım ayaga kalkıp yürümeye başlayınca dizim kaymış gibi sola çekiyodu

Bu durum 1 saat sonra geçdi gece ağrıyla uyandım.

3 gün sonra doktora gittim adam muane bile etmedi menüsküsün yırtılmış gecer o dedi ilaç verip yolladı benimkide cahillik önemsiz sanıyorum

1 hafta sonra diger maca cıkdım bandajla agrım yokdu ama dizim arada boşalıyodu o maçda acayip zorladım dizimi bu sefer ağrılar başladı

Başka bi doktora gittim mr cekdirdim mr da ödem ve bursada sıvı oldugu söyleniyodu.doktor cd ye bakdı emin olmak için ön menüskün yırtılmış dedi

Soru soruyorum sacma sapan cevaplar alıyorum kafam karışdı

3. Baska bi doktora gittim muane etti bi kaç soru sordu mr bakınca öçb yırtılmış dedi bu da hiç bişey eskisi gibi olmıcak futbolu unut bilmem ne dedi bende moral kalmadı

Hadi onu unuttun diyelim ben itfaiyeciyim mesleğim koşuşturmaca bna yükseksen atlama merdivenden uzak dur dedi moralim acayip bozuldu ameliyatada gerek yok dedi.

Şuanda dolorex kullanıyorum bi kaç fizik tedavi hareketi Zaten spor yapıyorum yıllardır.

Şimdi dizimin durumu arada kıtlama oluyor,tam düz pozisyonda bıçak saplar gibi bi ağrı oluyor ,namaz poziyonunda da biraz agrı yapıyor.

Onun dışında koşuyorum,zıplıyorum,topugum kalcama rahatca değiyor

Sizce ne yapmalıyım arkadaslar tecrübesi olanlar yardımcı olursa minnettar kalırım. Ameliyat olmayı düşünüyorum ama kafam karışık izmir ve mugla gidip geliyorum bu iki ilde doktor tavsiyesi olan varsa bi göruneyim tekrar şimdiden herkese tesekkürler tekrar geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çapraz bağı kopmuş veya amaliyat olmuş herkez Avrupa da tıp literatürüne göre gizli engelli sayılır. bu ameliyat ABD ve Avrupa ülkelerinde sadece spordan para kazananlara yapılır.Bizdeki gibi masa başı çalışana bile yapılmaz.

Bende ameliyat oldum çünkü spordan para kazanıyorum.

şu anda tek yaptığım takılan parçanın o bölgeye adaptasyon süreci olan 2 yılı sadece dizimi güçlendirerek bekliyorum. çapraz bağ vücudun en esnek bağıdır, takılan bağ ise çapraz bağın dörtte biri esnekliğine sahip bile değildir.o yüzden bu kazma bağa kendisini çapraz bağ gibi hissetmesini sağlayacak süre verilmelidir.
    "Gayrı meşru bir muhabbetin neticesi, merhametsiz bir azap çekmektir."
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.